High tea en bingo

Heeft u hem al genoteerd? De high tea en bingo? Zaterdagmiddag 17 september. Coby houdt u op de hoogte over hoe en wat en hoe laat. Aanmelden kan via de bekende kanalen. En anders loopt u even langs in de Zuiderkerk, ik ben er vaak. En zo af en toe komen er ook al prijsjes binnen. Leuk hoor! Wellicht heeft u nog wat leuke kopjes, theepotten en etagères… we houden ons aanbevolen. Dat staat toch zo gezellig bij de high tea.

Fietstocht

De aanmeldingen kwamen wat traag op gang, maar zaterdag 6 augustus was er toch een mooie ploeg van 25 personen die gefietst hebben. Willem Wilstra voorop, de rest volgde gedwee… Met hier en daar iemand met een oranje hesje aan voor de veiligheid. Flesje water mee en daar ging de kudde rond kwart voor 2. Klaar voor een rondje Veenhoop (met pontje over), Oudega, Opeinde en weer terug bij de Zuiderkerk voor een bakje koffie.

Jan en Thea Fillekes waren weer bereid halverwege een appeltje uit te delen om de tocht vol te kunnen houden. Jan en Thea, dank weer! En er kwamen leuke foto’s van hen. En het appeltje werd ons geschonken door Chris en Coby. Dank! Ze waren heerlijk!

Het was mooi, gezellig en weer een waardevolle middag zo met elkaar! En het heeft ook weer wat opgebracht voor de verbouw, € 177 weer in de pot!

Jam

En Akke Oppewal is weer aan het hobbyen geslagen! Er staat weer overheerlijke jam in de Zuiderkerk. Aardbeien, kersen, pruimen en daar weer combinaties van… Wees er snel bij, de twee lichting gaat ook alweer snel. €3,= voor een pot, voor een kleiner potje €2,= of €1,50. Ook allemaal voor de verbouw. En Akke, dank en het smaakt naar meer…

Tsjerkepaad

Wat zijn er al veel mooie zaterdagmiddagen geweest, wat betreft Tsjerkepaad. U heeft nog een aantal zaterdagen de gelegenheid om even in de Zuiderkerk te kijken. Komende zaterdag zal Rein Albert Ferwerda weer spelen. De vorige keren was het zeer de moeite waard, ik kan het u aanbevelen. Eerst een half uur op het orgel, daarna op piano. Prachtig.

Willem Wilstra is al een keer komen vertellen over zijn zeemansleven. Afgelopen zaterdag was er een speciale editie, Verhalen met garnalen. En dan ook echt met… Het was de bedoeling verse garnalen uit Zoutkamp te krijgen maar met het hete weer durfden we dat niet aan. Gelukkig zijn er op meer plekken garnalen te koop. Met een whiskeysausje erbij…

Met 11 mensen hebben we genoten van Willem zijn verhaal over de garnalenvangst, de foto’s erbij en uiteraard voor ieder een bakje garnalen.

Heeft u het gemist? Geen nood, het boek met foto’s over de garnalen ligt in de Zuiderkerk. U kunt het op uw gemakje komen bekijken. Zonder garnalen, maar met een bakje koffie.

Tsjerkepaad 2

We zijn nu een aantal zaterdagen onderweg met Tsjerkepaad. Elke zaterdag kunnen we rond de 12 mensen verwelkomen. Het is niet veel, maar ze zijn er wel!

 • 20 augustus
  Rein Albert Ferwerda, orgel- en pianospel, 14.00 uur tot 14.45 uur
 • 27 augustus
  Willem Wilstra, zeemansverhalen, 14.45 en om 15.30 uur
 • 3 september
  Levi Nijboer, orgelspel, 14.00 uur en 15.00 uur, beide keren een half uur
 • 10 september
  Levi Nijboer, orgelspel, 14.00 uur en 15.00 uur, beide keren een half uur

En ik werd benaderd door de organisatie van Open Monumentendag of de Zuiderkerk ook hieraan mee wil doen. En uiteraard willen we dat! Dit is in het weekend van 10 en 11 september. Mooi allemaal!

Muziek

Zo af en toe hebben Willem (Wilstra) en ik een muziekmomentje in de kerk. Voor Willem zet ik dan Barcelona van Freddy Mercury op. Voor mezelf iets van Fleetwood Mac. Of wat we op dat moment maar willen horen.

Prachtig wat muziek teweeg kan brengen, in gesprek, in emotie, in verbinding. En in elkaar leren kennen. Er zijn vele manieren op elkaar te leren kennen. Zondags voor de dienst even een snel praatje, tijdens een fietstocht of high tea. Belangrijk, gezellig. Maar door muziek kan er een hele andere kant tevoorschijn komen van iemand. En zo werd het volgende idee geboren.

Op een zaterdagmiddag in september of oktober, na Tsjerkepaad, gaan we een middag organiseren waarin muziek centraal staat. Uw eigen muziek, waar u van houdt, muziek die u raakt, muziek die u vrolijk maakt, wat dan ook. En het maakt niet uit welke muziek, van klassiek tot pop, Nederlands talig, shanty’s…

En als u daar iets bij wilt vertellen dan is dat mooi, wilt u dat niet dan is dat ook goed. Maar met elkaar naar elkaars muziek luisteren, proberen te ervaren en te begrijpen wat die muziek met de ander doet.

De datum krijgt u nog van mij. Maar u kunt er vast wat over nadenken. En dan hopen Willem en ik dat er mensen zijn die hun muziek met anderen willen delen. Laat u het mij weten?

Koffiebusjes

U heeft ze wellicht wel zien staan, de koffiebusjes bij het koffiedrinken na de dienst. Het is natuurlijk reuze gezellig en prachtig dat het kan, koffiedrinken na de kerkdienst. Maar zoals alles kost het geld. En daarvoor zijn de koffiebusjes, waar u een vrijwillige bijdrage in kunt doen. En wist u dat er ook collectebonnen in mogen? Van harte aanbevolen.

Uitgang

Door de corona en verbouw van de kerkzaal wordt de ingang aan de Burgemeester Wuiteweg niet meer gebruikt. En omdat de collecte nog steeds met mandjes in de hal gebeurt wordt de deur ook niet bij het verlaten van de kerk gebruikt. Maar dat betekent niet dat hij niet open is. Dus u kunt de kerkzaal ook verlaten door de hoofdingang, mocht u dat echt willen.

Met hartelijke groet,
Marieke van Heeringen
Koster Zuiderkerk