Amnesty International; RSVP Schrijfacties Afdeling Drachten

In het kader van de coronacrisis worden op dit moment geen brieven uitgedeeld, het handigst is: stuur een mailtje naar E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u krijgt u elke maand de schrijfactie inclusief de brieven in uw mailbox. Want schrijven voor Amnestie blijft ook deze zomer dringend nodig.

De schrijfacties van september staan in GW 16, de brieven vindt u op de website via onderstaande link:
https://pgdrachten.nl/downloads/documenten/category/9-amnestie-voorbeeldbrieven.html

Schrijfactie oktober

Schrijfactie Cambodja

Milieuactivisten achter de tralies
Zes jonge leden van de milieubeweging Mother Nature Cambodja worden vervolgd omdat ze zich inzetten voor de natuur en de rechten van inheemse volken. De aanklachten tegen hen zijn complete onzin, zoals ‘het samenzweren tegen en het beledigen van de koning’. Drie van hen kregen al tot 20 maanden cel. Zij worden nu ook beschuldigd van ‘opruiing’. Daar staat een celstraf van maximaal 10 jaar op.

Vast voor valse aanklachten
De milieuactivisten voerden actie tegen de privatisering van een meer, en deden onderzoek naar de vervuiling van een rivier. De regering zou hen daarvoor moeten bedanken in plaats van in de gevangenis gooien.

Wat kunt u doen?
Schrijf vóór 1 november 2021 naar de autoriteiten van Cambodja. Roep hen op om alle aanklachten tegen de zes milieuactivisten te laten vallen en hen onmiddellijk vrij te laten. Het adres vindt u op de brief, een kopie kan naar:
Ambassade van het Koninkrijk Cambodja
His Excellency Mr. Ambassador Piseth Nom
Avenue de Tervuren 264 A
1150 Brussel
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goed nieuws: 2-9-21 In Egypte heeft een rechter het onderzoek (vanaf 2014!) tegen ten minste zes mensenrechtenverdedigers en medewerkers van maatschappelijke organisaties stopgezet. Ook werden de reisverboden tegen hen opgeheven en hun tegoeden zijn niet langer bevroren.
Amnesty International roept de autoriteiten op de rechtszaak helemaal te laten vallen en ook de maatregelen tegen de overige twintig of meer verdachten in te trekken.
Het gaat om de zaak die bekend staat onder de naam Zaak 173/2011 en wordt al lange tijd gebruikt als vergelding voor mensen die dapper werk voor de mensenrechten verrichten.
Zie www.amnestyinternational.nl/nieuws

schrijfactie Burundi
Advocaat krijgt onterecht 5 jaar cel
Advocaat Tony Germain Nkina uit Burundi is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij zou de staatsveiligheid in gevaar hebben gebracht. Alles wijst erop dat hij alleen maar is gestraft vanwege zijn voormalige mensenrechtenwerk en connecties met APRODH, Burundi’s bekendste mensenrechtenorganisatie.

Mensenrechtenwerk onmogelijk gemaakt
De meeste Burundese maatschappelijke organisaties en mediabedrijven werden in 2015 door de regering gesloten. Dat geldt ook voor APRODH. Nkina vertegenwoordigde de organisatie in de provincie Kayanza. In Burundi is het recht op vrijheid van meningsuiting ernstig ingeperkt. Onlangs kwamen er versoepelingen, maar de meeste onafhankelijke mensenrechtenorganisaties kunnen hun werk nog steeds niet uitvoeren omdat er arrestatiebevelen openstaan tegen hun activisten.

Wat kunt u doen?
Schrijf vóór 1 november 2021 naar de autoriteiten van Burundi. Roep hen op om alle aanklachten tegen Tony Germain Nkina te laten vallen en hem onmiddellijk vrij te laten.
Het adres vindt u op de brief, een kopie kan naar: Ambassade van de Republiek Burundi
Ambassador Gamaliel Nkurunziza
Carnegielaan 414
2517 KH Den Haag
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB: vergeet uw naam, adres en handtekening niet! Portokosten: De zones Europa en Wereld zijn samengevoegd tot 1 zone: Internationaal, met basistarief € 1,55. Vragen of opmerkingen over deze acties? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.