Lijstjes
Eigenlijk deze week niet heel veel nieuws wat betreft de verbouwing. De kerkzaal is nu ingericht zoals hij buiten coronatijd ingericht gaat worden. Niet met al deze stoelen die u op de foto ziet, achterin wordt het zoals u op de foto ziet. Voor het voorste gedeelte komen nieuwe stoelen.
Deze week verblijd ik u met lijstjes.
Gereedschap
Ik heb Henk Zwanenburg gevraagd, waar hebben jullie nu allemaal mee geklust. Buiten de 30 paar handen is het volgende gebruikt:
Rolsteiger, ladder en trappen, kettingtakels, boor en beitelhamer, beschermingsmiddelen voor handen, voeten, ogen en oren, diverse breekijzers en koevoeten, laserlengtemeter, rolmaten, lange linealen, winkelhaken, 10 meter passer, tafelcirkelzaag, inkortzaag 90 graden en met hoekinstelling, handcirkelzaag, reciprozaag (voor moeilijke hoeken, kan in bocht zagen), bovenfrees, decoupeerzaag, electrische schaafmachine, ijzerzaag, haakse slijper, accuboormachine voor schroeven en boren, trekveer, diverse stangen, soldeerappatuur, boren voor hout en steen, schilderstape, metsel- en stucgereedschap. En tenslotte voor al het stof en gruis de industriële stofzuiger.
Bent u al afgehaakt? Kan ik me voorstellen. Maar door al deze apparatuur zijn we nu waar we zijn met de kerkzaal.
Schoonmaak
Laten we die niet vergeten, want elke vrijdag was daar toch de ploeg schoonmakers.
Doekjes (veel), dweilen (veel), schoonmaakmiddel, stofzuigers, bezems, veger en blik.
De lijst is minder indrukwekkend dan die van de klussers, het werk niet minder!
Namen
En wie hebben dit de afgelopen weken gebruikt?
Anne Pieter van der Schaaf, Annie van Heeringen, Ans van der Meulen, Arie Willem van Keulen, Auckje Jurjens, Chris de Haan, Coby de Vries, Dinie van der Leij, Douwe van Breden, Eddy Bergsma, Fokke Wijngaarden, Geert van der Meulen, Geke Jansen, Harm Akkerman, Henk Janssens, Henny van Duinen, Jan Fillekes, Jan Jurjens, Jannie Pesman, Joukje Jagersma, Klaas Rozema, Roel van Duinen, Sietze van der Meer, Sijtze van der Veen, Thea Fillekes, Tjeerd Hellingwerf, Tjeerd Kooistra, Wil Rozema, Willem Wilstram, Wim Visser, Yttje Kooistra, Johannes Bergsma, Hielkje Bergsma, Wietse Knol.
En laat ik het onvolprezen duo niet vergeten, Henk Zwanenburg en Cor Staal.
Persoonlijk vind ik dit ook best wel een indrukwekkende lijst.
We kunnen dank je wel blijven zeggen, en de 50e keer is het net zo gemeend als de 1e keer.
DANK allemaal!!!
Lekkers
Ook afgelopen week kwam er weer van allerlei lekkers naar de kerk.
Harm Klein Ikkink bracht de overheerlijke boterkoek die Feikje had gebakken. 1 dag, toen was hij op..
Baukje Zijp kwam met bessentaart. Ik ben persoonlijk geen taarteter maar hier heb ik een uitzondering voor gemaakt.
We hebben al eerder kunnen genieten van de appelkoeken van mevrouw Jongsma, deze week kwam ze ons weer trakteren op lekker koeken.
En toen waren daar als klap op de vuurpijl Henny en Jannie met twee dozen gebak. In overleg met de dames heb ik die in de vriezer gezet, omdat er even niet heel veel mensen aan het werk zijn. Ik heb niet in de dozen gekeken maar er zat ook een bus slagroom bij. Hoeven we denk ik niet heel vaak te raden wat in de dozen zit.
Nu is het wachten op de stukadoor, deze komt in de eerste weken van september.
Hij heeft naar verwachting twee weken nodig, dan moet het stukwerk drogen en kunnen we gaan schilderen. Het afronden kan dan echt gaan beginnen. Na het schilderwerk de vloeren. Lampen ophangen, beamer. Ach, er blijven altijd wel klusjes.
Met hartelijke groet
Marieke van Heeringen
Secretaris College van Kerkrentmeesters