PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Vanmorgen hadden wij weer een bijeenkomst met jeugd van ALL4ONE. De leiding was in handen van Albert, Sake en Bert.
Dit keer was het thema ‘Wat vind God van social media?’
We hebben eerst een video bekeken en daarna hebben wij een bijpassend bijbelstuk gelezen uit Spreuken 4 vers 20 t/m 27.
Daarna zijn we met behulp van gespreksvragen van STRONGLIFE in groepjes in gesprek gegaan en hebben we gediscussieerd over de gestelde vragen. Enkele vragen die aan bod kwamen waren:

• Waar heb jij het meeste moeite mee: luisteren, spreken of kijken en waarom (zie video).
  • We kunnen ons door heen veel dingen laten beïnvloeden, maar welke invloed heeft de Bijbel eigenlijk op jouw leven?
  • stel je eens voor dat jezus op dit moment op aarde zou leven: denk je dat hij dan social media zou gebruiken. Zo ja: hoe? indien nee: waarom niet?
  • wat zou jij kunnen veranderen in de manier waarop jij social media gebruikt?

Na afloop hebben we nog kort de antwoorden met elkaar besproken.
Het was al met al weer een goede bijeenkomst met de groep. Er waren vandaag 13 personen.
Groeten van de All4One leiding.

EO-Jongerendag 11 juni

Op zaterdag 11 juni is er weer de EO-jongerendag. Deze keer in Ahoy Rotterdam. Het is het grootste christelijke tiener- en jongerenevent van het jaar. Goede bands, sprekers, verrassingen en nog veel meer. Het is een unieke ervaring waar je nu makkelijk bij kunt zijn. We gaan namelijk met de bus daarnaar toe en we betalen voor jou en jouw vrienden de bus. Het toegangsticket ter waarde van 15 euro moet je wel zelf betalen. Wij schaffen dat voor je aan (als je er al 1 hebt aangeschaft kun je ook alleen een busplek reserveren). De EO-Jongerendag is van 14 tot 21 uur. Dus het betekent dat we ergens rond 10 uur vertrekken en rond 0.30 uur weer terug in Drachten zijn. Meld je gauw (uiterlijk 15 mei) aan via de website https://www.pgdrachten-jeugdwerk.nl/event-details/eo-jongerendag-2022. Als je wilt weten welke artiesten er komen, kijk dan even op www.eojongerendag.nl, Pjotr, Lecrae komen in ieder geval al, maar er worden nog meer namen bekend gemaakt.

Thema: Ik wens…

Na 8 jaar nemen jullie afscheid van de kindernevendienst en maken jullie de volgende stap. Dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de dienst van zondag 26 juni willen we hier aandacht aan besteden. We willen jullie uitnodigen om die dienst samen met de leiding van de kindernevendienst en dominee Gera den Dikken te maken.

Doe je mee?

Stuur uiterlijk 1 juni een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden. Zou je ook de avond van 8 juni vrij willen houden? Op die avond willen we graag samen met jullie en jullie ouders bij elkaar komen (in Nij Beets) om de dienst voor te bereiden. Denk alvast na over wat jouw wens is en laat je ouders nadenken over wat ze jou toewensen.

Tot ziens! Groetjes van:
ds. Gera den Dikken en de leiding van de kindernevendienst