Op dit moment mogen we genieten van een mooie zomer en een ontspannen vakantie, om lekker uit te rusten en nieuwe energie op te doen, zodat we met frisse moed het nieuwe seizoen mogen ingaan. Ook het kerkelijk seizoen zal worden begonnen met – zoals we al jaren gewend zijn – de startzondag, dit jaar op 25 september. De Kerkenraad van de PGDrachten heeft besloten dat de Startzondag dit jaar plaats zal vinden in zowel de Oase als de Zuiderkerk. De Taakgroep Vieren van de Zuiderkerk is daarop aan de slag gegaan en is al volop bezig met brainstormen en plannen maken om er een prachtige dag van te maken.

Het thema is ‘Aan tafel’

Zoals u weet hebben we elk jaar een ander thema, en dat is dit jaar: ‘Aan tafel’. Wij volgen daarmee het landelijk thema van de Protestantse Kerk Nederland. In de Bijbel - maar ook in de kerk - wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.

Wat gaan we doen???

Er is een programma opgesteld dat nog verder moet worden uitgewerkt, maar we lichten hierbij alvast een tipje van de sluier op: Naast een kerkdienst met bovengenoemd thema is er ruimte voor ontmoeting en zullen er allerlei gezellige activiteiten zijn. Iedereen zal worden gevraagd zijn of haar steentje aan deze mooie dag bij te dragen.

Programma

 • 10.00 uur
  kerkdienst m.m.v. een zangroep van gemeenteleden Drachten-breed
 • 11.15/11.30 uur
  koffiedrinken met wat lekkers
 • 12.00 uur
  een drankje, een spelletje, een wandeling, samen zingen et cetera.
 • 12.30/13.00 uur
  gezamenlijke lunch, ‘dus: samen aan tafel’
 • 13.45/14.00 uur
  afsluiting

Zanggroep van gemeenteleden

Het programma begint dus met de kerkdienst, waar uiteraard iedereen welkom is. En bij deze kerkdienst willen we proberen om een zanggroep bij elkaar te krijgen, die medewerking gaat verlenen in de dienst. Wat zou het fantastisch zijn als op de Startzondag in de Zuiderkerk een groep gemeenteleden uit alle windstreken bij elkaar zou komen om er samen een prachtige dienst van te maken. Een dirigent hebben we al gevonden: Lies Dijkstra wil de liederen met ons wel instuderen en meewerken aan de dienst. Daarom de volgende oproep: lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op en doe mee! Je kunt je opgeven via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je dan wel doorgeven welke stem je zingt? Als we een mooie groep bij elkaar hebben, krijg je nadere informatie over de te zingen liederen en de datums voor de repetities.

Heel Drachten bakt!!

We vragen uw medewerking door iets lekkers te maken/te kopen/mee te nemen voor bij de koffie of de lunch. In de vorige jaren is gebleken dat dat u wel is toevertrouwd! Maar we denken niet alleen aan onszelf; we willen zoals elk jaar ook weer een actie voor de Voedselbank houden.

Er is nog veel meer te vertellen, en in de volgende edities van de nieuwsbrieven en Geandewei zult u daar binnenkort meer over horen! U kunt alvast in uw agenda noteren: Startzondag 2022: 25 september in de Zuiderkerk!

Een hartelijke groet voor u allen, namens de Taakgroep Vieren van de Zuiderkerk,
Coby de Vries