Terras

Heeft u het al gezien, en wellicht zondags ook gezeten met koffiedrinken? Het terras bij de Zuiderkerk. Er was al een ronde tafel, een tuintafel en afgelopen zaterdag mocht ik een tuintafel ophalen bij Eric en Dorine Sloot. Dank daarvoor!

De ronde zou ik ook nog graag vervangen voor een rechthoekige, dus mocht u nog wat weten…

En wat is het heerlijk om na de dienst even lekker buiten in het zonnetje een kopje koffie te drinken en elkaar te ontmoeten!

Diner

Afgelopen zaterdag was het zover, het Oekraïens diner in de Zuiderkerk. In een aantal foto’s probeer ik de middag en de avond weer te geven. Het ging van een “ontplofte” keuken bij mij thuis, twee hardwerkende koks, naar een feestelijk gedekte tafel in de hal van de Zuiderkerk, heerlijk eten en de volgende dag heel veel was 😊. Maar mensen, wat was het gezellig en wat hebben we heerlijk gegeten!

Oleksii en Oleg Maksymov, koks
Oleksii en Oleg Maksymov, koks
Onze gasten komen binnen en worden verwelkomd met een drankje
Onze gasten komen binnen en worden verwelkomd met een drankje
Oleksii en Oleg serveren de borsjt
Oleksii en Oleg serveren de borsjt
Daarna volgde de plov
Daarna volgde de plov
En sloten we het diner af met charlotka
En sloten we het diner af met charlotka

De avond hebben we afgesloten met het Oekraïens Onze Vader. Afgespeeld via Youtube, met de Zandtovenaar. Prachtig. Onze koks waren onder de indruk en dankbaar voor de gastvrijheid, goede zorgen en attentheid van de mensen. En wij waren onder de indruk en dankbaar voor hun kookkunsten.

En dit was de dag erna…
En dit was de dag erna…

En ik heb goed nieuws voor u! Was u er afgelopen zaterdag niet bij en vindt u dat erg jammer, we gaan in de herhaling! Binnenkort organiseren we weer een Oekraïens diner. De datum moeten we nog vaststellen, maar lang zal het niet duren als het aan ons en de koks ligt. Mocht u daarbij aanwezig willen zijn, dan kunt u zich opgeven bij de bekende kanalen. Coby zal u daarvan op de hoogte houden. Hou de nieuwsbrieven in de gaten!

En dan ook niet echt onbelangrijk nieuws, het diner heeft € 527,= opgebracht! Iedereen enorm bedankt voor de gezellige avond!

Tsjerkepaad

Afgelopen zaterdag is Tsjerkepaad begonnen!

Het was een rustig begin, Chris en Coby hebben ongeveer 10 gasten ontvangen. Er was gelegenheid de kerk te bekijken, een kaarsje te branden bij het gebedenboek, een kopje koffie drinken. De kunst bekijken in de zalen. En dit met de informatie over de kerk en de kunst in de hand. En er is gelegenheid een berichtje in het gastenboek te schrijven. Ondertussen heeft Jacob Zuidema de stoelen op het terras schoongemaakt. Jacob, dank!

Komende zaterdag 9 juli komt Rein Albert Ferwerda van 14.00 uur tot 14.45 uur orgelspelen, en van 15.00 uur tot 15.45 uur pianospelen.

Voor de verdere activiteiten kunt u tsjerkepaad.nl raadplegen.

Naaien

Een aantal nieuwsbrieven terug heb ik het al eens genoemd. Het lijkt mij leuk 1x in de maand, om te beginnen, een naaikransje te hebben.

Altijd denk ik nog, ik ga weer naaien, het is te leuk om te doen. Maar het komt er niet van. Nu sprak ik onlangs Marian de Groot. En die naait nog steeds . Ik heb Marian gevraagd of zij deze ochtenden wellicht zou willen organiseren. En dat wil ze wel! We hebben afgesproken dat we elkaar in september weer bellen. En dan krijgt het vervolg. Dus denkt u dat lijkt me gezellig, zoek de Knip maar weer op, mooie stoffen zoeken en dan kunnen we los in september! Hou de nieuwsbrieven in de gaten!

Het geluid van Taetske

Ik breng het u nog een keer onder de aandacht. We hebben nog een klein gat te dichten van de verbouw.

Nog even in het kort:

Taetske maakte met haar erfenis op een belangrijk moment in de geschiedenis van de Zuiderkerk een verschil. En nu dachten we, zou dat nog eens kunnen gebeuren, dat als het ware het geluid van Taetske nogmaals klinkt. En dan niet in de vorm van een wat vereenzaamde zonderlinge vrouw, maar in de vorm van betrokken gemeenteleden die voor dit mooie doel een bij hun omstandigheden passend bedrag willen doneren. Als u zegt: Ja, hier wil ik aan meedoen, dan kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL 53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Protestantse Gemeente te Drachten, onder vermelding van Het geluid van Taetske. Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage!

Koffiebusjes

U heeft ze wellicht wel zien staan, de koffiebusjes bij het koffiedrinken na de dienst. Het is natuurlijk reuze gezellig en prachtig dat het kan, koffiedrinken na de kerkdienst. Maar zoals alles kost het geld. En daarvoor zijn de koffiebusjes, waar u een vrijwillige bijdrage in kunt doen. Nu kom ik nog 4 busjes te kort. Heeft u thuis nog iets staan wat hier geschikt voor is, en u wilt het wel kwijt, dan hou ik me aanbevolen!

Uitgang

Door de corona en verbouw van de kerkzaal wordt de ingang aan de Burgemeester Wuiteweg niet meer gebruikt. En omdat de collecte nog steeds met mandjes in de hal gebeurt wordt de deur ook niet bij het verlaten van de kerk gebruikt. Maar dat betekent niet dat hij niet open is. Dus u kunt de kerkzaal ook verlaten door de hoofdingang, mocht u dat echt willen.

Activiteiten

En de activiteiten blijven in de Zuiderkerk.

Coby houdt u op de hoogte hiervan in de nieuwsbrieven. De eerstkomende activiteit is de fietstocht. Willem Wilstra is weer ingeschakeld voor een mooie route.

De boekenkast blijft mooi gevuld, € 2,= per boek, voor € 5,= mag u er drie uitzoeken. Voor elk wat wils.

Kortom, ook in de zomermaanden is er reuring in de Zuiderkerk!

Met hartelijke groet,
Marieke van Heeringen, Koster Zuiderkerk