Fietsen
Fietsen ook als je dat zelf niet meer kunt.
In Leeuwarden is de stichting fietsen alle jaren al geruime tijd actief om mensen die dat niet meer zelf kunnen toch het plezier te laten beleven van het fietsen. Daarvoor beschikken ze over een riksja en een duo fiets. De laatste is bedoeld voor mensen die nog enigszins mobiel zijn. Inmiddels is dit initiatief ook naar Drachten overgewaaid en staat er sinds kort een gloednieuwe riksja in Neibertilla. Door de corona crisis kon er helaas nog niet met bewoners van Neibertilla of andere belangstellenden gefietst worden. Maar doordat de doelgroep inmiddels is gevaccineerd, is dat nu wel mogelijk. De riksja beschikt over elektrische ondersteuning zodat nagenoeg iedereen met enige oefening de riksja kan besturen. Naast ondergetekende hebben zich al een aantal mensen gemeld die graag zo nu en dan mensen het plezier van fietsen willen laten beleven. Maar in de verwachting dat heel veel mensen daar graag gebruik van willen maken is er behoefte aan uitbreiding van het aantal bestuurders. Als je daarvoor belangstelling hebt en/of meer informatie wilt hebben dan hoor ik dat graag. Wil je meer weten over de stichting dan kun je die vinden via www.fietsenallejaren.frl
Ook als je als passagier gebruik wilt maken van de riksja laat het mij weten want de riksja is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor de bewoners van Neibertilla.
Piet Antoons 0512-520314, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.