Wereldwinkel Drachten Decembermaand
In de decembermaand besteedt Wereldwinkel Drachten o.a. aandacht aan de kerstartikelen: sterren, versierde hangers, engeltjes en kerststallen.
De eerste kerststal dateert uit 1233! Franciscus van Assisi organiseerde tijdens de kerstnacht een mis in de natuur. Hij had de grote wens om de kerstboodschap ook uit te dragen naar de ongeletterden. Hoe kon dat beter dan met een levende kerststal? En zo werd toen in het dorp Greccio het beroemdste kerstfeest uit de kerkgeschiedenis gevierd.
In de wereldwinkel vindt u geen kerststallen uit Italië, maar bijzondere exemplaren uit Peru en Mexico.
Kerstartikelen met korting zijn te koop van 21 t/m 28 december (20% korting) en van 29 t/m 31 dec (30% korting).

Kaarsenactie

De mooie kaarsen uit Swaziland zijn nog in de aanbieding: van €9,00 voor €5,95. Een geschikt cadeautje in de donkere decembermaand.
Aanbieding van de maand december
Beelden van serpentijn uit Zimbabwe van importeur Amandla. Amandla betekent: mensen in hun kracht laten staan en laten groeien en dat is precies waar het bedrijf Amandla voor staat.
De beeldhouwers werken in de open lucht in een grote, arme wijk van de hoofdstad Harare. Veelal maken ze familiebeelden, maar er zijn ook beelden met een symbolische betekenis.
Het zijn de mannen die beeldhouwen; de vrouwen zorgen voor de afwerking. Dat afwerken is minstens zo arbeidsintensief: schuren met acht gradaties schuurpapier, verwarmen, met was behandelen, verhitten door middel van houtskool en tot slot insmeren met blanke was, waardoor de beelden een bijzonder mooie kleur krijgen.
Ook zijn er in onze winkel beelden verkrijgbaar van ruwe serpentijn, waardoor deze een pure uitstraling krijgen. 
De importeur helpt de beeldhouwers toegang te krijgen tot de Nederlandse markt.
In december krijgt u 20% korting op deze beelden.

Openingstijden gewijzigd!!!!!
De winkeltijden zijn van 1 december t/m 24 december als volgt:
maandag: 13.00 uur tot 17 uur
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 uur tot 17.00 uur
Graag wensen we u, juist in deze moeilijke corona tijd , goede feestdagen toe.
Namens alle vrijwilligers,
Tiny Runia

Wereldwinkel Drachten Kaarsenactie
Over deze actie (verkoop van Swazi kaarsen) hebt u in de vorige berichten kunnen lezen. In die berichten vroegen we: Mogen we op u rekenen?
Wat is het mooi, dat we u nu kunnen vertellen dat de verkoop van de Swazi kaarsen loopt als een trein. Een nieuwe zending van 200 kaarsen is zelfs in bestelling. U hebt enthousiast op onze oproep gereageerd. Bedankt daarvoor!
Aanbieding van de maand november
De natuur tooit zich al met herfstkleuren. Tijd om aan warme kleding te denken. In november zijn de sjaals in de aanbieding (20 % korting). Sjaals hebben we in vele kleuren, dessins en materialen. Vraag bijv. eens naar ‘de sjaal met een verhaal’: lekker licht en toch heerlijk warm. Hoe eerder u komt, hoe groter de keus.
Hier plaatsen sjaal.jpg
Chocoladeletters
Er is weer een voorraad chocoladeletters (S en P) ingekocht. Uiteraard Fair Trade.
U bent welkom!
Openingstijden
maandag t/m donderdag: 13.00 uur – 17.00 uur
vrijdag en zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur.
Tiny Runia

