Na de langdurige gedwongen stilte vanwege de corona periode was er bij Gloria Deo een sterk verlangen om weer actief van zich te laten horen. The Crucifixion van John Stainer werd ingestudeerd; een aansprekend stuk dat op een treffende manier het lijdensverhaal uitbeeldt in muziek. Er werd contact gezocht met de PG Drachten om een uitvoering te kunnen realiseren. Besloten werd om tijdens de kerkdienst op Goede Vrijdag The Crucifixion uit te voeren.

Het bleek een gelukkige keus. De Zuiderkerk was geheel bezet en de bezoekers luisterden geboeid en met aandacht. Het koor bracht The Crucifixion met overtuiging en dat gold zeker ook voor de solisten Jaap de Kok en Twan van der Wolde. Jochem Schuurman leverde een zeer muzikale en solide orgelbegeleiding in deze uitvoering. Jeroen Helder, voor wie dit een eerste presentatie als dirigent van het koor was, leidde het geheel op een duidelijke en doorleefde wijze. Het was een bijzondere en indrukwekkende beleving van het lijdensverhaal.

Concertkoor Gloria Deo wil de PG Drachten bedanken voor de gelegenheid die werd geboden.

Na zo’n lange tijd weer als koor te kunnen zingen en de bemoedigende reacties geven energie om verder te gaan.

In december 2022 staat het prachtige oratorium The Messiah van G.F. Händel op het programma. Het koor biedt de mogelijkheid om projectmatig hieraan mee te doen en nodigt zangers en zangeressen uit zich op te geven.

Informatie en de mogelijkheid voor opgave is te vinden op www.gloriadeo.nl.