PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

 

 

 

Berichten van Wereldwinkel Drachten
Wat zijn we blij dat dat weer kan: winkelen zonder afspraak. Aan de nog geldende beperkingen zijn we ondertussen enigszins gewend geraakt.
Maar wat we jammer vinden is dat we nog steeds niet met de volledige bezetting kunnen werken. Het gevolg is dat de winkel ‘s morgens gesloten blijft, behalve op vrijdag en zaterdag. Natuurlijk hopen we op een snelle uitbreiding van de openingstijden.
Aanbiedingen
In de maand juni krijgt u 20 % korting op alle artikelen (‘voeding’ uitgezonderd). Zo willen we de achtergebleven omzet van de afgelopen maanden wegwerken.
Flyers
Op zaterdag 8 mei is er in het centrum door twee vrijwilligers van Wereldwinkel Drachten geflyerd. Neemt u die flyer mee naar de winkel en u ontvangt 30 % korting op uw aankoop!!
Extra aandacht voor spiegels
hier plaatsen spiegels
Kijkt u eens naar de mooie spiegels in onze winkel. Ze zijn de moeite van het bekijken echt waard.
De eerste spiegel werd de mensheid door de natuur geschonken: het gladde wateroppervlak. Daarna werden spiegels gemaakt van de glasachtige vulkaansteen obsidiaan, die gepolijst werd en aan de wand bevestigd om als spiegel te dienen.
In de Wereldwinkel zijn de spiegels van glas en met mooi mozaïekwerk omlijst. Ook op de spiegels krijgt u uiteraard 20 % korting.
Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 13.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur

Aanbiedingen in de maand mei:
Door alle beperkingen bleef de verkoop in de afgelopen maanden achter. Met de verruimde openingstijden en met meer aanbiedingen dan gewoonlijk, willen we die achterstand inhalen.
In de maand mei krijgt u 20% korting op tassen, manden en kindertasjes, op sjaals, op sieraden en op kleurig Dolores keramiek uit Mexico (bloempotten, vlinders, zonnetjes enz.). Ook het servies goed blijft nog in de aanbieding.

Het Dolores keramiek uitgelicht:
Dit keramiek wordt gemaakt volgens een 500 jaar oude traditie. Het familiebedrijf Dolores werd ruim 15 jaar geleden opgericht door Maria Isabel. Zij maakt de dessins en bedenkt de kleurencombinaties. In het bedrijf werken voornamelijk vrouwen.
Esperanza is de importeur en werkt al meer dan 20 jaar in Latijns-Amerika. Langdurige handelsrelaties staan centraal, waardoor naast een goed inkomen de producent zich algemeen kan ontwikkelen. Zo wordt de basis gelegd voor betere kansen in de toekomst, zowel voor de internationale markt als voor de lokale verkoop.

Openingstijden:
maandag t/m donderdag: 13.00 uur – 17.00 uur
vrijdag en zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur
U bent van harte welkom!!

Namens alle vrijwilligers,
Tiny Runia


Wereldwinkel Drachten Ons Jubileum
Als u dit bericht leest zijn de feestelijkheden voorbij.
Een terugblik….
De 24e september waren we als vrijwilligers bij elkaar. Tity Wouda, oud-vrijwilliger, bracht ons (op uitnodiging) kort en bondig, met een leuke anekdote, de geschiedenis van de wereldwinkel in herinnering. Aan de hand van een serie dia beelden reisden we vervolgens met Sjollie Veersma, onze meest bereisde collega, door Kenia en Tanzania. Sûnenz bezorgde een smakelijke Indonesische maaltijd en met een puzzel en een quiz werd het een gezellige en feestelijke avond.
Op zaterdag, 26 september, trok de versierde winkel al gauw de aandacht van voorbijgangers. Er werden goede zaken gedaan. Hoogtepunt was de komst van de ‘Mistery Guest’ die de winnaar van de verloting van het beeld bekend zou maken. Dat onze burgemeester de ‘Mistery Guest’ bleek te zijn, was voor velen van ons een verrassing. In zijn speech complimenteerde hij de wereldwinkel met de goede zaak waar ze voor staat. ”Jullie dragen je steentje bij aan het bevorderen van de saamhorigheid in een verdeelde wereld”, zo zei hij.
Het bleef niet bij mooie woorden: t.g.v. het 50-jarig bestaan kregen we van de burgemeester een cheque van € 375.00 overhandigd!! Een zeer welkome gift.
Aan het einde van zijn bezoek werd de burgemeester verzocht het startsein te geven voor de verkoopactie van de Swazi kaarsen. (Zie bericht hieronder).
Dat deed hij graag en met een aantal gekochte kaarsen en een kleine attentie van de wereldwinkel vertrok onze ‘Mistery Guest’, die we zeer erkentelijk zijn voor zijn komst!!!
We hebben, zo vinden wij, het jubileum sober en in stijl gevierd.

Actie!