Kirgizië: Emmin ligt in het ziekenhuis

Emmin*, een jonge christen met een moslimachtergrond, is dinsdag hard in elkaar geslagen. Drie radicale moslims kwamen naar zijn huis toe en drongen binnen. Emmin was op dat moment alleen thuis. De mannen probeerden hem met geweld te dwingen om zich terug te bekeren naar de islam. Toen Emmin dit weigerde, hebben ze hem vreselijk hard geslagen.

Emmin verblijft nu in het ziekenhuis. Hij verkeert in levensgevaar vanwege de ernstige verwondingen. Zijn oog is beschadigd en hij heeft een zware hersenschudding. Ook missen er tanden en is zijn kaak gebroken. De dokters vrezen voor zijn leven: “Hij zal sterven of gehandicapt worden.”

Kirgizië is een land in Centraal-Azië. Hoewel het land niet op de Ranglijst Christenvervolging staat, krijgen vooral gelovigen met een moslimachtergrond dagelijks te maken met vervolging vanuit hun familie, dorp of kennissenkring. Ook bestaan er in het land meerdere wetten die beperkingen leggen op christenen.

Gebedspunten:

•    Bid dat Emmin geneest van zijn verwondingen.
•    Bid voor christenen om hem heen die erg geschrokken zijn van deze aanval.
•    Bid dat de politie deze zaak op het spoor komt en op zoek gaat naar de daders, zodat recht geschiedt.

PS Vorige week vroegen we om gebed voor de Amerikaanse pastor Andrew Brunson die sinds 2016 gevangen zat in Turkije. Brunson is vrijgelaten na de rechtszaak van afgelopen vrijdag. Hij is diezelfde avond met zijn vrouw vertrokken naar de Verenigde Staten. Dankt u mee voor dit wonder?

Pakistan: Huis christelijke familie in brand gestoken

‘Als je binnen drie dagen je huis niet uit bent, vermoorden we jullie allemaal’, zeiden islamitische buren tegen Bashir Masih (72). Een dag later trapten ze met nog tien andere mannen de voordeur van zijn huis in. Eenmaal binnen begonnen de mannen Bashirs schoondochters en hun kinderen te slaan.

Bashir: “Toen mijn zonen probeerden hen tegen te houden, sloegen ze hen ook met de punten van hun geweren en stokken. Ook pakten ze geld en gouden sieraden. Daarna staken ze al onze huisraad in brand. Om onszelf in veiligheid te brengen, renden we ons huis uit. Toen we op een afstandje achterom keken, zagen we de rook en het vuur hoog oprijzen.”

Bashir, zijn vrouw, hun zonen, schoondochters en elf kleinkinderen wonen nu in een tent op straat. Zijn oudste zoon ligt in het ziekenhuis en Bashirs vrouw heeft haar vinger gebroken. “De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt, maar er zijn geen verdere stappen ondernomen. Wel zeggen ze dat we niet terug naar huis mogen voordat zij toestemming geven”, zegt Bashir. Bashirs familie is de enige christelijke familie in de omgeving. Ze werden een half jaar geleden ook al aangevallen door hun buren.

Gebedspunten:

•    Bid voor troost en bescherming voor Bashir en de andere familieleden om deze heftige gebeurtenis te verwerken.
•    Bid dat de Here God het hart van de onderzoeksfunctionaris stuurt en dat recht geschiedt zodat de familie terug naar hun huis kan.
•    Bid dat familie Masih te midden van dit alles getuigt van de liefde van de Here Jezus en dat deze gebeurtenis niet voor niets is gebeurd.

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com