Oproep deelname aan de lezing “Klimaatverandering – Wat te doen?”

Categorie
Activiteiten Vorming & Verdieping
Datum
2019-11-19 19:30

Oproep deelname aan de lezing “Klimaatverandering – Wat te doen?”
Op 19 november organiseert het Filosofisch Café Drachten een lezing door Jan Flameling met als titel “Klimaatverandering – Wat te doen?”.
Vanuit de Taakgroep Cultuur willen we u van harte uitnodigen om hier aan deel te nemen met het oog op een aan de klimaatproblematiek gerelateerd project in de 40 –dagentijd 2020. 
In de lezing op 19 november gaat Jan Flameling in op de vraag “Hoe het tij te keren?” In zijn lezing laat Jan Flameling u kennismaken met Peter Sloterdijk die ons voorstelt ons niet langer als “enkeling” en onverschillig toeschouwer op te vatten, met Timothy Morton die in zijn boek “Ecologisch wezen” ons vraagt op een andere manier om te gaan met niet-menselijke wezens en met Thich Nhat Hanh die ons oproept wakker te worden en vanuit liefde voor “Moeder aarde” te leven. 
Aanvang op 19 november: 19:30 (zaal open vanaf 19:00). Locatie: Brede School in de wijk “De Drait”, Flevo 190, 9204 JT Drachten. Entrée € 8,-- incl. koffie/thee. Voor details zie: www.filosofischcafedrachten.nl

Vanuit de Taakgroep Cultuur gezien zou het fijn zijn als een aantal mensen vanuit de PGD kennis neemt van deze lezing zodat we deze bevindingen en de daardoor opgeroepen vragen kunnen inbrengen in het project voor de 40 –dagentijd 2020. Daartoe wordt een nabespreking georganiseerd op 28 november 2019, vanaf 19:30 in de koffieruimte van de Grote Kerk. 
Namens de Taakgroep Cultuur, 
Ad Vermeulen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 
 

Alle datums

  • 2019-11-19 19:30

Powered by iCagenda

Activiteiten Vorming & Verdieping

ma di wo do vr za zo
1
3
7

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com