PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Op zondagavond 18 december vindt op dezelfde locatie alweer het tiende Interkerkelijke Jongeren Kerstevent plaats. Aanvang eveneens 19.30 uur. Dit speciale jongerenprogramma wordt georganiseerd door de jeugdwerkers van een aantal kerken. De dienst wordt begeleid door een professionele band en Fedor Christiaanse komt spreken. Het thema zal zijn: "Ho Ho Ho, Hope!". Na het programma is er de mogelijkheid tot een gezellig samenzijn.
Het Jongerenkerstevent is vrij toegankelijk.
Om de onkosten te dekken dragen diverse kerken bij en wordt een collecte gehouden.

Zondag 20 november kwamen we weer samen op zolder. Het thema was ‘Schaamte’.
Schaamtegevoelens, we hebben ze allemaal wel eens. We hebben onze schaamtes vanmorgen laten varen en gediscussieerd over waarvoor wij ons wel eens schamen. Er kwamen ook voorbeelden vanuit de Bijbel aan bod zoals het dochtertje van Jaïrus dat hevig last had van vrouwelijke bloedingen en waarvoor zij zich schaamde. Een ander voorbeeld van iemand die zich schaamde voor wat hij was, ging over de tollenaar Zacheüs.
Na afloop hebben we nog even gezellig nagepraat over onder andere de wensen voor de inrichting van de zolder.
Kom jij de volgende keer ook langs op de zolder van de Oase? We zien je graag op zondag 4 december bij Jeroen en Esther!

Groeten van de All4one leiding.

Project Kindernevendienst

Adventsperiode 2022, Ik kan niet wachten!

De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. En dat is ook het thema waarmee we dit jaar naar Kerst toeleven: Ik kan niet wachten!
In de adventszondagen horen we verhalen over hoe we wachten op de dag dat Jezus terugkomt, dat Maria, Jozef, Simeon en Hannah en ook de Wijzen wachten op de komst van Jezus.
Laat u verrassen en wacht met ons mee!

Leiding KND PG Drachten

Zondag 6 november kwamen we weer samen op zolder. Het thema was ‘Jij, Gods meesterwerk’. God maakte een mens, en zag dat het héél goed was. Hij boetseerde zeer zorgvuldig. Daarom zijn wij ook zo uniek, elk met ons eigen talenten. We zijn deze ochtend aan de slag gegaan met een eigen popart schilderij. Door samen te werken kwam er een prachtige creatie uit.
Kom jij de volgende keer ook langs op de zolder van de Oase? We zien je graag op zondag 20 november!

Groeten van de All4one leiding

Vind jij het ook zo leuk om met kinderen te werken…
En hen mee te nemen in de mooie verhalen van Gods schepping ….
En heb  je 1 x in de 4 weken op een zondagochtend tijd….
Dan zijn we op zoek naar jou!
Doordat de groep kinderen die komen voor de kindernevendienst nu steeds meer groeit, zoeken wij versterking voor de leiding. Ook zoeken wij een coördinator voor het volgende seizoen. (vanaf zomer 2023)
Wat wordt er verwacht….
We werken veel met biblebasics en willen de groepen graag weer verdelen in onder, midden en bovenbouw. Je bereidt samen met je team 1x in de 4 weken een kindernevendienst voor.
Verder hebben we nog speciale projecten met startzondag, advent, kerst, Palmpasen Pasen en afscheid groep 8! Hiervoor vormen we dan subcommissies.

Als je hier meer over wilt weten, zoek gerust contact via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij als leiding wachten vol enthousiasme op jullie!