Leesgroep rond het boek “Groene Theologie” van Trees van Montfoort

Categorie
Activiteiten Vorming & Verdieping
Datum
2020-01-15 00:00

Leesgroep rond het boek “Groene Theologie” van Trees van Montfoort
De 40 –dagentijd mag van oudsher gezien worden als een periode van bezinning en verdieping. In deze context hopen we vanuit de Taakgroep Cultuur een expositie te organiseren met als doel bezinning op onze omgang met de aarde. Als voorbereiding en verdieping rond deze tentoonstelling proberen we een leesgroep op te zetten die het boek Groene Theologie bestudeert en bespreekt en daaraan gerelateerde publicaties inbrengt. Eventueel worden bevindingen via Geandewei gerapporteerd. We zullen daarbij gebruik maken van de toolkit die te vinden is op de website https://toolkit.groenekerken.nl/ . (ga op deze website naar de tab “geloof & inspiratie” en kies daarin “verdiep je in groene theologie”).

Het plan is om twee bijeenkomsten organiseren rond de eerste twee hoofdstukken:
• Theologie en duurzaamheid
• Het andere wereldbeeld van de Bijbel
Om na te gaan óf en wanneer bijeenkomsten zinvol zijn willen we graag weten:
1. Wie is bereid om het boek (€ 27,50) aan te schaffen en de eerste twee hoofdstukken te bestuderen en met elkaar te bespreken?
2. Wie is bereid om feiten te verzamelen rond de klimaatproblematiek? (er staat gigantisch veel op internet maar hoe filteren we uit wat voor ons relevant is).
3. Wat is een passend tijdstip voor een bijeenkomst van ca. 2 uur? (een morgen, een middag of een donderdagavond)
Graag een reactie vóór 15 januari 2020 via email naar: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of WhatsApp via T: (06) 136 215 99. Afhankelijk van de reacties zullen we de bijeenkomsten op een passend tijdstip organiseren.

Namens de Taakgroep Cultuur:
Ad Vermeulen

 
 

Alle datums

  • 2020-01-15 00:00

Powered by iCagenda

Activiteiten Vorming & Verdieping

ma di wo do vr za zo
2
3
5
9
10
12
17
19
23
24
31

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com