Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Voor wie is de cursus?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom Alpha?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het, de Alpha-cursus?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

In september 2022 hopen we weer een Alpha-cursus te starten in de Arke, Flevo 161, Gkv Drachten Zuid-West)!

Ken je -of ben je- iemand die God nog niet of nauwelijks kent, of twijfel je over het geloof, dan is de Alpha-cursus misschien iets voor jou. Of nodig je vriend(in), je buren, collega, kennis uit om (samen) de (gratis) Alpha-cursus te volgen! Dit kan ook via een uitnodigingskaart. De kaarten liggen in de kerk of zijn op te vragen bij Joke de Jong (zie onderstaand).

Maak vrijblijvende de eerste avond mee om te zien of het wat voor je of jullie is. De cursus wordt vanaf 13 september gehouden en start om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd.

(Ter informatie: het afgelopen jaar is er in de Arke een cursusgroep gestart in de leeftijd van 20 - 75 jaar)

Heb je vragen of wil je je opgeven, bel of mail dan naar: Gerrit Boeve, T: (06) 465 816 47of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Joke de Jong, T: (06) 442 474 35 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Weet je hartelijk welkom!