Wereldwinkel Drachten Ons Jubileum
Als u dit bericht leest zijn de feestelijkheden voorbij.
Een terugblik….
De 24e september waren we als vrijwilligers bij elkaar. Tity Wouda, oud-vrijwilliger, bracht ons (op uitnodiging) kort en bondig, met een leuke anekdote, de geschiedenis van de wereldwinkel in herinnering. Aan de hand van een serie dia beelden reisden we vervolgens met Sjollie Veersma, onze meest bereisde collega, door Kenia en Tanzania. Sûnenz bezorgde een smakelijke Indonesische maaltijd en met een puzzel en een quiz werd het een gezellige en feestelijke avond.
Op zaterdag, 26 september, trok de versierde winkel al gauw de aandacht van voorbijgangers. Er werden goede zaken gedaan. Hoogtepunt was de komst van de ‘Mistery Guest’ die de winnaar van de verloting van het beeld bekend zou maken. Dat onze burgemeester de ‘Mistery Guest’ bleek te zijn, was voor velen van ons een verrassing. In zijn speech complimenteerde hij de wereldwinkel met de goede zaak waar ze voor staat. ”Jullie dragen je steentje bij aan het bevorderen van de saamhorigheid in een verdeelde wereld”, zo zei hij.
Het bleef niet bij mooie woorden: t.g.v. het 50-jarig bestaan kregen we van de burgemeester een cheque van € 375.00 overhandigd!! Een zeer welkome gift.
Aan het einde van zijn bezoek werd de burgemeester verzocht het startsein te geven voor de verkoopactie van de Swazi kaarsen. (Zie bericht hieronder).
Dat deed hij graag en met een aantal gekochte kaarsen en een kleine attentie van de wereldwinkel vertrok onze ‘Mistery Guest’, die we zeer erkentelijk zijn voor zijn komst!!!
We hebben, zo vinden wij, het jubileum sober en in stijl gevierd.

Actie!
ACTIE, ACTIE, ACTIE 
Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen…

Vanaf 26 september staan in één van onze etalages veel, heel veel kaarsen, de zgn. Swazi kaarsen uit Swaziland, Zuid -Afrika. We verkopen ze al jaren. U kent ze waarschijnlijk wel: de stoere, ronde kaarsen in diverse kleuren, versierd met een grote verscheidenheid aan motieven.
Waarom al die Swazi kaarsen in de etalage?
Eén van onze vrijwilligers zag een foto van deze kaarsen, met daarbij een uitgebreid artikel, in de Leeuwarder Courant (2/9). Wat is er aan de hand met die kaarsen, dacht zij en las het artikel.
Hieronder de verkorte versie van de inhoud.
De makers van de kaarsen in Swaziland zijn, zoals vele anderen, door de corona crisis in de problemen gekomen. De toeristen bleven weg, de kaarsen bleven in de fabriek staan. Nog rampzaliger was dat een enorme order uit Amerika werd geannuleerd. Gevolg: de kaarsenfabriek ging failliet. Slechts één loods kon blijven staan. Vandaaruit wordt geprobeerd een herstart te maken.
Wereldwinkel St. Anneparochie hoorde dit verhaal van de importeur en samen bedachten zij een actieplan. Dat plan zag er als volgt uit:
We schrijven wereldwinkels, kerken, verenigingen etc. aan met de vraag of zij Swazi kaarsen willen afnemen. De importeur en verkoper nemen genoegen met een kleine winstmarge. De producent in Swaziland krijgt de volle prijs uitbetaald.
Tot zover het artikel.
Onze vrijwilliger vond het een goed plan.
En. u raadt het al…Wereldwinkel Drachten doet ook mee.
We hebben 250 kaarsen besteld en die willen we allemaal verkopen. Dat moet lukken, denken wij. De tijd is gunstig. Met Sinterklaas en de kerstdagen in het verschiet is een kaars een passend cadeautje. Daar kun je toch vrienden, familie (wie allemaal meer) blij mee maken???
En de prijs?? Echt een meevaller. Geen € 9,00 maar € 5,95!!!!!
Mogen we op u rekenen?

 

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com