Wereldlichtjesdag

op zondag 10 december in de Grote Kerk en het Slingepark

‘Dankbaar voor jou (want jij was een lichtpuntje voor ons)’

Op zondag 10 december 2023 is het weer Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld en ook in Drachten komen mensen op die dag bij elkaar om de namen te noemen van de kinderen die zo gemist worden en worden lichtjes aangestoken om hen te herdenken. Ouders, broers en zusjes, opa’s en oma’s, leerkrachten en vrienden: iedereen die een kind moet missen is van harte welkom. Weten dat je niet alleen bent met je verdriet, dat mensen om je heen hetzelfde hebben meegemaakt, verbindt en troost. Samen herdenken kan hartverwarmend zijn, zeker rond de feestdagen in december waarin het missen vaak extra wordt gevoeld.

’s Middags om 16.00 uur is er een herdenking in de Grote Kerk aan de Zuidkade in Drachten. Daar zal de Wereldlichtjesdag-kaars worden aangestoken en kan iedereen die deze dag een overleden kind wil herdenken zijn of haar naam op een kaartje schrijven en ophangen. De namen van die kinderen zullen worden genoemd. Nadien kan dit kaartje mee naar huis worden genomen. In deze dienst zal iemand vertellen van de eigen ervaring met het verlies van haar kinderen. Voorganger is Pastor Rudie Koetje, muzikale medewerking wordt verleend door Hans Dorsman.

’s Avonds vanaf 18.30 uur is iedereen ook weer van harte welkom in ‘Place2be’ in het Slingepark, Jelle Plantingastraat 1, Drachten. Om 19.00 uur begint de herdenking en zal ook daar het licht van de Wereldlichtjesdag-kaars worden aangestoken. Van tevoren, van 18.30 tot 18.55 uur, kunnen kinderen die aanwezig zijn zelf een glazen potje versieren voor hun overleden broertje of zusje. Lichtjes en materiaal staan voor hen klaar. Op het programma staan muziek, gedichten, een korte lichtjeswandeling en natuurlijk het aansteken van de lichtjes en het noemen van de namen van de kinderen voor wie de mensen naar de herdenking zijn gekomen.  

De herdenking in het Slingepark duurt ongeveer een half uur. Na afloop is er koffie, thee en warme chocolademelk en is er volop gelegenheid om met elkaar na te praten. De toegang is gratis. Omdat de bijeenkomst voor een deel buiten plaatsvindt, is het goed om te zorgen voor een warme jas en eventueel een paraplu. Meer informatie kunt u vinden op: www.wereldlichtjesdagdrachten.nl.