Welkom op de Website van de Protestantse Gemeente te Drachten.
Op deze website wordt de algemene informatie van de Protestantse Gemeente te Drachten getoond.
Voor  de 4 wijkkerken, de Grote Kerk en De Schakel, zijn aparte websites waarop u hun informatie kunt lezen.
Boven aan deze website zijn linken aangebracht naar de betreffende sites.

Websites en mailadressen van PGDrachten en wijken
Websites en benaming
Zoals u wellicht al heeft gemerkt zijn langzamerhand de websites van PGDrachten, Oase, Menorah, Zuiderkerk en Grote Kerk vernieuwd en voldoen deze weer aan de eisen van deze tijd. De oplettende bezoeker heeft intussen ook al opgemerkt dat enkele websites ook onder een andere naam te bereiken zijn. In de naam van de website is – naast de overkoepelende naam PGDrachten - nu de kerknaam te vinden. Dit maakt het voor de bezoeker duidelijk. Om het een en ander voor uw webmasters ook wat eenvoudiger te maken, worden alle sites bij één provider ondergebracht. Bijkomend voordeel is dat dit een stuk voordeliger is!
De benaming van de websites is nu als volgt: De centrale site blijft www.pgdrachten.nl en de site www.pgdrachtengrotekerk.nl blijft ook. De wijkkerken worden www.pgdrachtenoase.nl, www.pgdrachtenmenorah.nl en www.pgdrachtenzuiderkerk.nl.
De overgang naar de nieuwe websitenamen vindt definitief plaats in week 13, tussen 27 en 30 maart.
De Arke is de uitzondering op bovenstaande regel: zij heeft het beheer van haar website uitbesteed en blijft als vanouds bereikbaar op www.arkedrachten.nl.

Mailadressen
Tegelijkertijd wordt ook overgegaan naar een meer uniforme mailadressering voor PGDrachten en de wijken. Hierbij is straks sprake van drie soorten mailadressen die verstrekt kunnen worden:
- Functiegekoppelde adressen (denk hierbij aan koster, predikant, webmaster, etc.)
- Commissiegekoppelde adressen (denk hierbij aan vorming&verdieping, beamerteam, etc.)
- Algemene adressen (denk hierbij aan adressen voor nieuwsberichten, het archief, de agenda, etc.)
Achter de schermen worden de mails doorgestuurd naar het persoonlijke mailadres van degene die deze functie bekleedt of verantwoordelijk is voor de bijbehorende taak. Bij wijzigingen blijft het mailadres intact alleen het “doorstuuradres” wordt door de webmaster gewijzigd. De nieuwe functionaris krijgt de mail en de oude functionaris wordt niet meer belast met kerkelijke zaken.
Vorig jaar zijn alle mailboxgebruikers al op de hoogte gesteld dat er op termijn in de nieuwe situatie geen mailboxen meer worden gebruikt. Er wordt alleen nog maar gebruik gemaakt van de hierboven genoemde doorstuuradressen.

Hieronder ziet u een tabel met mailadressen die actief zijn voor de overkoepelende Protestantse Gemeente Drachten.

Protestantse Gemeente Drachten
Scriba Algemene Kerkenraad algemenekerkenraad @pgdrachten.nl
Secretariaat Algemene Kerkenraad  secretariaat-ak @pgdrachten.nl
Centrale Diaconie Drachten (CDD) + ZWO diaconie @pgdrachten.nl
College van Kerkrentmeesters (CvK) kerkrentmeesters @pgdrachten.nl
Vorming & Verdieping vorming&verdieping @pgdrachten.nl
Diaconaal werker diaconaalwerker @pgdrachten.nl
Webmaster webmaster @pgdrachten.nl
Algemeen Mailadres
Archief van PGD (AK/CDD en CvK) archief @pgdrachten.nl
Preekrooster preekrooster @pgdrachten.nl
Redactie kerkblad redactie-kerkblad @pgdrachten.nl
Kerkelijk bureau kerkelijkbureau @pgdrachten.nl
kopieerwerk kopieerwerk @pgdrachten.nl

De kopij vanuit de wijken, welke bestemd is voor Geandewei, wordt verzameld op de bekende mailadressen (dit blijft voorlopig onveranderd):

Kopij voor Geandewei
Kopij vanuit/voor Mailadres
Algemeen algemeen.kopij @pgdrachten.nl
Kerkdiensten kerkdiensten.kopy @pgdrachten.nl
Verenigingen verenigingen.kopij @pgdrachten.nl
Jeugd jeugdpagina.kopij @pgdrachten.nl
De Oase oase.kopij @pgdrachten.nl
Menorah oost.kopij @pgdrachten.nl
Zuiderkerk zuid.kopij @pgdrachten.nl
De Arke  west.kopij @pgdrachten.nl

Ook de bovenwijkse Grote Kerk wordt betrokken in het geheel:

Grote Kerk
Stuurgroep stuurgroep @pgdrachtengrotekerk.nl
Kerkelijk werker kerkelijkwerker @pgdrachtengrotekerk.nl
Diaconaal werker diaconaalwerker @pgdrachtengrotekerk.nl
Vrienden van de Grote kerk vriendenvan @pgdrachtengrotekerk.nl
Koster koster @pgdrachtengrotekerk.nl

Voor de wijken zijn er basis-mailadressen voor de meest voorkomende functies. In de AK is afgesproken dat er per commissie/werkgroep één mailadres is waar de scriba verantwoordelijk voor is. Daarnaast zijn er wijkgebonden mailadressen voor de verschillende activiteitengroepen.
Als voorbeeld zijn in de tabel hieronder de vastgestelde mailadressen van wijk de Menorah vermeld. Voor de andere wijken gelden soortgelijke mailadressen, echter dan uiteraard met als laatste deel van het mailadres: @pgdrachtenoase.nl of @pgdrachtenzuiderkerk.nl.

Wijkgemeente de Menorah
Nieuws nieuws @pgdrachtenmenorah.nl
Agenda agenda @pgdrachtenmenorah.nl
Archief archief @pgdrachtenmenorah.nl

Heeft u vragen? Wilt u voor uw functie of commissie ook graag een mailadres? Neemt u dan gerust contact op.

Websitecommissie Drachten-breed

Activiteiten Vorming & Verdieping