Jeugd Drachten 2020

Hoi 8ste groepers
Voor jullie zit de tijd bij de Oasekidz/kindernevendienst er bijna op.
Dat willen we niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan, al zal het anders zijn dan andere jaren.
Iedereen van groep 8 die mee wil doen kan zich hiervoor aanmelden.
Zondag 28 juni: “Tijd!”

Dag jongens en meisjes!
Voor alles is er een tijd! Een tijd van groeien en bloeien, en een tijd van loslaten. Een tijd van een nieuw begin, en een tijd van afscheid nemen. Op 28 juni is het tijd voor de leuke videodienst waarin enkele kinderen uit groep 8 afscheid zullen nemen van de OaseKidz. Het thema is: “Tijd!”. Als je tijd hebt (heb je dat?), lees dan eens Prediker 3:1-8. Dat gaat over dat alles zijn tijd heeft. We leven in een bijzondere en ook wel een rare tijd. Lees je dit gedeelte nu anders dan anders? Ds. Hans de Jong zal, als hij hiervoor de tijd heeft (dat is nog maar de vraag), een preek houden over “Tijd!”. We luisteren naar eigentijdse liederen van de jeugdband Awakened en het Oase Combo… en de rest is een verrassing. De kinderen doen ook zelf mee aan de dienst. Vervolgens krijgen ze van ds. Gera den Dikken een zegen mee voor de nieuwe tijd die komt. Weet je wat zo mooi is: God is een God van alle tijden! Die God gaat met hen én met jou mee.
Heb je tijd? Kijk dan naar de bijzondere tijd in de videodienst van 28 juni! Kijk je mee?
Namens OaseKidz, Nynke, Anja en Annie, ds. Hans de Jong, en
ds. Gera den Dikken

Polle de orgeljongen naar een verhaal van Mensje van Keulen.
In dit ‘corona-jaar’ zijn alle activiteiten van het Hillebrandjaar voorlopig tot 1 oktober afgelast. Heel erg jammer, maar het kon niet anders.

Wat wel doorgaat dit jaar, hopen we, is het muziek-theaterspektakel “Polle de orgeljongen”.
Natuurlijk met inachtneming van alle regels van het RIVM.
We hebben overleg gehad met het secretariaat van de scholen voor het Protestants Christelijk Basis Onderwijs en het Openbaar Onderwijs, en zij denken (en hopen ook) dat in september de scholen normaal naar school gaan en voor wie dat wil, zich dus op kan geven voor “Polle de orgeljongen”. Inmiddels zijn alle dagdelen bezet op vier na. Mocht u nog scholen weten die graag willen komen, geef het dan aan ons door. Ook scholen buiten Smallingerland mogen zich aanmelden.
Er is een extra dagdeel ingelast voor andere belangstellenden: zaterdagochtend 19 september!
Op dit dagdeel mogen ouders met kinderen, grootouders met (achter)kleinkinderen zich opgeven voor de voorstelling. Er is een voorstelling van 9.00 – 10.00 en van 11.00 – 12.00 uur. Hebt u er zin in om met uw kleinkinderen een prachtige voorstelling bij te wonen? Geeft u zich dan op bij één van onderstaande adressen per mail of per telefoon. Entree is gratis. Na afloop is er een traktatie.
Natuurlijk zorgen we ervoor dat alle regels van het RIVM gehandhaafd worden, wat ook inhoudt dat de mogelijkheid erin zit dat het afgelast moet worden. Tussen de voorstellingen in ontsmetten we de kerkzaal en de toiletten en wordt alles schoongemaakt.
Kijk ook op W: www.opverhaal.nl/voorstellingen-kinderen/polle-de-orgeljongen
De Commissie 200 jaar Hillebrand,
Ankie Hofma, Joop Laméris, Klaas van Marrum, T: (06) 131 328 70, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Aukje de Bildt, T: (06) 300 209 25, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

ALL4ONE
In deze gekke tijd even een bericht van de tienerleiding 12-15 jaar. We weten even niet goed hoe we met de situatie aan moeten. We mogen niet samenkomen op de zolder van welke PKN-kerk in Drachten dan ook. Contact op afstand is lastig. Iets vertellen over God de Schepper, Jezus de Verlosser en de Heilige Geest als Trooster is überhaupt moeilijk overbrengen aan de opgroeiende jeugd. In deze Corona-periode proberen we toch iets aan te bieden wat los van grote groepsvorming te doen is. Een puzzeltochtje in wijk Noord in Drachten, een online-quiz welke in de maak is, we proberen het. Misschien heeft de ploeg van 12-15 jaar zelf ideeën hoe dit handen en voeten te geven. Het lijkt erop dat dit nog wel enige maanden kan duren. Wat wel héél zeker is, is dat we weten dat we goed terechtkomen. Dit willen we de jeugd graag meegeven. Als we maar in ons doen en denken WWJD voorop stellen. WHAT WOULD JEZUS DO (Wat zou Jezus doen) is wat de tienerleiding betreft een handvat, ook in deze Corona-tijd. Blijf gezond en hopelijk snel tot ziens.

