Polle de orgeljongen, naar een verhaal van Mensje van Keulen.

200 jaar Hillebrandorgel Grote Kerk Drachten
19 september 2020 09:00

Polle de orgeljongen, naar een verhaal van Mensje van Keulen.

In dit ‘corona-jaar’ zijn alle activiteiten van het Hillebrandjaar voorlopig tot 1 oktober afgelast. Heel erg jammer, maar het kon niet anders. Wat wel doorgaat dit jaar, hopen we, is het muziek-theaterspektakel “Polle de orgeljongen”. Natuurlijk met inachtneming van alle regels van het RIVM.

Deze week is in de Grote Kerk van Drachten het theater spektakel “Polle de orgeljongen” voor basisschool leerlingen van groep 4 t/m groep 7 van start gegaan. Het doel is historisch erfgoed op een speelse manier onder aandacht te brengen van kinderen.

Het verteltheater met verteller Frank Belt en organist Eeuwe Zijlstra is met 14 optredens de enige activiteit die dit jaar in het kader van het 200 jarig bestaan van het Hillebrand orgel door kan gaan. De reacties van kinderen en leerkrachten zijn overweldigend.
Het programma
wordt iedere ochtend 2 x opgevoerd en ruim 500 kinderen kunnen t/m donderdag 24 september genieten van een prachtige voorstelling.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Friesland, de gemeente Smallingerland en de protestantse gemeente van Drachten.
De rest van het geplande feestprogramma van het jarige Hillebrandorgel voor 2020 is vanwege corona doorgeschoven naar 2021.
U wordt hierbij van harte uitgenodigd een voorstelling bij te wonen. Graag even van te voren melden wanneer en met hoeveel personen u komt.

Er is een extra dagdeel ingelast voor andere belangstellenden: zaterdagochtend 19 september!
Op dit dagdeel mogen ouders met kinderen, grootouders met (achter)kleinkinderen zich opgeven voor de voorstelling. Er is een voorstelling van 9.00 – 10.00 en van 11.00 – 12.00 uur. Hebt u er zin in om met uw kleinkinderen een prachtige voorstelling bij te wonen? Geeft u zich dan op bij één van onderstaande adressen per mail of per telefoon. Entree is gratis. Na afloop is er een traktatie.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat alle regels van het RIVM gehandhaafd worden, wat ook inhoudt dat de mogelijkheid erin zit dat het afgelast moet worden. Tussen de voorstellingen in ontsmetten we de kerkzaal en de toiletten en wordt alles schoongemaakt.
Kijk ook op: www.opverhaal.nl/voorstellingen-kinderen/polle-de-orgeljongen

Maandag 21-09 van 09.00-10.00 en van 11.00-12.00
Dinsdag  22-09 van 09.00-10.00 de Leister Igge Gr. 4/5 en van 11.00-12.00 It Ambyld Cluster B.
Woensdag 23-09 van 09.00-10.00 It Werflân Rottevalle en van 11.00-12.00 de Diamant Oudega Groep 8.
Donderdag 24-09 van 09.00-10.00 SO Kleurryk

Namens de commissie 200 jaar Hillebrandorgel