Ervaringen van een maatje
Als je altijd hard hebt gewerkt, is het wel zuur als de deurwaarders bij je aanbellen en er woninguitzetting boven je hoofd hangt. Het overkwam een Turks gezin. De vader had een garagebedrijf waaruit hij eigenlijk te weinig inkomsten verwierf. Al deed hij nog zo zijn best, zijn gezin leefde altijd op het randje van armoede. Het ging echt fout toen hij kort na elkaar twee hersenbloedingen kreeg. Zijn bedrijf ging failliet. Hij wist geen raad met alle formulieren die hij nu moest invullen en de situatie groeide hem boven het hoofd. Ook zijn vrouw weet niet hoe ze met dit soort zaken moet omgaan. Hun dochter deed wat zij kon om haar ouders te helpen. Maar het werd allemaal te veel. Vlak voor het helemaal spaak liep, kwam hun dochter in contact met SchuldHulpMaatje. Maatje Wim won direct hun vertrouwen en ze vertrouwden hem de kastplank vol met post toe. Wat een opluchting! 

“Hij kwam elke week langs”, vertelt de dochter, “en regelde schuldhulpverlening voor mijn vader. Wanneer er nu een deurwaarder aanbelt, kan hij de brief van de schuldhulporganisatie laten zien.”

Maatje Wim meldde hen ook aan bij de voedselbank en wist te regelen dat ze niet hun woning hoeven te verlaten. Dat is een pak van hun hart. Of het verder ooit nog goed komt met dit gezin? Hun dochter durft het bijna niet te geloven.

(Deze ervaringen betreffen onbekende personen uit een ander deel van het land. Wel kunnen ervaringen van maatjes in Drachten en omgeving gelijkenis vertonen met die uit het bovenstaande verhaal.)

Wilt u meer weten, kent u iemand of bent u iemand die wat hulp kan gebruiken, neem dan gerust contact op met SchuldHulpMaatje.

Project SchuldHulpMaatje Drachten en omgeving
Klaas Boersma, Ate Klomp (coördinatoren)
Voor inlichtingen en informatie: 06 19227229; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.schuldhulpmaatje.nl
Ate Klomp (coördinator)

Activiteiten Vorming & Verdieping

ma di wo do vr za zo
1
3
4
7
8
10
14
15
17
21
22
25
28

Collectebonnen

Laatste nieuws

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com