Earnewâldster Rûnte/Rotonde

Earnewaldster Runte
Categorie
Activiteiten Vorming & Verdieping
Datum
2020-02-05 19:45

Earnewâldster Rûnte/Rotonde
In de lezingenserie van het seizoen 2019-2020 is gekozen voor het volgende thema:
Met de moed der hoop
Over de kracht van verbeelding en de weg van vertrouwen.
Op dinsdag 4 februari komt Prof. dr. F. de Lange om vanuit dit thema te spreken.
Oude geloofszekerheden verdampen; veel mensen kunnen weinig meer met de traditionele geloofsleer. Maar de behoefte aan spirituele verdieping en geloofsvernieuwing leeft enorm.
Met Heilige Onrust. Een pelgrimage naar het hart van religie schreef Frits de Lange een boek voor hen die het besef hebben van iets groters en sterkers dan zijzelf, maar dat moeilijk onder woorden kunnen brengen.
Volgens Frits de Lange is de kern van geloven: opstaan, in beweging komen, de ene voet voor de andere zetten, een beroep doen op de gastvrijheid van anderen, en zelf gastvrij te zijn voor wie en wat op je afkomt. “Voor mij is de kern van geloof dat je de moed hebt om elke morgen opnieuw uit bed te stappen, te verlangen naar beter, voller, rechtvaardiger leven, en de hoop niet opgeeft dat het er ooit van komt.” In het spoor van de moderne pelgrim probeert De Lange tot het hart van de joods-christelijke traditie door te dringen.
Prof. Dr. F (Frits) de Lange is hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Groningen.
Van harte uitgenodigd!
Datum: 4 februari 2020
Plaats: PKN kerk Eben Haëzer, Wiidswei 6, Earnewâld
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 8,-

Studieavond met ds. Kees Kant in Boornbergum
“Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven”
Op woensdag 5 februari is er in Boornbergum een studieavond met ds. Kees Kant, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom het zo moeilijk is voor Joden om in Jezus te geloven. De bijeenkomst vindt plaats in de Gereformeerde Kerk, Zaal Hof, Easterbuorren 52 in Boornbergum. Aanvang om 19.45 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.
Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven?
De overgrote meerderheid van de Joden wereldwijd ziet Jezus niet als de verwachte Messias. Dit roept onder christenen vragen op en soms ook onbegrip. De vraag dringt zich op; waarom is het voor hen blijkbaar zo moeilijk om Jezus te aanvaarden? Waarom roept het gesprek over Jezus vaak irritatie op aan Joodse zijde? Er zijn op deze vragen meerdere antwoorden te geven en aan de hand van de kerkgeschiedenis en de Bijbel gaat ds. Kant op deze vragen in.

Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israël International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

 
 

Alle datums

  • 2020-02-04 19:30
  • 2020-02-05 19:45

Powered by iCagenda

Activiteiten V & V en 200 jaar Hillebrandorgel

ma di wo do vr za zo
1
3
6
7
8
9
13
14
16
20
21
24
28

Collectebonnen

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com