Berichten van Wereldwinkel Drachten
Open!

Het voorjaar heeft haar intrede gedaan, de vogels laten zich meer en meer horen en de natuur ontwaakt.
De Wereldwinkel zet haar deuren graag wijd voor u open, maar de winkeltijden blijven beperkt en we vragen u weer om eerst telefonisch een afspraak te maken (8488852).

Aanbiedingen in april:
De vogels blijven deze maand in de aanbieding. Maar u krijgt ook 20% korting op: servies en sieraden.
In de etalage heeft u misschien grote papieren tassen zien hangen met daarop verschillende bedragen vermeld.
Inhoud: onbekend, maar die is wel meer waard dan de aangegeven prijs.
Laat u zich verrassen door deze verassingstassen?

Cadeautje?
Mocht u een cadeautje zoeken, kies dan eens voor een product met een fair trade kernmerk. Zo draagt u bij aan eerlijke handel en wordt uw cadeau een cadeau met een verhaal.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 13.00 uur – 17.00 uur.
Namens alle vrijwilligers wens ik u graag Goede Paasdagen!

Wereldwinkel Drachten Ons Jubileum
Als u dit bericht leest zijn de feestelijkheden voorbij.
Een terugblik….
De 24e september waren we als vrijwilligers bij elkaar. Tity Wouda, oud-vrijwilliger, bracht ons (op uitnodiging) kort en bondig, met een leuke anekdote, de geschiedenis van de wereldwinkel in herinnering. Aan de hand van een serie dia beelden reisden we vervolgens met Sjollie Veersma, onze meest bereisde collega, door Kenia en Tanzania. Sûnenz bezorgde een smakelijke Indonesische maaltijd en met een puzzel en een quiz werd het een gezellige en feestelijke avond.
Op zaterdag, 26 september, trok de versierde winkel al gauw de aandacht van voorbijgangers. Er werden goede zaken gedaan. Hoogtepunt was de komst van de ‘Mistery Guest’ die de winnaar van de verloting van het beeld bekend zou maken. Dat onze burgemeester de ‘Mistery Guest’ bleek te zijn, was voor velen van ons een verrassing. In zijn speech complimenteerde hij de wereldwinkel met de goede zaak waar ze voor staat. ”Jullie dragen je steentje bij aan het bevorderen van de saamhorigheid in een verdeelde wereld”, zo zei hij.
Het bleef niet bij mooie woorden: t.g.v. het 50-jarig bestaan kregen we van de burgemeester een cheque van € 375.00 overhandigd!! Een zeer welkome gift.
Aan het einde van zijn bezoek werd de burgemeester verzocht het startsein te geven voor de verkoopactie van de Swazi kaarsen. (Zie bericht hieronder).
Dat deed hij graag en met een aantal gekochte kaarsen en een kleine attentie van de wereldwinkel vertrok onze ‘Mistery Guest’, die we zeer erkentelijk zijn voor zijn komst!!!
We hebben, zo vinden wij, het jubileum sober en in stijl gevierd.

Actie!
ACTIE, ACTIE, ACTIE 
Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen…

Vanaf 26 september staan in één van onze etalages veel, heel veel kaarsen, de zgn. Swazi kaarsen uit Swaziland, Zuid -Afrika. We verkopen ze al jaren. U kent ze waarschijnlijk wel: de stoere, ronde kaarsen in diverse kleuren, versierd met een grote verscheidenheid aan motieven.
Waarom al die Swazi kaarsen in de etalage?
Eén van onze vrijwilligers zag een foto van deze kaarsen, met daarbij een uitgebreid artikel, in de Leeuwarder Courant (2/9). Wat is er aan de hand met die kaarsen, dacht zij en las het artikel.
Hieronder de verkorte versie van de inhoud.
De makers van de kaarsen in Swaziland zijn, zoals vele anderen, door de corona crisis in de problemen gekomen. De toeristen bleven weg, de kaarsen bleven in de fabriek staan. Nog rampzaliger was dat een enorme order uit Amerika werd geannuleerd. Gevolg: de kaarsenfabriek ging failliet. Slechts één loods kon blijven staan. Vandaaruit wordt geprobeerd een herstart te maken.
Wereldwinkel St. Anneparochie hoorde dit verhaal van de importeur en samen bedachten zij een actieplan. Dat plan zag er als volgt uit:
We schrijven wereldwinkels, kerken, verenigingen etc. aan met de vraag of zij Swazi kaarsen willen afnemen. De importeur en verkoper nemen genoegen met een kleine winstmarge. De producent in Swaziland krijgt de volle prijs uitbetaald.
Tot zover het artikel.
Onze vrijwilliger vond het een goed plan.
En. u raadt het al…Wereldwinkel Drachten doet ook mee.
We hebben 250 kaarsen besteld en die willen we allemaal verkopen. Dat moet lukken, denken wij. De tijd is gunstig. Met Sinterklaas en de kerstdagen in het verschiet is een kaars een passend cadeautje. Daar kun je toch vrienden, familie (wie allemaal meer) blij mee maken???
En de prijs?? Echt een meevaller. Geen € 9,00 maar € 5,95!!!!!
Mogen we op u rekenen?

 

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com