Berichten van Wereldwinkel Drachten
Nog even en dan beginnen de zomervakanties. Er worden volop plannen gemaakt. Velen van ons zullen zekerheidshalve toch nog in eigen land blijven. Zal de middenstand de schade dan wat gaan inhalen?
Zomerkorting in de maand juli
Wereldwinkel Drachten wil het winkelend publiek gaan verwennen met een zomerkorting!
In de maand juli krijgt u op alle artikelen 30% korting (voeding en schrijfwaren uitgezonderd).
Wanddecoraties

De inkoopgroep is weer in Culemborg geweest. Daar zijn veel importeurs gevestigd van wie wij onze artikelen betrekken. Er zijn o.a. prachtige wanddecoraties van metaal binnengekomen, afkomstig van Indonesië. Ik vind het ware kunstwerkjes. Maar ook de kleurige keramische exemplaren zijn de moeite waard.
M.i.v. 12 juli is de Wereldwinkel op maandag gesloten
Eén van onze vrijwilligers heeft een vaste baan gekregen. Een felicitatie waard natuurlijk.
Helaas betekent dat dat de winkel ‘s maandags gesloten zal zijn en wel m.i.v. 12 juli.
Openingstijden:
Maandagmiddag, 5 juli: 13.00 uur – 17.00 uur
Dinsdag, woensdag en donderdag: 13.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 uur – 17.00 uur
Tiny Runia.

Wereldwinkel Drachten Ons Jubileum
Als u dit bericht leest zijn de feestelijkheden voorbij.
Een terugblik….
De 24e september waren we als vrijwilligers bij elkaar. Tity Wouda, oud-vrijwilliger, bracht ons (op uitnodiging) kort en bondig, met een leuke anekdote, de geschiedenis van de wereldwinkel in herinnering. Aan de hand van een serie dia beelden reisden we vervolgens met Sjollie Veersma, onze meest bereisde collega, door Kenia en Tanzania. Sûnenz bezorgde een smakelijke Indonesische maaltijd en met een puzzel en een quiz werd het een gezellige en feestelijke avond.
Op zaterdag, 26 september, trok de versierde winkel al gauw de aandacht van voorbijgangers. Er werden goede zaken gedaan. Hoogtepunt was de komst van de ‘Mistery Guest’ die de winnaar van de verloting van het beeld bekend zou maken. Dat onze burgemeester de ‘Mistery Guest’ bleek te zijn, was voor velen van ons een verrassing. In zijn speech complimenteerde hij de wereldwinkel met de goede zaak waar ze voor staat. ”Jullie dragen je steentje bij aan het bevorderen van de saamhorigheid in een verdeelde wereld”, zo zei hij.
Het bleef niet bij mooie woorden: t.g.v. het 50-jarig bestaan kregen we van de burgemeester een cheque van € 375.00 overhandigd!! Een zeer welkome gift.
Aan het einde van zijn bezoek werd de burgemeester verzocht het startsein te geven voor de verkoopactie van de Swazi kaarsen. (Zie bericht hieronder).
Dat deed hij graag en met een aantal gekochte kaarsen en een kleine attentie van de wereldwinkel vertrok onze ‘Mistery Guest’, die we zeer erkentelijk zijn voor zijn komst!!!
We hebben, zo vinden wij, het jubileum sober en in stijl gevierd.

Actie!