Dringende oproep!
Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen?
Samen staan we op omdat we geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.
In de week van 29 november t/m 5 december 2020 gaat Kerk in Actie in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland aan de deur collecteren. Wij zijn gevraagd om voor Drachten als coördinatoren op te treden. Om de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie tot een succes te maken, zijn er veel mensen nodig. Doet u mee?
Meld u alstublieft bij ons aan, T: (06) 407 154 18.
Andries en Tieneke Riedstra

Earnewâldster Rûnte/Rotonde verplaatst Jaarprogramma
Voor het komende winterseizoen lag er in Earnewâld een prachtig programma klaar met de titel ‘As diggelfjoer – Als lopend vuur’. Een thema dat traditie en vernieuwing met elkaar zoekt te verbinden.
Zes sprekers van naam hebben hun medewerking toegezegd: Ds. A. (Abeltje) Hoogenkamp, Drs. S. (Sipke) Draisma, Rabbijn M. (Marianne) L. van Praag, Drs. A. (Alex) van Ligten, Drs. J. (Jan) Offringa, en Prof. Dr. E.P.N.M. (Erik) Borgman.
Maar: we worden allemaal, vanwege de corona-crisis, geconfronteerd met allerlei beperkingen en protocollen die onze bewegingsvrijheid nadelig beïnvloeden en zelfs belemmeren. Daar heeft uiteraard ook Earnewâldster Rûnte/Rotonde rekening mee te houden.
Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om ons programma in het geheel een jaar vooruit te schuiven. Dit in het vertrouwen dat thema en sprekers hun belang en zeggingskracht behouden.
Alle zes de sprekers zijn graag bereid om in het seizoen 2021-2022 hun bijdrage te komen leveren.
Intussen moeten de ontwikkelingen rond het coronavirus afgewacht worden.
In de komende maanden zal gekeken worden of wellicht mogelijk zal zijn om een extra kort programma aan te bieden in de eerste maanden van 2021. Ook zo’n extra programma kan alleen aangeboden worden als de omstandigheden dit toelaten.
Voor meer informatie, W: www.er-rotonde.nl