Jubileumconcert 110-jarig koor Ere zij God

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
Activiteiten Vorming & Verdieping
Datum
2018-11-16 20:00

Jubileumconcert 110-jarig koor Ere zij God met bariton Arjen VeenhuizenFotograaf Erwin Jonkman
Invoegen foto er zij god jpg. fotograaf:Erwin Jonkman, de Westereen
Op 16 november 2018 viert het Chr. Gemengd Koor Ere zij God in de Menorah, Dwarswijk 350 in Drachten het 110-jarig bestaan van het koor met een jubileumconcert. Het koor is opgericht op 31 maart 1908 en is daarmee het langst bestaande koor van Drachten en zelfs van de gemeente Smallingerland.
De huidige dirigent, de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda, is de tiende dirigent. Hij viert dit jaar zijn 55-jarig jubileum als koordirigent, waarvan ruim 21 jaar van Ere zij God..
Reden genoeg dus om een feestelijk concert te geven! Uitgevoerd zullen worden (delen uit) bekende werken van Bach, Bruckner, Franck, Mendelssohn, Mozart, Schubert en Vivaldi.
Solist is de bekende uit Drachten afkomstige bariton Arjen Veenhuizen, momenteel gevierd solist bij het gerenommeerde Opernhaus in Zürich, Zwitserland. Speciaal voor dit concert, maar ook vanwege zijn jarenlange connecties met Rein Albert Ferwerda - die hem vanaf jonge leeftijd heeft begeleid als coach en mentor op weg naar professionaliteit - reist hij af naar Friesland.
Verder werken mee: Syl van Heeringen (viool), Gonny Roelofsen (fluit), Auke van der Merk (trompet) en Chris Nicolai (hoorn). Dirigent Rein Albert Ferwerda begeleidt koor en solist op de vleugel.

De toegangsprijs is € 7,50, hierbij is een feestelijk hapje en drankje op de receptie na het concert inbegrepen.
Het concert in de Menorah begint om 20.00 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk of kunnen gereserveerd worden via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Alle datums

  • 2018-11-16 20:00

Powered by iCagenda

Activiteiten Vorming & Verdieping

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
15
18
19
22
23
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com