Uitnodiging ‘Werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland

Categorie
Activiteiten Vorming & Verdieping
Datum
2020-03-27 13:30

Uitnodiging
De provinciale ‘Werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland’ en de Raad van Kerken in Fryslân nodigen alle pastores, voorgangers, ambtsdragers en kerkelijk werkers in onze provincie uit voor een studiebijeenkomst met de titel:
Durf jij de regenboogvlag op de kerktoren te plaatsen? Seksuele diversiteit in de geloofsgemeenschappen in Fryslân
Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op vrijdag 27 maart 2020 (13.30 – 16.30 uur) in de Grote of Jacobijner kerk, Bredeplaats 4 te Leeuwarden.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in de aanloop naar Roze Zaterdag van 20 juni 2020 en dient als voorbereiding op het bredere gesprek met gemeenteleden en parochianen over seksuele diversiteit in het kerkelijk leven. Het is van groot belang om na te denken over de maatschappelijke ontwikkelingen m.b.t seksuele diversiteit en de vragen en antwoorden van de kerken hierbij. De ‘Werkgroep Geloof en Homoseksualiteit’ heeft zich al meer dan 25 jaar samen met de Raad van Kerken en Solidair Fryslân ingezet voor een gelijkwaardige positie van LHBT-mensen in de verschillende geloofsgemeenschappen.
De Regenboogviering van 20 juni 2020 tijdens de Roze Zaterdag in Leeuwarden is een goede aanleiding om opnieuw aandacht te vragen voor de acceptatie en integratie van de LHBT-ers. Het is de bedoeling van deze bijeenkomst om positieve verhalen te horen vanuit verschillende invalshoeken d.m.v. presentaties om daarna samen na te denken en het gesprek aan te gaan. Op deze middag zal dan ook in het bijzonder aandacht besteed worden aan de zorg voor jongeren die (nog) geen plek kunnen vinden in kerk en samenleving.
Programma:
12.30 uur Binnenkomen en aansluitend Lunch
13.30 uur Opening met introductie over de achtergronden van Roze Zaterdag
13.45 uur Mevr. Iris ten Wolde, Sociaal-Psychiatrisch Verpleegkundige en trainer bij de GGZ-Friesland aangaande de zorg voor jongeren die maar moeilijk gehoor vinden op hun ontdekkingstocht als LHBT-ers. Hierdoor is er zorg om hun persoonlijke ontwikkeling. Zij is trainer en coach op het gebied van eerste-hulp in de geestelijke gezondheidszorg en in het bijzonder bekwaam in het bieden van gesprekstechnieken en handvatten voor het herkennen van suïcide-signalen en van jeugdige LHBT-ers. Zij zal spreken over identiteitsontwikkeling, risico’s, hoge percentage aan suïcides, herkennen en omgaan met suïcidaal gedrag.
15.00 uur Pauze
15.20 uur Bijdragen met ervaringen uit verschillende geloofsgemeenschappen in Fryslân: Ds. Helmer le Cointre – PKN-wijkgemeente ‘De Schakel’ (Camminghaburen Leeuwarden) over de achtergronden en ontwikkelingen van de wijkgemeente tot “wijde-kerk-gemeente”. Dhr. Pieter van Hes, secretaris van de statie Friesland van de Oud Katholieke kerk, over de ontwikkelingen in de Oud Katholieke kerk tot volledige gelijkwaardigheid van LHBT-ers en het (in)zegenen van het huwelijk van mensen van hetzelfde geslacht.
16.00 uur Discussie
16.20 uur Vooruitblik op de Regenboogviering op zaterdag 20 juni 2020. Hierbij komt aan de orde het voorstel van de WGH (Werkgroep Geloof & Homoseksualiteit Friesland) dat alle kerken op zondag 21 juni de regenboogvlag op de kerktoren plaatsen en tijdens de diensten het lied “Ongestraft mag liefde bloeien” zingen.
16.30 uur Sluiting
We zien uw komst met vreugde tegemoet!

Graag uw aanwezigheid uiterlijk 23 maart doorgeven aan het secretariaat van de Raad van Kerken:
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: (0513) 41 50 41
Met vriendelijke groeten,
Ds. Margarithe Veen,
voorzitter Raad van Kerken Fryslân
Alex Riemersma,
voorzitter Werkgroep Geloof en Homoseksualiteit Friesland

 
 

Alle datums

  • 2020-03-27 13:30

Powered by iCagenda

Activiteiten V & V en 200 jaar Hillebrandorgel

ma di wo do vr za zo
4
13
16
17
19
20
23
27
30

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com