PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Oekraïense borsjt

Afgelopen zondagmiddag was er een heel bijzondere Oekraïense dienst in de Zuiderkerk, We maakten nader kennis met twee gasten, namelijk Oleg en Oleksii. Ze zijn allebei kok en willen zich wel graag nuttig maken. Toen was een actie natuurlijk gauw bedacht: ze gaan Oekraïens voor ons koken! En de opbrengst is natuurlijk weer voor de verbouw van de Zuiderkerk!

Op zaterdag 2 juli a.s. - het is korte termijnplanning deze keer - gaan Oleg en Oleksii een driegangendiner voor ons koken.

Er kunnen maximaal 15 gasten komen. Dat is niet veel, we hebben dan ook met de heren afgesproken dat, zolang ze in Drachten zijn, er een vervolg komt voor mensen die ook graag eens Oekraïens willen dineren.

U kunt zich vóór 29 juni opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-25 08 50 98 / 06-11 05 84 11 / 06 17 60 63 58

Het diner kost € 25,- per persoon. Wat krijgt u hiervoor?

Als voorgerecht borsjt, het hoofdgerecht is plov en het dessert is charlotka een verrassing dus! Op foto’s ziet het er heerlijk uit! En u krijgt een drankje en koffie na van het huis.

Dus zaterdag 2 juli as, inloop vanaf 18.00 uur, het diner zal rond 18.30 uur beginnen.

En zoals gezegd, bij veel aanmeldingen komt er een vervolg!

Hartelijke groeten, de activiteitencommissie,
Marieke, Karla en Coby

Doneer je kleding aan het goede doel

Zijn jouw kledingkasten weer opgeruimd? Lever je gebruikte kleding bij ons in! Zo draag je bij aan de hulp aan mensen die leven in armoede én krijgt je kleding een goede bestemming. Door jouw kleding naar een inzamelpunt van Kom over en help te brengen kun je verschil maken in de levens van kwetsbare gezinnen in landen als Oekraïne en Moldavië! Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans! Kijk ook op de website: www.komoverenhelp.nl/kleding.

Omdat familie Elgersma het inzamelen gaat afbouwen, is er een nieuw inzamelpunt gekomen in Jubbega. Je kunt jouw kleding en schoenen in sterke zakken brengen naar: Fam. Van Tilborg, Wollegrasstraat 12 in Jubbega. Bij fam. Elgersma in Drachten (Oudeweg 212 – Tel. 0512 342149) kan alleen kleding worden gebracht wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar Jubbega te gaan. Hartelijk bedankt!

Op vrijdag 10 juni organiseert de Werkgroep Grote Kerk/PGDrachten voor een groep van enkele tientallen belangstellenden een Kerkentocht naar Raerd en Mantgum onder leiding van onze oud-predikant ds. Jan Bolt.

We starten om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats achter de Zuiderkerk te Drachten en rijden op eigen gelegenheid naar Raerd voor een bezoek aan de Laurentiuskerk en rijden daarna door naar Mantgum voor een bezoek aan de Mariakerk. In beide kerken krijgen we een rondleiding en in Raerd wordt zelfs het orgel voor ons bespeeld. Vanwege het milieu en de hoge brandstofprijzen rijden we met zo weinig mogelijk auto’s. Graag bij uw aanmelding doorgeven of u wilt rijden, dan wel liever meerijdt en geef svp uw (mobiel) telefoonnummer door. Passagiers betalen elk aan de chauffeur €5,-.

Onderweg drinken we ergens thee of koffie voor eigen rekening, maar verder zijn er geen kosten aan deze Kerkentocht verbonden.

U kunt zich tot 6 juni bij mij opgeven via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per T: (0512) 51 70 21.

Tot ziens, mede namens ds. Jan Bolt,
Fokke Wijngaarden, secretaris

Er wordt veel vergaderd binnen de Protestantse Gemeente te Drachten.
Van "Laag naar Hoog" en in de breedte zijn veel mensen met elkaar in gesprek en worden besluiten genomen.
Voor alle ambtsdragers een handig overzicht om te weten welke werkgroepen en commissies wanneer vergaderen.

Het overzicht is te zien via de link overzicht vergaderingen.