Geannuleerd

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus is het afgelast!

Orgelconcert Gert van Hoef

Gert_van_Hoef_-_5_juni_-_persfoto_gertvanhoefnl
200 jaar Hillebrandorgel Grote Kerk Drachten
5 juni 2020 20:00

Orgelconcert Gert van Hoef

Het vierde van acht orgelconcerten door gerenommeerde organisten, met Gert van Hoef

Datum: vrijdag 5 juni 2020
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 8,00, t/m 15 jaar gratis

Gert van Hoef (Barneveld, 1994) kreeg met 13 jaar zijn eerste orgellessen van zijn opa. Van zijn ouders kreeg hij een orgel. In juni 2008 begon hij te studeren, eerst bij mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld, daarna bij Evert van de Veen, organist in Voorthuizen. In deze periode kwam zijn muzikaliteit tot grote bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte. Hij werd regelmatig gevraagd voor optredens en concerten. In juni 2010 kreeg hij voor zijn zestiende verjaardag een dvd-opname aangeboden op het bekende Moreauorgel in de Sint-Janskerk te Gouda. In dezelfde tijd werd hij organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.

In 2011 kreeg Gert les van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie. In dezelfde periode werd hij vaste organist van de Emined orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. In 2013 begon zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Hij studeerde ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en koordirectie bij de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini. Naast zijn conservatoriumstudie gaf Gert orgelconcerten door het gehele land - en in 2015 voor het eerst in het buitenland. In juni 2017 haalde hij zijn bachelor in muziek (orgel) op het majestueuze Müllerorgel van de St.- Bavokerk in Haarlem. Een jaar later rondde hij zijn studie af.

www.gertvanhoef.nl

Alle datums