Nummer 36

Hightea en bingo

Het is al even geleden, maar bij mij nog vers in het geheugen, de hightea en bingo. Wat was het gezellig! 52 dames en heren kwamen lekker eten, drinken en bingo spelen. En er was weer genoeg eten gemaakt door een aantal mensen. Zoals het hoort bij een hightea, zoet en hartig. En veel te veel natuurlijk…

En dan de bingo met leuke prijsjes. Aangeleverd door gemeenteleden, van kopjes met lekkers, puzzels tot kussens, noem maar op. En wat met de bingo overbleef kunnen we met de feestavond op 18 november weer gebruiken, dan draait het Rad van Fortuin weer!

Al met al heeft de hightea/bingo weer een mooi bedrag opgeleverd, € 500,= voor de verbouw! Prachtig wat we toch elke keer weer bijelkaar brengen samen. Dank aan u allen!

Startzondag

Er is al meer over geschreven maar ik wil hem hier toch nog even noemen, de startzondag. Wat een dag! Een mooie dienst, een koor van gemeenteleden, met zoveel mensen koffie drinken met lekkers, lunchen met zijn allen, sjoelen, wandelen, zingen met Lies… wat is het toch snel leuk met elkaar…

Gomarus openingsavond

Wellicht weet u het ook, het Gomarus huurt al een aantal weken een zaal in de Zuiderkerk, de hele dag/week schoolkinderen door de hal. Wat een reuring geeft dat!

En het Gomarus heeft ook dit jaar hun openingsavond voor het nieuwe schooljaar in de Zuiderkerk gehouden. Vorig jaar nog in een bouwput, dit jaar in een prachtige kerkzaal. Optimaal gebruik gemaakt van de lampen aan de truss, de geluidsapparatuur, beamer en camera’s. Een mooi begin voor hun nieuwe schooljaar.

Jam

Femke Nijboer, moeder van Levi (de jonge organist) heeft op de fancyfair afgelopen weekend jam verkocht voor de Zuiderkerk! En goede zaken gedaan, er staan nog maar drie potten in de hal, voor de liefhebber! En ik heb gehoord dat Akke bezig is met kweeperen… Ik laat me verrassen.

Muziek

En dan afgelopen zondagmiddag, de muziekmiddag van Willem en mij. We hadden geen idee wat we konden verwachten, zou er überhaupt iemand komen? En er kwamen mensen! Uiteindelijk waren we met 12 personen, ieder met eigen muziek en hun eigen verhaal. Verrassend, ontroerend. Het vertrouwen bij een aantal hun verhaal te doen, met hun gekozen nummer meezingen. Het was prachtig! Dit gaan we zeker weer een keer organiseren!

KunstINNark

De poster wordt net gebracht. Van 29 oktober tot 24 december komt er een nieuwe expositie in de zalen en hal van de Zuiderkerk, verzorgt door KunstINNark. 10 kunstenaars exposeren in deze periode hun schilderijen, fotografie en keramiek. Opening is op 29 oktober. U hoort en leest hier meer over.

Kleding- en boekenbeurs

Komende zaterdag, 15 oktober. Kleding- en boekenbeurs. De bijkeuken in de kerk staat al vol, de hal begint voller te worden. Er wordt goed ingebracht! Van 10.00 tot 14.00 uur welkom, wie weet waar u de deur mee uitloopt…

Feestavond

18 november, heeft u hem genoteerd? Met muziek van Blowing away, het rad van fortuin. Gewoon gezellig met elkaar, wie weet ook even een dansje wagen…. Welkom! Coby maakt hier nog veel beter reclame voor.

Koffiebusjes

U heeft ze wellicht wel zien staan, de koffiebusjes bij het koffiedrinken na de dienst. Het is natuurlijk reuze gezellig en prachtig dat het kan, koffiedrinken na de kerkdienst. Maar zoals alles kost het geld. En daarvoor zijn de koffiebusjes, waar u een vrijwillige bijdrage in kunt doen. En wist u dat er ook collectebonnen in mogen? Van harte aanbevolen.

Uitgang

Door de corona en verbouw van de kerkzaal wordt de ingang aan de Burgemeester Wuiteweg niet meer gebruikt. En omdat de collecte nog steeds met mandjes in de hal gebeurt wordt de deur ook niet bij het verlaten van de kerk gebruikt. Maar dat betekent niet dat hij niet open is. Dus u kunt de kerkzaal ook verlaten door de hoofdingang, mocht u dat echt willen.

Met hartelijke groet,
Marieke van Heeringen
Koster Zuiderkerk