Nummer 29

De laatste nieuwsbrief is alweer even geleden. En waar zal ik eens beginnen…

Het pluche is binnen! Alle stoelen staan op hun plek. Heeft u er al even op gezeten? Prettig hoor. Het is nu echt af.

 

En u kunt het allemaal komen bekijken komend weekend. Vrijdagavond de feestavond, Coby houdt u daarvan goed op de hoogte. Zaterdag open dag en zondag een feestelijke dienst. De dienst wordt voor deze keer ook via een livestream uitgezonden. Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen of later nog een keer terug willen kijken dan kan dat via de volgende link: www.sv-audiovisueel.nl/27maart.

En ook SmelneFM werkt mee, zij zenden de dienst ook live uit! Het belooft een prachtig weekend te worden!

In de zalen zijn nieuwe plafondplaten en nieuw licht gekomen. Deze zijn overgebracht vanuit de Menorah. Akoestisch is het nu ook beter in de zalen. En mooi helder licht. Er moest dus weer wat afgevoerd worden naar het stort. Douwe van Breden en Henk Janssens lijken wel onvermoeibaar! Dank heren!!

En activiteiten te over. De verjaardag van onze 80plussers is geweest. Een gezellige middag met elkaar. Vorige week donderdag heeft de Zonnebloem een middag georganiseerd in de Zuiderkerk. 13 vrijwilligers hebben gezorgd voor een lekkere lunch en bingo met leuke prijzen voor 90 gasten. En dat allemaal in de kerkzaal. Prachtig om te zien!

 

Afgelopen zaterdagavond een prachtige mis voor de vrede, The armed man, uitgevoerd door de Spijkerpakkenband en vocaal ensemble Collage. Het was indrukwekkend.

2 april kunt u de Spijkerpakkenband weer horen spelen in de Zuiderkerk met hun boosterconcert. Ik kan het u aanraden! En er gebeurt meer!

De werkgroep KunstinnArk, u wellicht bekend, heeft voor de opening komend weekend de zalen en ontmoetingsruimte voorzien van kunst in verschillende vormen. U kunt het dan ook rustig bekijken. KunstinnArk wil door middel van kunst de kerk onder de aandacht brengen van een brede groep mensen. De drempel van de kerkdeur verlagen, iedereen is welkom. En dat is wat we in de Zuiderkerk ook graag willen. Samen met KunstinnArk willen we dat op de volgende manier vorm geven. De groep zorgt ervoor dat de vergaderruimtes en ontmoetingsruimte altijd kunst aanwezig is en te bewonderen valt. Het eerste jaar zullen ze alleen kleine exposities houden. De kerk zal op zaterdagmiddag open zijn. Een lid van de werkgroep en een kunstenaar zijn op zaterdagmiddag aanwezig. U wordt op de hoogte gehouden over exposities door KunstinnArk d.m.v. flyers, informatie in Geandewei en nieuwsbrieven.

 

En dan afgelopen zaterdag de kinderbeurs, speelgoed en kinderkleding. Wat hadden we veel speelgoed en kleding. Van alles wat, voor elke leeftijd. Frieda van het kerkelijk bureau heeft zich over de kleding ontfermt, alles uitgezocht op leeftijd, jongen/meisje, zomer/winter. Vrijdag zijn de zalen ingericht voor de beurs. Een heel werk maar wat stond het er prachtig bij!

 

 

 

10 uur gingen de deuren open en waren de eerste mensen er ook. Er was veel belangstelling, er werd goed verkocht. Om een lang verhaal kort te maken, het is weer een prachtig resultaat.

Deze actie voor de verbouw heeft tot nu toe € 745,= opgeleverd! Ik zeg tot nu toe, Frieda heeft een aantal mooie speelgoedstukken meegenomen om via rommelmarkten waar ze staat te verkopen. Dus wellicht levert dat nog wat op. Iedereen die mee heeft geholpen dank.

Klaas vd Ploeg, Chris de Haan en Coby de Vries, Harm Akkerman hebben gezorgd dat al het speelgoed vrijdagmorgen vanuit de Menorah naar de Zuiderkerk kwam. Coby, Karla en Frieda hebben ingericht. En dan de verkopers Hielkje Bergsma, Jannie Pesman, Jan en Thea Fillekes, Annie van Heeringen, Nel Berends, Frieda Steringa, Coby en Karla. En uiteraard dank aan u, de kopers. Dankzij u weer een prachtig resultaat!

En dan het geluid van Taetske.

Ik moet eerst een correctie doen op de vorige nieuwsbrief. Daarin vermeldde ik dat de commissie van de boekentafel Menorah een gift heeft gedaan van € 1750,=. Daar is niks aan verandert, behalve dat ik vergeten ben te vermelden dat dit bedrag ook voor het geluid van Taetske was. Met nog een aantal giften voor het geluid komt de stand tot nu toe op…. € 9.927,=!!!!!!!

Nog even in het kort:

Taetske maakte met haar erfenis op een belangrijk moment in de geschiedenis van de Zuiderkerk een verschil. En nu dachten we, zou dat nog eens kunnen gebeuren, dat als het ware het geluid van Taetske nogmaals klinkt. En dan niet in de vorm van een wat vereenzaamde zonderlinge vrouw, maar in de vorm van betrokken gemeenteleden die voor dit mooie doel een bij hun omstandigheden passend bedrag willen doneren. Als u zegt: Ja, hier wil ik aan meedoen, dan kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL 53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Protestantse Gemeente te Drachten, onder vermelding van Het geluid van Taetske. Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage en we houden u op de hoogte van de stand!

En tot slot heeft Akke Oppewal weer heerlijke jam gemaakt. Er staan nog een aantal potten. Voor € 3,= heeft u een lekker pot met aarbeien/rabarberjam. En er is ook nog een 1-persoonspotje voor € 1,50.

De boekenkast is ook weer mooi gevuld, € 2,= per boek, voor € 5,= mag u er drie uitzoeken. Voor elk wat wils.

En bij de tafel kunt u rustig even lezen, een praatje doen of gewoon even zitten met een kopje koffie en wat lekker voor u uit mijmeren….

Met hartelijke groet,
Marieke van Heeringen
Koster Zuiderkerk