Informatiebrief nr. 13 over de aanpassing van de kerkzaal van de Zuiderkerk

Avonturen
Het is september. Het moment dat de stukadoor zou beginnen. Nico Witveen heeft afgelopen zomer een ernstige longontsteking opgelopen en is erg ziek geweest. Hij werkt nog lang niet volledig en na overleg met Nico hebben we besloten op zoek te gaan naar een andere stukadoor.
Al pratende bedachten Henk en Cor, wellicht kunnen we zelf ook al wat doen. En aldus geschiedde. Filmpjes kijken op Youtube, het juiste materiaal kopen. “We gaan het avonturen”, zeiden de heren.
En zo gingen ze los. Voorstrijken, mixen, smeren, gladmaken, gaten weer opvullen, nog een keer strijken, smeren, nog wat erbij.…, het avonturen werd een lesje in nederigheid. Na twee dagen zwoegen een illusie armer, stukadoren kunnen deze twee heren afstrepen.
Via Peter Smilde kreeg Henk het nummer van een stukadoor die met een groep mannen werkt. Deze stukadoor is vrijdagmiddag wezen kijken en heeft een inschatting gemaakt hoe lang hij bezig denkt te zijn. Hij zag het avontuurwerk van Henk en Cor en zweeg….
Hij kan van zijn team vanaf woensdag al twee mannen vrijmaken. Hoe fijn is dat! Dus u gaat weer elke week vorderingen zien in de kerkzaal.
Kerkelijk bureau
Dat is het projectje wat we er nog bij hebben. Verder hier niet genoemd op de nieuwsbrief maar deze week maak ik toch even een uitzondering.
Henk Janssens en Douwe van Breden hebben ervoor gezorgd dat de kantoorruimte vergroot is, muren gemaakt, kozijnen verplaats en niet te vergeten al het puin (en dat was veel) afgevoerd.
Heren dank!!
Verbouwingsacties
Houdt u de nieuwsbrieven in de gaten voor de verbouwingsacties de komende tijd?
Wat hebben we een prachtige zaterdagmiddag gehad met de fiets- en wandeltocht. In de Geandewei staat hier ook wat over geschreven. Helaas daar geen foto’s bij, daarom hier maar even.
11 september de hightea met bingo.
25 september de boekenmarkt. Mocht u al aan het opruimen zijn geslagen en de boeken al kwijt willen, dan mag u ze brengen naar de Zuiderkerk.
Hetzelfde geldt voor theekopjes, potten en etagères voor de hightea. We hebben al wat binnen, dat wordt een gezellige, bont gezicht!
15 oktober een pubquiz. Maar daar leest u te zijner tijd over in de nieuwsbrieven.
Gift
Ik krijg zo af en toe de vraag of er ook een gift overgemaakt kan worden voor de verbouwing.
Dat kan natuurlijk. U kunt dit doen op de bekende bankrekeningnummers. Als u erbij vermeld dat het voor de verbouwing Zuiderkerk is, dan komt het helemaal goed.
Tegels
U weet vast nog wel dat ik het een aantal weken geleden had over de stenen plint in de kerkzaal die eruit is gehaald.
Dit zijn prachtige tegels. Wat een uniek moment om uit de Zuiderkerk iets thuis te hebben.
Deze tegels (beperkte oplage) kunt u ook kopen. Ds. Peter Smilde schrijft er een boodschap op.
Prijs? Het is moeilijk om aan zoiets unieks een prijs te hangen. Daarom staat er een potje bij de tegels waar u een gift in kunt doen. Maar minimaal € 1,50 moet het wel opbrengen, toch?

Met hartelijke groet
Marieke van Heeringen
Secretaris College van Kerkrentmeesters