Ervaringen van een maatje
Nely raakte in de problemen na een echtscheiding. Dat is op zich al een hele klap, maar kort daarna verloor ze ook haar baan.

Toen ging het opeens heel snel. Voor ze het wist, liep haar financiële situatie uit de hand. Achteraf vindt zij het ook niet handig dat zij er voor de buitenwereld niet voor uit wilde komen.

“Samen met mijn zus had ik nog een vakantiereisje geboekt, terwijl ik het me eigenlijk niet meer kon veroorloven”, vertelt ze. “Uit schaamte vertelde ik mijn familie niet over mijn problemen. Toen ik er eenmaal voor uitgekomen was, waren ze kwaad dat ik het niet eerder had gezegd.
Dan zouden ze mij geholpen hebben. “Intussen werd Nely ziek van alle stress.
Gelukkig werkt ze als vrijwilliger bij het inloophuis waar ze mensen helpen met hun financiën. Daar durfde ze het aan iemand te vertellen en die adviseerde haar om zo snel mogelijk hulp te vragen. “Want hoe langer je daarmee wacht, hoe ingewikkelder het is om eruit te komen.” Nely is blij dat ze naar deze goede raad heeft geluisterd. Stap voor stap loste ze haar schulden af. “Nu geniet ik ervan dat ik weer verjaardagscadeautjes voor mijn kinderen kan kopen”, vertelt zij. Nadat zij haar eigen schulden had opgeruimd werd Nely zelf ook maatje. Ze wilde graag anderen helpen, omdat zij als geen ander weet hoe geweldig het is om je schulden achter je te kunnen laten.

“Ik begrijp goed waar mensen doorheen gaan. Het is echt moeilijk om van een minimaal budget rond te moeten komen. maar als iemand de moed lijkt te laten zakken, zeg ik altijd: “Kijk maar naar mij, als het mij gelukt is, kun jij het ook!”
(Deze ervaringen betreffen onbekende personen uit een ander deel van het land. Wel kunnen ervaringen van maatjes in Drachten en omgeving gelijkenis vertonen met die uit het bovenstaande verhaal.)

Project SchuldHulpMaatje Drachten en omgeving
Ate Klomp (coördinator)
Voor inlichtingen en informatie: T: (06) 192 272 29, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.schuldhulpmaatje.nl
Ate Klomp

Activiteiten Vorming & Verdieping

ma di wo do vr za zo
1
3
4
7
8
10
14
15
17
21
22
25
28

Collectebonnen

Laatste nieuws

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com