15 september 2024

De Startzondag voor de Protestantse Gemeente Drachten zal worden gehouden op 15 september 2024. Het jaarthema 2024/2025 van de Protestantse Kerk luidt:

Als Nieuw! Leven in het licht van Gods koninkrijk

Het daagt uit om verantwoordelijkheid te nemen voor de medemens en voor de schepping.

‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk’ is inhoudelijk gebaseerd op het hoofdstuk ‘Van U is het Koninkrijk’ uit de visienota van de Protestantse Kerk. Scriba René de Reuver zegt daarover: “We bidden om de komst van het koninkrijk van God. Tegelijkertijd weten we door het woord van Jezus dat het koninkrijk nabij is, onder ons, hier en nu. Het is overal waar Jezus zich laat vinden en wij ons door Hem laten vinden. Dit vraagt om de levenskunst van scherp zien en onderscheiden waar het op aankomt. Zoals Paulus zegt: ‘Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.’ Deze levenshouding daagt ons uit om ‘als nieuw’ te leven. Door te bidden, te zingen, te vieren en het goede te doen voeden we deze hoopvolle levenshouding.”

De diensten in de verschillende kerken worden voorbereid door de werk-/taakgroepen Vieren van de betreffende kerken. De opzet van de dag is om in gesprek te gaan over het thema, maar het gaat ook om ontmoeting met en openstaan voor elkaar. Daarnaast is er voor de Zuiderkerk ook een ‘commissie Startzondag’ in het leven geroepen, die de andere activiteiten organiseert.

Er is weer een mooi programma bedacht voor deze Startzondag in de Zuiderkerk. Er zal van alles te doen zijn, maar er is ook uitgebreid ruimte voor ontmoeting, een praatje maken met elkaar, om kennis te maken met mensen die nieuw zijn in de Zuiderkerk bijvoorbeeld. Voor nieuwe mensen is het fijn om een uitgestoken hand te ervaren, zodat zij zich thuis gaan voelen in onze gemeente en bij de gemeenteleden.

Uiteraard zal iedereen weer worden gevraagd zijn of haar steentje aan deze mooie dag bij te dragen, bijvoorbeeld door het bakken/maken van iets lekkers voor bij de koffie of de lunch. In de komende uitgaven van Geandewei en de nieuwsbrieven zult u er wel meer van horen! Maar voor nu willen we u vragen om oude tijdschriften te brengen die we kunnen gebruiken voor één van de activiteiten. U mag deze meenemen naar de Zuiderkerk. Bedankt alvast!

Ook zal in de Zuiderkerk weer de traditionele grote inzamelingsactie worden gehouden voor de Drachtster Voedselbank, waarbij uw medewerking wordt gevraagd.

Zanggroep

Maar wat wij nu alvast graag willen, is het samenstellen van een fantastische zanggroep. Gemeenteleden die graag zingen en mee willen werken aan de kerkdienst op Startzondag kunnen zich daar nu alvast voor opgeven. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 06 - 11 05 84 11.

Een hartelijke groet namens de Commissie activiteiten Startzondag en de Taakgroep Vieren van de Zuiderkerk,
Coby de Vries