Togo: lokale kerkleider doet dringende oproep tot gebed

In Lomé, de hoofdstad van Togo, zijn in minder dan twee weken tijd vijf moskeeën aangevallen door vooralsnog onbekende personen. Togolese christenen zijn bang dat deze gebeurtenissen leiden tot oplopende spanning tussen moslims en christenen in de stad en in het hele land. Eén van hun kerkleiders roept ons daarom op om te bidden.

De eerste aanval vond plaats in de nacht van 27 op 28 juli. Hierbij zijn gebedsmatten en Korans, voorwerpen van religieuze waarde voor moslims, verbrand. Deze actie werd twee nachten later herhaald. Na vijf dagen stilte hebben de daders weer toegeslagen en is er schade aangebracht aan drie andere moskeeën.

 “We hebben de opdracht gekregen om te bidden en om voorzichtig te zijn. Volgens de imams van de moskeeën is het doel van de aanvallen moslims en christenen tegen elkaar op te zetten”, vertelt de Togolese kerkleider. Ook christenen uit Togo zien de aanvallen als een poging om vijandschap te creëren tussen moslims en christenen.

Togo is een land gelegen aan de West-Afrikaanse kust. Hoewel het land niet op de Ranglijst Christenvervolging staat is Open Doors wel actief in het land. Zo worden christenen voorbereid op vervolging en ontvangen (nieuwe) gelovigen discipelschapstrainingen.

Dank- en gebedspunten

  • Bid voor wijsheid en medeleven voor kerkleiders wanneer ze reageren op de aanslagen. Bid dat dit een gelegenheid zal zijn voor christenen om Jezus’ liefde te laten zien aan moslims.
  • Bid dat de daders van de aanslagen worden opgepakt en dat het recht zal zegevieren.
  • Bid dat alle plannen om moslims en christenen tegen elkaar op te zetten mislukken.
JSN Decor template designed by JoomlaShine.com