Expositie Bonhoeffer 75

In het voorjaar van 2020 gaan (amateur)kunstenaars onder leiding van kunstenaar Gerrit Terpstra uit Heeg, aan de slag met woorden van Bonhoeffer. Zij maken hún kunstwerk bij de woorden die Bonhoeffer sprak of schreef. Deze kunstwerken worden geëxposeerd in de vijftigdagentijd, de weken tussen Pasen en Pinksteren 2020. Entree is gratis.

De kerk is open op alle zaterdagen van 18 april t/m 31 mei 2020, van 13.30 – 17.00 uur.
Op zondag 19 april om 11.00 uur is er een dienst waarin woorden van Dietrich Bonhoeffer een rol spelen. Voorganger is ds. Jan Woltinge.
Op zondag 31 mei om 11.00 uur wordt de expositie afgesloten met een Bonhoefferdienst. Voorganger is dan ds. Piet Brongers.

“Niet op de zwarte bodem waar bloed, afkomst en eed oppermachtig en heilig zijn, waar de aarde zelf optreedt tegen misdaad en waanzin en waakt over oeroude wetten, ze met het zwaard handhaaft, nee, mensen worden elkaars vrienden uit onbelemmerde vreugde, grenzeloze begeerte van de geest, die geen eed of wet nodig heeft. Of de bloesem er is voor de vrucht of de vrucht voor de bloesem, wie zal het weten? Toch zijn ze ons beide gegeven. Een kostbare, zeldzame bloesem, ontsproten aan vrijheid van geest, onbevreesd, speels, vol vertrouwen in het uur van geluk. Zo is de vriend voor de vriend.”

Woorden van Dietrich Bonhoeffer

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com