Kerkdiensten
Het is nog steeds de bedoeling dat u zich aanmeldt voor een kerkdienst, dat kan via de volgende Link


Wilt u zich aanmelden maar dat lukt niet via de site van de Protestantse gemeente te Drachten dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden. U kunt dit doen bij Marieke van Heeringen: 06-25085098.
Zij zorgt dan voor uw aanmelding. 

Het aantal bezoekers dat op dit moment de kerkdiensten mag bezoeken is als volgt:
Zuiderkerk:       voorlopig 50 personen i.v.m. verbouwing
Oase:               100 personen
Grote Kerk:        50 personen
De Schakel:       30 personen

Na bijna anderhalf jaar corona is het voor iedereen weer zoeken naar een plekje in de kerk. Voor sommigen is het nog te spannend om met een grotere groep mensen bij elkaar te komen, wat heel begrijpelijk is. Anderen proberen het voorzichtig aan weer, maar het is wennen, écht wennen. Vooral ook voor de mensen die gewend waren voorheen naar de Arke te gaan en/of naar de Menorah is het zoeken naar een plek waar het goed voelt, dat zal zeker tijd kosten. Weet dat u allemaal welkom bent in één van bovenstaande kerken en dat we mét elkaar weer op zoek gaan naar verbinding, samen zijn en samen gemeente zijn. Gods Geest zal waaien, ook in onze (nieuwe) protestantse gemeente te Drachten. En we mogen weer zingen in de kerk, wát een zegen is dat!

 

Zondag 1 augustus, 9de Zondag na Trinitatis
De Oase
09:30 uur: Ds. Hans de Jong
Wat hebben een rommelmarkt, een zakmes, het oude leesplankje met Aap, noot, etc., te maken met hoe God als herder ons leven wil leiden? Deels weet ik natuurlijk het antwoord wel, maar nog niet hoe ik dat zal gaan uitwerken tijdens de voorbereiding op de dienst en wat het concreet zal uitwerken wat de verkondiging betreft. Wees van harte welkom in de kerk of thuis meeluisterend om het antwoord op mijn vraag , mee te beleven!

Zuiderkerk
10:00 uur: Ds. Gera den Dikken
Zing een nieuw lied voor God de Here! Wat is het heerlijk dat we weer samen kunnen zingen in de kerk. Op zondag 1 augustus zou ik graag samen met jullie liederen willen zingen, die jullie hebben uitgekozen. Is er een lied, dat jij/u graag eens zou willen zingen? Wat spreekt je aan in dit lied? Jullie kunnen dit aan mij doorgeven per email (of telefoontje) tot en met dinsdag 27 juli. Het is mooi als er een korte toelichting bij staat waarom dit lied jou/u aanspreekt. Uit de ingezonden liederen, maak ik dan een keuze. De andere liederen bewaar ik voor andere keren. Onlangs in De Oase was het bijzonder mooi de verzoekliederen samen te zingen. Daarom zou ik het graag opnieuw willen doen, maar nu in de Zuiderkerk.
Het thema van de dienst gaat over wat het volgen van Jezus betekent (eerder gehouden in De Oase).
We zien uit naar een gezegende dienst, waarin we met elkaar de Heer willen zoeken, loven en danken, en luisteren naar Zijn Woord.

Grote Kerk
11:00 uur: Drs. Geeske Bies, Burgum, Fryske Tsjinst
Myn namme is Geeske Bies. Ik wenje yn Burgum. Neist myn wurk by de provinsje Fryslân bin ik ek wurksum as geastlik fersoarger (Stichting Sichtpunt) en gean ik sûnt in jier as 10 geregeld foar, meastal yn Menniste gemeenten yn Fryslân. Ik ha ek konneksje mei Drachten want ik bin der yn ‘e kreamklinyk berne en ha op it Ichthus College gong.
It giet fannemoarn oer de wet fan God, oer de rjochtlinen om op in goede manier te libjen. Mar wat is krekt goed? Wat de iene kear goed is, hoecht dat in oare kear net te wêzen. Wat wurdt der fan ús frege op dat punt?

