PGDrachtenNoordOostZuidWestGrote KerkSchakel

Welkom bij de Protestantse Gemeente te Drachten!

Taxatiedag in Dorcas Winkel Drachten

Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan woensdag 22 juni 2022 naar de Dorcas Taxatiedag in Drachten.

Een erkende taxateur beoordeelt tussen 10.00 en 16.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Doneren

Het voorwerp kan daarna weer worden meegenomen naar huis, maar het mag ook gedoneerd worden. Dorcas laat het dan veilen om een zo hoog mogelijke prijs voor het voorwerp te krijgen. De opbrengst is bestemd voor het werk van de hulp- en ontwikkelingsorganisatie in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Uiteraard is het ook mogelijk om een deel van de opbrengst te doneren.

Meer informatie

De Dorcas Taxatiedag wordt gehouden in de Dorcas-winkel aan De Hemmen 10 in Drachten. Deelname aan de taxatie kost 2,50 euro per voorwerp met een maximum van vier voorwerpen (een bij elkaar horend setje is 1 voorwerp). Opgave is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.dorcas.nl/winkels/drachten.

Aan De Hemmen 10 is sinds december 2020 Dorcas Winkel Drachten gevestigd. Een ruime, goed lopende kringloopwinkel waar allerlei spullen tegen lage prijzen worden verkocht, van schilderijen, servies, meubels en huishoudelijke artikelen tot spellen, boeken, kleding en sieraden.

Vrijwilligers gezocht

Voor diverse werkzaamheden zoekt de winkel enthousiaste vrijwilligers. Er is met name gebrek aan medewerkers bij de goedereninbreng en bij de techniek- en huishoudafdeling. Wie liever met meubels, kleding, speelgoed of boeken werkt, is ook van harte welkom. Er is van alles te doen in de winkel.

Dorcas Winkel Drachten biedt een fijne, gezellige werksfeer in een team waar iedereen even waardevol is, met prettige, gemotiveerde collega’s. 

Over Dorcas

Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. Dorcas komt in actie in crisissituaties, zoals momenteel voor vluchtelingen in Oekraïne en buurlanden Moldavië en Roemenië. Daarnaast investeert Dorcas in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld zijn en creëert mogelijkheden voor mensen en gemeenschappen om tot bloei te komen. Dorcas heeft verspreid over Nederland 42 kringloopwinkels. De opbrengsten komen ten goede aan projecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Duizenden vrijwilligers en klanten dragen zo bij aan het werk voor mensen in nood.

Meer informatie

Interesse in vrijwilligerswerk? Ga een keer langs in de winkel aan De Hemmen 10, openingstijden van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Of neem contact op met Henk van der Wielen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51375879)

Drachten – De Dorcas-winkel in Drachten voert de komende weken actie voor noodhulp in Oekraïne. In de winkel kunt u bij uw aankoop een donatie doen. Het geld zal besteed worden aan eerste noodhulp aan mensen op de vlucht voor het geweld. Dorcas helpt bijvoorbeeld met voedselpakketten, hygiëneproducten en slaapzakken. De organisatie doet dit in Oekraïne maar ook in buurlanden Roemenië en Moldavië, waar vluchtelingen worden opgevangen.
Dorcas werkt al 25 jaar in Oekraïne en kent daardoor de situatie goed. Ze heeft een groot netwerk opgebouwd van lokale partners. Daardoor is de organisatie in staat om snel noodhulp te verlenen. Om meer te bereiken voert Dorcas actie samen met het Christelijk Noodhulpcluster dat bestaat uit Dorcas, Kom over en Help, Tearfund, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA.

Over Dorcas

Dorcas is een christelijke organisatie voor noodhulp en internationale samenwerking. Dorcas investeert in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld zijn. Dorcas komt in actie bij armoede, uitsluiting en crisis en creëert mogelijkheden voor mensen en gemeenschappen om tot bloei te komen. Dorcas heeft verspreid over heel Nederland 42 kringloopwinkels. Duizenden vrijwilligers en donateurs dragen bij aan het werk voor mensen in nood.

Dorcas Kringloopwinkel Drachten
De Hemmen 10
9206 AG Drachten