Lekkers

Dat is lang geleden, dat ik daarmee begon…. En toch kregen we weer wat! Mevrouw Jongsma kwam heerlijke appelkoeken brengen. Lekker hoor! Er blijven klussen, dus werkmannen die er heerlijk van smullen! Dank!!

Komende activiteiten

Ik noem de komende activiteiten nog een keer. 6 augustus staat een fietstocht gepland. Het belooft een mooie route te worden. Het aantal deelnemers is nog niet groot, maar het is ook nog geen 6 augustus… Wilt u meedoen, laat u het mij dan weten? Gezellig!! En dan in september de high tea met bingo! Mevrouw Jongsma (die van de lekkere koeken) bracht ook een leuk prijsje voor de bingo. Dat scheelt weer inkoopkosten en komt allemaal ten behoeve van de Zuiderkerk. Daarom hierbij een oproep voor leuke prijsjes. Mocht u nog wat leuks hebben, kunnen maken of wat dan ook, we houden ons aanbevolen. Het hoeft niet ingewikkeld of groots, het gaat om het idee. Laat maar weten!

En wat is geweest..

is weer een Oekraïens diner. Afgelopen zaterdag voor de 16 mensen die er de vorige keer niet meer bij konden. En wat was het weer goed! En gezellig vooral. En allemaal weer ten behoeve van de Zuiderkerk. Uiteindelijke opbrengst € 300,=! Mooi bedrag weer wat we kunnen bijtellen. En een mooie belevenis met elkaar die we in onze herinneringen kunnen bijtellen. Op naar de volgende herinnering!


We begonnen het diner met een overheerlijke solyanka. En er werd goed van gesmuld!Het hoofdgerecht bestond uit aardappelpuree, chahohbilly (kip), shaslick vis met garnalen, varkensfiletlapje, een krabsalade met mayonaise en een groentesalade met olie en champignons.

En tenslotte het toetje: fruit, cake, ijs en slagroom. En dat ging er zelfs nog in bij de meeste!!

Tsjerkepaad

We zijn nu een aantal zaterdagen onderweg met Tsjerkepaad. Elke zaterdag kunnen we rond de 12 mensen verwelkomen. Het is niet veel, maar ze zijn er wel! Willem Wilstra heeft verteld over zijn zeemansleven, prachtig.
Afgelopen zaterdag heeft Rein Albert Ferwerda weer prachtig orgel en piano gespeeld. Komende zaterdag geen extra activiteit, de weken kunnen we het volgende verwachten:
6 augustus Rein Albert Ferwerda, orgel- en pianospel, 14.00 uur tot 14.45 uur
13 augustus Willem Wilstra, verhalen mét garnalen, 14.45 en om 15.30 uur
20 augustus Rein Albert Ferwerda, orgel- en pianospel, 14.00 uur tot 14.45 uur
27 augustus Willem Wilstra, zeemansverhalen, 14.45 en om 15.30 uur
3 september Levi Nijboer, orgelspel, 14.00 uur en 15.00 uur, beide keren een half uur
10 september Levi Nijboer, orgelspel, 14.00 uur en 15.00 uur, beide keren een half uur

En ik werd benaderd door de organisatie van Open monumentendag of de Zuiderkerk ook hieraan mee wil doen. En uiteraard willen we dat! Dit is in het weekend van 10 en 11 september. Mooi allemaal!

Het geluid van Taetske

Ik breng het u nog een keer onder de aandacht. We hebben nog een klein gat te dichten van de verbouw. Nog even in het kort: Taetske maakte met haar erfenis op een belangrijk moment in de geschiedenis van de Zuiderkerk een verschil. En nu dachten we, zou dat nog eens kunnen gebeuren, dat als het ware het geluid van Taetske nogmaals klinkt. En dan niet in de vorm van een wat vereenzaamde zonderlinge vrouw, maar in de vorm van betrokken gemeenteleden die voor dit mooie doel een bij hun omstandigheden passend bedrag willen doneren. Als u zegt: Ja, hier wil ik aan meedoen, dan kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL 53 RABO 0373 7181 79 t.n.v. Protestantse Gemeente te Drachten, onder vermelding van Het geluid van Taetske. Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage!

Koffiebusjes

U heeft ze wellicht wel zien staan, de koffiebusjes bij het koffiedrinken na de dienst. Het is natuurlijk reuze gezellig en prachtig dat het kan, koffiedrinken na de kerkdienst. Maar zoals alles kost het geld. En daarvoor zijn de koffiebusjes, waar u een vrijwillige bijdrage in kunt doen. En wist u dat er ook collectebonnen in mogen? Van harte aanbevolen.

Uitgang

Door de corona en verbouw van de kerkzaal wordt de ingang aan de Burgemeester Wuiteweg niet meer gebruikt. En omdat de collecte nog steeds met mandjes in de hal gebeurt wordt de deur ook niet bij het verlaten van de kerk gebruikt. Maar dat betekent niet dat hij niet open is. Dus u kunt de kerkzaal ook verlaten door de hoofdingang, mocht u dat echt willen.

Ondanks de rust in de zomerperiode toch weer wat te melden. En dat is goed, reuring houden!

Met hartelijke groet,

Marieke van Heeringen
Koster Zuiderkerk