Collecten zondag 1 augustus
Eerste rondgang: ZWO-project Rwanda
Tweede rondgang: Pastoraat
Uitgang: Eigen Jeugdwerk

Zondag 8 augustus
10de Zondag na Trinitatis

De Oase
09:30 uur: Ds. Tjitske Hiemstra, Dokkum

Zuiderkerk
10:00 uur: Ds. Jurgen van den Herik

Grote Kerk
11:00 uur: Ds. Gerrit de Haan, Oosthem
God laat zich kennen in Zijn (her)schepping. Er zit kennelijk meer bedoeling in dan we (kunnen) zien. Ze is in ieder geval niet oever- of tijdloos. God heeft zelf grenzen gezet. Dat kweekt levenskrachtige
vrijheid. Een paradoxale genade: mensen zijn beperkt houdbaar en kennen daarom liefde. We zijn er eventjes met een kwetsbaar lijf en gevoelige ziel. Maar kunnen er iets moois van maken.
God rustte uit. ‘Nam’ de tijd! Ons voorbeeld! De tijd nemen voor mooie, vrolijke, ontroerende, creatieve momenten. Creativiteit is iets heiligs. Hoort bij God. Door gebrek aan heiligheid wordt alles te normaal.
Het scheppingsverhaal draagt wel bij aan die ont-tovering: de dingen op hun plaats gezet. Niet bang zijn voor spoken. Toch blijft er iets hangen van die heilige Schepper. Respect. De andere kant van het scheppingsverhaal. Ouderwetse ‘dankbaarheid’. Voor onze tijd, Schepper, voor elkaar en ons zelf.
Respectvol het leven aanvaarden met al zijn beperkingen. Grenzen zien. Ziektes, pijn en gemis op ons nemen. De aarde en de mens zijn heilig – niet alleen maar nuttig. God staat erachter. Naar Gods beeld worden we creatief! Leren een heilige onbezorgdheid of: onbezorgde heiligheid.

Collecten zondag 8 augustus
Eerste rondgang: PG Drachten: Eigen Jeugdwerk
Tweede rondgang: Pastoraat
Uitgang: Ouderenpastoraat

Collecten op zondag
Aan het eind van de zondagse uitzending van de kerkdienst zal het doel van de collecte worden vermeld en dat u het kunt overmaken via een app, via de webshop of nog gemakkelijker via Link Collectes.

Wij rekenen op u medewerking 
Henk Tiegelaar,
secretaris CvK

KERKOMROEP-webradio 
Op zondag, feestdagen en andere momenten dat er een dienst is in één van de kerken van de Protestantse Gemeente Drachten wordt deze uitgezonden via de Kerkomroep. Trouw- en rouwdiensten worden uitgezonden met toestemming van het bruidspaar of de familie. U kunt zelf uw keuze maken naar welke dienst u wilt luisteren via een webradio, computer, laptop of iPad.

Wilt u gebruikmaken van een webradio dan kunt u informatie hiervoor vragen bij onderstaande adressen. Het gebruik van een webradio is voor de eerste twee maanden gratis, daarna € 8,00 per maand. Ook is het mogelijk om tijdelijk bij bijvoorbeeld ziekte een webradio te gebruiken.

Met een eigen computer, laptop, iPad, kan ingelogd worden op www.kerkomroep.nl, daarna doorklikken naar provincie Friesland, plaats Drachten en de wijkkerk. Bij de computer of laptop staat dan linksboven in Klik hier om de uitzending te beluisteren. Daarna kunt u de liturgie aanklikken om die tijdens de dienst te volgen zoals deze door de beamer in de kerk wordt geprojecteerd.

Hebt u problemen met het volgen van de videodiensten vanuit de Oase op uw PC, IPAD of Smart TV dan kan misschien de heer Klaas Kooijker u helpen, T: (06) 819 949 04.

Wijk West en Zuid, Henk Janssens, T: (0512) 51 08 37
Wijk Noord en Oost, Albert Buma, T: (0512) 51 60 60
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrieven van de Deelgebieden.
Inmiddels versturen alle deelgebieden van onze gemeente per mail wijkgeoriënteerde nieuwsbrieven. U kunt zich aanmelden via de link onder de site van de deelgemeente met vermelding van naam en adres.