2020-04-09 Jeugd PGDrachten

All4One Programma
Op de volgende data hebben wij weer een tieneractiviteit in petto voor de jongeren die op het voortgezet onderwijs zitten. Het is sowieso op de eerste zondag van iedere maand behalve augustus.
Berichten waar die zijn volgen per keer via de app.
Wil jij graag in onze APP-lijst? Geef het even aan op onderstaand telefoonnummer.
Oant sjen, van de tienerleiding, T: (06) 294 121 01.

Tieneractiviteiten PGDrachten
Samen met een aantal tieners zijn we begonnen om meer activiteiten voor tieners te organiseren naast All4One wat elke 1e zondag van de maand georganiseerd wordt. We zijn ook bezig met een website waar alle activiteiten op staan. De link hiernaar is http://tinyurl.com/jeugdwerkdrachten

EO-Jongerendag 2020 Gaat niet door
De EO-Jongerendag vindt dit jaar niet plaats i.v.m. het coronavirus.
Heb je nog vragen app naar T: (06) 542 944 23 of stuur een mailtje naar E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Helpen
De afgelopen tijd is er door het corona virus veel gebeurd, en er zal ook nog wel veel gaan gebeuren......
Er is veel onzekerheid, zeker onder ouderen, en de jongeren hoeven ineens niet meer naar school, en juist daar ontstaat een mooie kans!
Wij als jongeren willen graag andere gemeente leden helpen om zo samen deze tijd door te komen, maar hoe?
Ik dacht, laat ik lijntjes uit gaan zetten om te kijken waar hulp nodig is. We willen alles wel doen en staan overal voor open!
Dus hebt u, of kent u mensen die boodschappen zouden kunnen gebruiken en zelf niet naar de supermarkt kunnen of durven, of moet er een lampje vervangen worden maar is de bouwmarkt heel ver weg, moet de hond uitgelaten worden maar kunt u niet meer naar buiten? Neem dan contact, en we gaan kijken of we iets voor elkaar betekenen!
Want hoe onzeker deze tijd ook is, laten we elkaar niet uit het oog verliezen.
T: (06) 346 324 73 (liefst een whatsapp berichtje, maar bellen mag natuurlijk ook)
Met vriendelijke groet,
Jildou Smilda

Dag jongens en meisjes van de oasekidz.
In deze Geandewei ook weer een berichtje voor jullie. Wat is het een bijzondere tijd; niet naar school vanwege het coronavirus! Het is bijzonder, want nu ben je thuis met school bezig en zie je juf of meester op instructiefilmpjes voorbij komen. En je maakt je schoolwerk misschien wel aan de eettafel in de keuken? Iedereen is zo veel mogelijk thuis, je kunt nu niet zomaar even naar pake of beppe, of naar voetbal, turnen, tennis of atletiek.
Je kunt je ook zorgen maken in deze tijd. Misschien ken je wel mensen die ziek geworden zijn. Dit zegt de Bijbel erover:
‘ook al moet je over hoge bergen, door het diepe water van de zee, komt er ziekte of zijn er zorgen, God zegt: ik ga met je mee!’

We blijven allemaal zoveel mogelijk thuis om de kwetsbare mensen te beschermen. Dat betekent dat ook mensen die ziek of verdrietig zijn geen bezoek mogen ontvangen, of mensen die alleen wonen, zich eenzaam voelen. En daarom heeft een groot aantal van jullie meer dan 150 (!!!!) tekeningen en knutsels gemaakt. Dat hebben jullie geweldig gedaan! Die tekeningen en knutsels hebben we samen met een mooie kaart naar de mensen gestuurd die wel een bemoediging in deze tijd kunnen gebruiken, om te zeggen: wij denken aan jullie!
Omdat de kerk gesloten is, is er geen kindernevendienst, geen OaseKidz. We waren in de kerk bezig met een project over de Bergrede en met Rainbow. Dat is nu zomaar gestopt. Natuurlijk gaat het geld wat jullie al gespaard hadden voor het goede doel, ook echt naar dit goede doel!
We missen jullie! En we willen heel graag contact met jullie houden. Daarvoor hebben we iets bedacht: op Facebook is een besloten groep van Oase Drachten. Als jij, of een ouder, lid bent/is van de groep, kun je alles zien. Op de pagina plaatsen wij voor jullie regelmatig liedjes, foto’s, verhalen en tips.
Daarnaast hebben we van het Nederlands Bijbelgenootschap ons materiaal voor OaseKidz gratis digitaal beschikbaar gekregen. Het is een thuisprogramma geworden. Kijk ook maar op de Facebook-pagina. Hier staat de link naar dit gratis thuisprogramma.
Hopelijk mogen we jullie snel weer begroeten bij OaseKidz! ‘Ga met God en Hij zal met je zijn. tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal bij jou zijn!’
Namens OaseKidz,
Sieta Teitsma