 

Helpen
De afgelopen tijd is er door het corona virus veel gebeurd, en er zal ook nog wel veel gaan gebeuren......
Er is veel onzekerheid, zeker onder ouderen, en de jongeren hoeven ineens niet meer naar school, en juist daar ontstaat een mooie kans!
Wij als jongeren willen graag andere gemeente leden helpen om zo samen deze tijd door te komen, maar hoe?
Ik dacht, laat ik lijntjes uit gaan zetten om te kijken waar hulp nodig is. We willen alles wel doen en staan overal voor open!
Dus hebt u, of kent u mensen die boodschappen zouden kunnen gebruiken en zelf niet naar de supermarkt kunnen of durven, of moet er een lampje vervangen worden maar is de bouwmarkt heel ver weg, moet de hond uitgelaten worden maar kunt u niet meer naar buiten? Neem dan contact, en we gaan kijken of we iets voor elkaar betekenen!
Want hoe onzeker deze tijd ook is, laten we elkaar niet uit het oog verliezen.
mail: E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: (06) 346 324 73 (liefst een whatsapp berichtje, maar bellen mag natuurlijk ook)
Met vriendelijke groet,
Jildou Smilda

EO-Jongerendag 2020 verplaatst

Dag jongens en meisjes!
In deze Geandewei ook weer een berichtje voor jullie. Wat is het een bijzondere tijd; niet naar school vanwege het coronavirus! Het is bijzonder, want nu ben je thuis met school bezig en zie je juf of meester op instructiefilmpjes voorbij komen. En je maakt je schoolwerk misschien wel aan de eettafel in de keuken? Iedereen is zo veel mogelijk thuis, je kunt nu niet zomaar even naar pake of beppe, of naar voetbal, turnen, tennis of atletiek. 
Je kunt je ook zorgen maken in deze tijd. Misschien ken je wel mensen die ziek geworden zijn. Dit zegt de Bijbel erover:
‘ook al moet je over hoge bergen, door het diepe water van de zee
komt er ziekte of zijn er zorgen, God zegt: ik ga met je mee!’

We blijven allemaal zoveel mogelijk thuis om de kwetsbare mensen te beschermen. Dat betekent dat ook mensen die ziek of verdrietig zijn geen bezoek mogen ontvangen, of mensen die alleen wonen, zich eenzaam voelen. En daarom heeft een groot aantal van jullie meer dan 150 (!!!!) tekeningen en knutsels gemaakt. Dat hebben jullie geweldig gedaan! Die tekeningen en knutsels hebben we samen met een mooie kaart naar de mensen gestuurd die wel een bemoediging in deze tijd kunnen gebruiken, om te zeggen: wij denken aan jullie!
Omdat de kerk gesloten is, is er geen kindernevendienst, geen OaseKidz. We waren in de kerk bezig met een project over de Bergrede en met Rainbow. Dat is nu zomaar gestopt. Natuurlijk gaat het geld wat jullie al gespaard hadden voor het goede doel, ook echt naar dit goede doel!
We missen jullie! En we willen heel graag contact met jullie houden. Daarvoor hebben we iets bedacht: op Facebook is een besloten groep van Oase Drachten. Als jij, of een ouder, lid bent/is van de groep, kun je alles zien. Op de pagina plaatsen wij voor jullie regelmatig liedjes, foto’s, verhalen en tips.
Daarnaast hebben we van het Nederlands Bijbelgenootschap ons materiaal voor OaseKidz gratis digitaal beschikbaar gekregen. Het is een thuisprogramma geworden. Kijk ook maar op de Facebook-pagina. Hier staat de link naar dit gratis thuisprogramma.
Hopelijk mogen we jullie snel weer begroeten bij OaseKidz! ‘Ga met God en Hij zal met je zijn. tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal bij jou zijn!’
Namens OaseKidz,
Sieta Teitsma

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com