Erediensten worden Videodiensten in de Protestantse Gemeente te Drachten.
Het dringende advies van de PKN zijn de online vieringen.
Het moderamen van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Kerk te Drachten heeft met alle wijkvoorzitters besloten dit advies te volgen.
Daarnaast mogen koren ook geen gebruik meer maken van de kerk als zijnde een repetitieruimte. Ook de "Open kerk"activiteiten worden niet meer toegestaan. Voor activiteiten zoals vergaderingen, kinderclub etc. mag gebruik worden gemaakt van de kerk.
Bovenstaande betekend dat er in de Oase om 9.30 uur online-diensten worden belegd zonder kerkgangers.
Het rooster van voorgangers ziet er dan als volgt uit:

Zondag 1 nov. 2020   ds. A.H. Boschma

Overlijden van Jelle Hiemstra; ambassadeur van Open Doors voor PGDrachten
Door een tragisch ongeval is de heer Jelle Hiemstra op 15 oktober overleden.
Vrijdag 22 oktober is in de Zuiderkerk een afscheidsdienst gehouden.
Op een indrukwekkende wijze stond de Here God centraal in beeld en muziek.
We wensen zijn vrouw Tineke, kinderen, kleinkinderen, en allen die hem zullen missen, Gods nabijheid toe.

Ook binnen het team van ambassadeurs van de kerken in Drachten zullen we hem erg missen. Hij zorgde vele jaren dat er een bus reed naar de Open Doors-dag. Posters werden door hem ontworpen als er een nacht van gebed was. Hij was de man die alles van computers afwist en de mooiste PowerPoint presentaties voor de nacht van gebed maakte.
Ook op de website van Protestantse Gemeente Drachten verzorgde hij de informatie en alle activiteiten van Open Doors.
Wij zullen zijn inbreng en toewijding erg missen.
Akke Oppewal

LET OP! Openingstijden Kerkelijk Bureau te Drachten verlengd tot 1 november 2020
In verband met de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus is het Kerkelijk bureau op woensdag en donderdag van 10.00 – 14.00 alleen telefonisch geopend is. Deze maatregel is van kracht tot 1 november.
Wel is het mogelijk om op afspraak langs te komen voor dringende zaken. We kunnen de afspraak dan in de hal of in een grotere zaal afwikkelen waar we de 1,5 meter afstand kunnen aanhouden.

Vrijwilligers Kerkelijk bureau gezocht
Voor licht administratief werk op het Kerkelijk bureau van de PG Drachten zijn wij op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger bent u het eerste aanspreekpunt voor leden van de PG Drachten tijdens de openingstijden van het Kerkelijk bureau (op woensdag en donderdag van 10.00 – 14.00 uur), u bent in toerbeurt aanwezig. Vragen via telefoon en van kerkleden die langs komen handelt u zelfstandig af, bij inhoudelijke vragen zijn de medewerkers van het Kerkelijk bureau aanwezig om de vragen over te nemen of u in te lichten. Verder verwerkt u de kopieerwerkzaamheden die aangeboden worden en verantwoordt u de kas ontvangsten. Naast de werkzaamheden tijdens de openingstijden van het Kerkelijkbureau verzorgt u ook een aantal keren per jaar het printen van de diverse financiële acties voor de PG Drachten. Tot slot werkt u mee aan het digitaliseren van de gegevens van de begraafplaatsadministratie.
Bent u geïnteresseerd in deze vrijwilligers functie dan kunt u contact opnemen met het Kerkelijk bureau, T: (0512) 53 99 46 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteiten V & V en 200 jaar Hillebrandorgel

Doelen en Acties