Ds. Herman de Vries (PKN Dokkum)vertelt over zijn liefde voor Maria

Categorie
Activiteiten Vorming & Verdieping
Datum
2019-10-25 19:30

Ds. Herman de Vries (PKN Dokkum)vertelt over zijn liefde voor Maria
RK en PKN Drachten ontmoeten elkaar!
Ds. Herman F.de Vries, protestants predikant in Dokkum, heeft een boek geschreven met meditaties over Maria, de moeder van Christus. Hij schrijft ook Marialiederen en houdt al jaren lezingen over de betekenis van Maria.
Op vrijdag 25 oktober 2019 hoopt hij te komen vertellen hoe hij tot het schrijven van deze meditaties is gekomen tijdens een avond in de R.K. kerk te Drachten. Met zijn boek wil ds.de Vries een bijdrage leveren in het grote werk van de oecumene, de ontmoeting tussen mensen met een verschillende achtergrond en afkomstig uit verschillende geloofstradities. Welke betekenis heeft Maria voor kerk en gelovigen? Is er een brug te slaan tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de kerken afkomstig uit de Reformatie? En is Maria die brug? Ook zal hij het gebed tot Maria – Ave Maria – bespreken en toelichten.
Medewerking wordt verleend door het kerkkoor . We luisteren naar en zingen (o.a.) een aantal door ds. de Vries geschreven Marialiederen. Er is gelegenheid om ds. de Vries vragen te stellen. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom.
Er zijn deze avond Maria devotionalia en Maria boeken te koop.
Teven kunt U de kunstwerken ‘de geheimen van Maria” bewonderen.
Er zal worden gecollecteerd voor de onkosten.
Koffie en thee staan voor u klaar.
U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur.

Zaterdag 12 oktober (13.00-17.00 uur) organiseert de RK kerk in Drachten een open middag. U kunt dan de kunstwerken ‘20 geheimen van Maria’ bewonderen, een goed gesprek hebben (met koffie en thee) en een goed boek kopen.

 
 

Alle datums

  • 2019-10-25 19:30

Powered by iCagenda

Activiteiten Vorming & Verdieping

ma di wo do vr za zo
4
6
10
11
13
14
17
18
19
20
24

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com