Een groene stap: Wijnstokken
De PGDrachten is een beetje groener geworden! Op dankdag, woensdag 4 november, zijn bij de Oase en de Zuiderkerk wijnstokken geplant. Dit naar aanleiding van een initiatief van Marten Hovius. Hij liet een poosje geleden in Geandewei weten een workshop te willen organiseren over het stekken van jonge wijnstokken en riep gemeenteleden op zich daarvoor aan te melden. De Initiatiefgroep Groene Kerk vond dit een prachtig idee, vooral ook omdat het aansloot bij de eigen gedachte fruit te planten bij de kerken. Er werd contact gezocht met Marten Hovius. Om het plan te kunnen realiseren ook met de kerkmeesters en de tuinploeg, want er moest een plaats worden bepaald en plantgaten met goede aarde worden aangelegd. Zo heeft een mooi idee op dankdag vorm gekregen. Zo worden de kerkgebouwen zichtbaar groener en als alles goed gaat, mogen wij na verloop van tijd de vruchten, de druiven begroeten!

De ware Wijnstok

Hoe groen is de PGDrachten in de intermenselijke contacten, zowel binnen de gemeente als naar buiten? Dragen wij als gemeenteleden, jong en oud, vruchten, de vruchten van de Geest? Het verhaal van de ware Wijnstok vertelt ons, dat wij als ranken verbonden aan de Wijnstok, Jezus, vrucht kunnen en mogen dragen. (Johannes 15 vers 1-8) Het enige wat daarbij van belang is, is dat wij verbonden zijn en blijven met Jezus. Dan zijn onze relaties duurzaam en getuigen we van God. In Galaten 5 vers 22-23 is te lezen wat de vruchten van de Geest zijn.
Ideeën
Als Initiatiefgroep Groene Kerk zijn wij op zoek naar ideeën, waarvan dat van Marten Hovius een mooi voorbeeld is. Ideeën over groen, eerlijk en duurzaam kerk zijn. Hebt u, heb jij ook een idee, laat het ons weten, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We kunnen dan met gezamenlijke inspanning zichtbaar, merkbaar meer en meer schijnen als Groene Kerk in deze verwarrende wereld.
Namens de Initiatiefgroep Groene Kerk PGDrachten,
Janneke Lap-de Bruin