Startzondag 2019
Binnenkort mogen we genieten van hopelijk een mooie zomer en een ontspannen vakantie, om lekker uit te rusten en nieuwe energie op te doen.
Toch wil de Werkgroep ‘Startzondag 2019’ u alvast op de hoogte stellen dat in het nieuwe kerkelijk seizoen de Startzondag voor de wijken Zuid, West en Oost dit jaar plaats vindt op 15 september, deze keer in de Menorah. Zoals u weet hebben we elk jaar een ander thema, en dat is dit jaar: ‘Een goed verhaal’. Wij volgen daarmee het landelijk thema van de Protestantse Kerk Nederland.

Over het thema 'Een goed verhaal'
‘Een goed verhaal’ is het thema voor de startzondag 2019. In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen!

Wat we gaan doen???
De werkgroep is al volop bezig met brainstormen en plannen maken om er een prachtige dag van te maken. In de volgende edities van Geandewei, Arkenieuws, MenorAviertje, Zuidzijde en ZAM-Zondagsbrieven zult u er binnenkort meer over horen!
Maar u kunt alvast in uw agenda noteren: Startzondag 2019: 15 september in de Menorah!
Nu eerst een mooie zomer gewenst!
Een hartelijke groet voor u allen,
namens de werkgroep ‘Startzondag 2019’
Coby de Vries

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com