Stichting Schuldhulpmaatje Drachten en omgeving
Coördinator: Johan Nota, T: (06) 222 278 49
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.schuldhulpmaatje.nl

Doelstelling:
Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat. Zij kunnen ook behulpzaam zijn bij het voorkomen van schulden.

Geldzorgen? SchuldHulpMaatje Drachten wil helpen
In ons land heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. In de gemeente Smallingerland is het niet anders. In de huidige situatie worden de problemen nog groter. Onbetaalde rekeningen stapelen zich op, veel mensen weten niet hoe ze nog rond moeten komen en zien er tegenop om hun post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Drachten e.o. willen helpen om dit soort problemen op te lossen. Blijf er niet mee rond lopen, maar zoek hulp. Samen lukt ‘t. Onze vrijwilligers zijn deskundig en zij hebben ervaring. Hun hulp is in alle gevallen gratis.
Neem voor een eerste gesprek contact op met onze coördinator in Drachten: Johan Nota, T: (06) 222 278 49 of via de mail, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de schuld, uit de schuld
“Van de een op de andere dag moest ik lege flessen wegbrengen om boodschappen te kunnen doen”. John windt er geen doekjes om dat hij in een lastig parket terecht kwam na zijn echtscheiding. Die was nog eens heel pijnlijk ook. Naast het verdriet en de boosheid moest hij ook leren omgaan met één salaris. “Met ons gezamenlijke inkomen konden we drie keer per jaar op vakantie en reden we in een leuke auto. Met mijn salaris alleen was het een ander verhaal. Ik had soms geen geld om eten te kopen voor mijn twee kinderen. Het was ook een nadeel dat ik gewoon niet zo handig ben in het bijhouden van een administratie.”
Door alle stress had John een redelijk kort lontje. Maar het ging goed fout als hij de belastingdienst aan de telefoon had. John besloot om hulp te vragen bij de sociale dienst. Hij had in zijn omgeving genoeg ellende gezien bij mensen die diep in de schulden waren geraakt. Dat wilde hij voor zichzelf beslist voorkomen. Maar zolang je geen schulden hebt, kan de sociale dienst je niet helpen.
Gelukkig bracht de ambtenaar hem wel in contact met SchuldHulpMaatje. “Anja heeft mij uit de tunnel getrokken”, blikt John terug. “Als ik het niet meer zag zitten gaf zij me nieuwe moed. En lastige telefoontjes deed zij gelukkig voor mij. Ik ontplofte als iemand me niet begreep of een beetje bot was. Zij hielp me ook met brieven schrijven aan schuldeisers met het verzoek voor een betalingsregeling.
Zonder mijn maatje Anja had ik het niet gered. Dan was er geen geld geweest voor boodschappen en had ik mijn huis bij opbod moeten verkopen. Gelukkig heb ik nu mijn zaken weer goed op de rit. Ik houd zelfs geld over en spaar nu voor een vakantie. Ik ben Anja zo dankbaar. Zij is echt een supermens.”