PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Concertkoor Gloria Deo durft het aan, een groot koorwerk met solisten en orkest in de Lawei onder leiding van de nieuwe dirigent Jeroen Helder. In deze onzekere tijd niet zonder risico, immers zaal, solisten en orkest worden al ruim van te voren gecontracteerd.

De Messiah, een oratorium van George Friedrich Händel werd in slechts 24 dagen gecomponeerd in 1741. Händel maakte een moeilijke tijd door in zijn leven. Zijn vriend de librettoschrijver Charles Jennes reikte hem een aantal Bijbelteksten aan in de hoop dat hij die op muziek wilde zetten. Händel werd zo geïnspireerd door de teksten over het leven van Jezus dat hij dit werk in korte tijd voltooide. Het werd één van zijn meest bekende werken voor koor, solisten en orkest. Vanaf de eerste uitvoering in 1743 heeft het werk groot succes gehad. Ondanks de lengte is het zeer boeiend. In combinatie met de teksten is de muziek erg suggestief. Het koor heeft een groot aandeel.

De Messiah bestaat uit drie delen, in het eerste deel wordt de aankondiging van de komst van de Messias bezongen, het tweede gedeelte verhaalt van het leven van Jezus, Zijn lijden en sterven. In het derde gedeelte tenslotte wordt de overwinning over de dood en daardoor de toekomst van de mensheid bezongen. Dit alles in prachtige aria’s en koorgedeeltes.

Solisten zijn: Agnes van Laar sopraan, David van Laar altus, Edward Leach tenor en Frans Fiselier bas. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door het barok ensemble Eik en Linde uit Amsterdam. Algehele leiding is in handen van Jeroen Helder.

Concertkoor Gloria Deo nodigt u voor dit concert uit op zaterdag 10 december om 20.00 uur in de grote zaal van de Lawei te Drachten. Entree: € 33,00. Kaarten zijn te verkrijgen via https://www.gloriadeo.nl of op https://www.delawei.nl.

Op zondag 18 december houdt het Regenboogkoor o.l.v. Jaco Mulder een Kerst Sing-In. We zijn blij dat we na twee jaar onze Kerst Sing-in weer kunnen houden. In de Prot. Kerk ‘de Oase’ hopen we u allen te mogen verwelkomen in een fraaie, in kerstsfeer versierde kerk.

Medewerking wordt verleend door de christelijke muziekvereniging ‘Looft den Heer’ uit Boornbergum.

Anne Kroeze zal zowel het koor als de samenzang begeleiden.

Na de sfeervolle bijeenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting en staat er een warm drankje met wat lekkers voor u klaar.

  • Toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor de onkosten.
  • Aanvang 16.00 uur
  • de Oase, Ringweg 3, 9201 GT Drachten.

Beste CPB leden,

Onze eerstvolgende activiteit is de kerstviering op woensdag 21 december. Gasten zijn bij ons altijd van harte welkom.

Kerstviering

Drie keer is scheepsrecht, zeggen we dan.

We hopen dan ook dat nu het kerstfeest, verzorgd door het Leger des Heils (afd. Leeuwarden) kan doorgaan. De avond wordt verzorgd met liturgie en verhalen, muzikaal begeleid door een aantal trekzakspelers. We dragen deze organisatie een warm hart toe en weten dat het dan ook een “hartverwarmende” Kerstviering zal worden.

Namens het bestuur,
Eppy Drint

Reünie - CMV Concordia Drachten - 100 jaar

Zaterdag 22 oktober organiseert Concordia een reünie voor oud-leden en natuurlijk ook voor belangstellenden om terug te blikken op het 100-jarig bestaan van Concordia! De reünie wordt gehouden in het kerkgebouw van baptistengemeente Elim op de Zuidkade 54 in Drachten van 14.00 – 16.00 uur.

We hebben al veel materiaal voor de reünie verzameld, maar mocht u nog foto’s/krantenknipsels of andere materialen van Concordia hebben en wilt u deze beschikbaar stellen, dan zijn deze meer dan welkom. Om te zorgen dat deze materialen een mooi plekje krijgen tijdens de tentoonstelling vragen wij u om dit van te voren aan ons te melden. Anekdotes zijn ook welkom, maar deze mag u natuurlijk ook zelf komen vertellen tijdens de reünie.

Uiteraard is het fijn om te weten hoeveel mensen er komen, hiervoor verzoeken wij u van te voren op te geven.

Wilt u zich aanmelden voor de reünie of heeft u nog materialen voor ons dan kunt u dit doorgeven via whatsapp T: (06) 437 365 86 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 3 oktober 2022.

Naast de reünie zijn we met de voorbereidingen bezig voor ons 100-jarig jubileumconcert dat wordt gehouden op zaterdag 19 november a.s. Samen met mannengroep Sânman & Sikke en slagwerk solist Arjan Jongsma, maken we er een echt feestje van. Als kers op de taart gaat, de speciaal voor Concordia geschreven compositie “Color Concordia” van Jan de Haan in première. Dit mag u niet missen!

Wij hopen u te mogen begroeten op zaterdag 22 oktober tijdens de reünie en/of zaterdag 19 november tijdens ons jubileumconcert!

Op onze website www.concordia-drachten.nl en op de facebookpagina houden we u op de hoogte van beide evenementen. Ook voor meer informatie over onze vereniging verwijzen wij u naar onze website.

Beste CPB leden,

Een nieuw seizoen ligt voor ons en vol goede moed en vertrouwen zijn we weer van start gegaan. We hopen en rekenen dan ook op het enthousiasme en de inzet van onze leden. We willen elkaar weer ontmoeten, plezier hebben, naar elkaar omzien en ons daarbij laten inspireren door de liefde en opdracht van onze Heer. Zo wordt het weer een “ hartverwarmend “ seizoen. Op 24 augustus zijn we gestart in de Landschapstuin “de Tamarisk” van Reinder en Sietie Noordenbos in Nijega. De eerstvolgende activiteit staat hieronder.

Gasten zijn bij ons altijd van harte welkom.

Namens het bestuur:
Eppy Drint

Rayonavond op donderdag 27 oktober 2022, verzorgd door afd. Opeinde.

Deze avond treedt het Jiddisch gezelschap “Samoosara” voor ons op. Met het programma “Mazzeltof” ( geluk of ook wel het goede dat je toevalt ) vertolkt de groep “de lach met de traan” op accordeon, dwarsfluit en viool. Tijdens het optreden volgen Jiddische en Hebreeuwse muziek, verhalen , gedichten en witzen (grappen) elkaar op. De muziek raakt je ziel.

  • Aanvang : 19.45 uur
  • Waar : dorpshuis “ de Wringe “ Middelbuorren 1 te Opeinde.
  • Kosten : € 10,00