Onderstaand de kerkdiensten voor de komende weken.
Het preekrooster van 2018 is te downloaden uit de map 'documenten/Roosters/kerkdiensten 2018'.
Het is opgedeeld in twee documenten: Kerkdienstenrooster Wijken 2018 en Kerkdienstenrooster Tehuizen en

Zondag 22 april
De Oase
09:30 uur          Ds. A.H. Boschma, Fryske Tsjinst  knd.
Oppassdienst:  Marjan Mulder en Nynke Meijer

De Schakel
19.30 uur:         Da. Y. Riemersma-Beintema uit Heerenveen m.m.v. “Geeft Gode Lof” uit Gorredijk

Menorah
09.30 uur:         Da. H. Huizenga uit Bedum knd. Na de dienst ontmoeting en koffie

Zuiderkerk
09.30 uur:         Ds. L. de Ruiter

De Arke
09.30 uur:         Ds. N.J. v.d. Herik knd. Na de dienst koffiedrinken

Grote Kerk
11.00 uur:         Ds. Theunis Veenstra uit Diever. vanaf 10.30 uur ontmoeting en koffie

Hervormde Kapelgemeente
09.30 uur:         Ds. G. Timmer uit Twijzelerheide. Gezinsdienst + Koffiedrinken.

k.n.d. is kindernevendienst groep 1 t/m 8
t.n.d. is tienernevendienst

Collecten zondag 22 april
Eerste rondgang:          wijk eigen doel
Tweede rondgang:        Pastoraat
Bij de uitgang:              Eigen jeugdwerk

Eerste rondgang:          Diaconie
Tweede rondgang:        Eredienst Grote Kerk

Dinsdag 24 april
Neibertilla
10.30 uur:         Lies Dijkshoorn

Zondag 29 april
De Oase
09.30 uur:         Ds. J. de Jong. knd
Oppasdienst:    Trynke Wiersma en Jacoba de Jong

Menorah
09.30 uur:         Ds. J.K. Bolt. Na de dienst ontmoeting en koffie

Zuiderkerk
09.30 uur:         Da. R. Renooij uit Drachten

De Arke
09.30 uur:         Ds. N.J. van den Herik knd. Na de dienst koffiedrinken.

11.00 uur:         Ds. Piet Brongers. Vanaf 10.30 uur ontmoeting en koffie

Hervormde-Kapelgemeente
09.30 uur:         Ds. C. van Ginkel uit Hoogeveen

k.n.d. is kindernevendienst groep 1 t/m 8
t.n.d. is tienernevendienst

Collecten zondag 29 april
Eerste rondgang:          CDD inloophuis
Tweede rondgang:        Pastoraat
Bij de uitgang:              Eigen jeugdwerk

Eerste rondgang:          Diaconie
Tweede rondgang:        Eredienst Grote

Dinsdag 1 mei
Neibertilla
10.00 uur:         Marcus Klomp

Taizéviering 22 april om 19.00 uur in het Karmelklooster
De werkgroep Taizevieringen houdt regelmatig een Taizéviering in het prachtige Karmelklooster aan de Burg. Wuiteweg te Drachten. Het Taizékoor verleent haar medewerking aan de viering.
Iedereen is van harte welkom!
Wil je meer informatie over Taizé, kijk dan op www.taize.fr

Kerkdienstrooster 2017 en 2018
Omdat veel vrijwilligers van PGDrachten vroegen naar een kerkdienstrooster zijn deze te vinden als een PDF-bestand in de map Documenten. Met enige regelmaat zal de laatste versie geplaatst worden.

Centraal aanspreekpunt van de Kerkdienstroostercommissie is:
Dhr. J. Schoonhoven
Wijzigingen in het preekrooster dient u hier door te geven.
Op deze, centrale website van PGDrachten is een (niet altijd actueel) kerkdienstenrooster te downloaden. De datum van verschijnen is aan het document toegevoegd.

KERKOMROEP-webradio
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.

Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00 per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan links boven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.
Op uw iPad, kunt u de dienst beluisteren via live uitzending.

Wijk West en Zuid, Henk Janssens, tel. 0512-510837
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, tel.0512-516060