Geachte gastpredikant,

Binnenkort gaat u voor in een dienst in één van de kerken binnen de Protestantse Gemeente te Drachten (PGD). In deze gemeente(s) maken we ter ondersteuning van de liturgie regelmatig gebruik van een Beamer.
Deze brief is bedoeld om u te informeren hoe de aanlevering van de liturgie in zijn werk gaat en waar op gelet moet worden.

• Elke wijk kent ook een eigen orde van dienst. Neem hiervoor contact op met de betreffende Beamer Commissie (BC), of raadpleeg de site http://www.pgdrachten.nl of de website van de betreffende kerk en kies voor de rubriek “Documenten” en vervolgens voor “Orde van Dienst” of "Informatie voor de Eredienst";
• Het aanlevermoment van de liturgie inclusief ander materiaal, uw naam en telefoonnummer is donderdag voor 19.00 uur voorafgaand aan de zondag waarin u voorgaat.

Wilt u de gegevens als MS Word-bijlage in een mail sturen naar het juiste email adres:

4. Voor wijk Zuid “Zuiderkerk” De beamercomm. neemt contact met u op.
5. Voor wijk Zuid “Grote Kerk” Geen beamer aanwezig
• De liturgie dient in detail alle stappen te beschrijven zodat duidelijk is welke informatie op welk moment moet worden weergegeven;
• Bij het opmaken beschikt de betreffende BC, naast het Liedboek voor de Kerken, over een aantal extra bundels. Deze extra bundels kunnen per wijk verschillen.
Na overleg met de betreffende BC kan worden nagegaan welke liederen ontbreken en daarom compleet met tekst door de predikant moeten worden aangeleverd;
• Voor de schriftlezing gaan we standaard uit van de nieuwe bijbelvertaling (NBV). Als u graag een andere vertaling wilt gebruiken, dan dient u de tekst aan te leveren;
• Speciale verzoeken voor het projecteren van bijvoorbeeld foto’s tijdens de preek kunnen ook gericht worden aan het betreffende emailadres. Degene die de presentatie opmaakt zal dan eventueel contact met u opnemen;
• Het maken van afspraken, met bijvoorbeeld de koster, organist, kindernevendienst of andere commissies, valt buiten de activiteiten van de BC;
• Elke wijk kent een eigen rooster voor het bedienen van de Beamer.

Wij wensen u veel succes en Gods zegen toe bij de voorbereidingen van de dienst(en).

Activiteiten Vorming & Verdieping

Programma Vorming & Verdieping