Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers
Gedurende de zomer blijft ons werk voor de asielzoekers zonder verblijfsvergunning doorgaan.
Soms doen wij iets extra’s voor sommige van hen, behalve het geven van aandacht en het maandelijks leefgeld. Wij ontdekten, dat één van onze vaste bezoekers heel slecht zag. Dat was voor ons een reden om met hem naar de opticien te gaan en hem daar een bril aan te laten meten. Wat was die man gelukkig daarmee! Hij kon weer scherp zien en goed lezen.
Zoals u weet, beheert onze werkgroep ook een huis aan de Hooizolder. Daar wonen tijdelijk vijf asielzoekers, die van de gemeente Smallingerland opvang krijgen, zolang hun procedure nog duurt.
Zelf ben ik nauw bij deze opvang betrokken. Het geeft voldoening maar levert soms ook de nodige ergernis op om ervoor te zorgen, dat de huisregels zoals schoonmaken en scheiden van afval goed nageleefd worden. Dat is dan niet prettig. Maar daar staan de mooie momenten tegenover, zoals de dag in augustus, dat mijn collega en ik met deze jonge mannen een dag naar Ameland zijn geweest. Het was een lust om te zien hoezeer zij daarvan genoten. Drie van hen konden niet genoeg krijgen van het zwemmen in zee. Inmiddels is de bewonersgroep alweer gewijzigd. Twee van hen zijn naar een AZC gegaan voor een nieuwe asielaanvraag. Twee anderen zijn voor hen in de plaats gekomen. Zo gaan wij door met ons kleine werk hier in Drachten. Niet alleen wij, maar ook vanuit de Bethel-gemeente en de Hoeksteen, zoals u onlangs in dit blad hebt kunnen lezen, zijn kerkmensen actief.
Dankzij uw blijvende steun kunnen wij de asielzoeker zonder verblijfsvergunning en daardoor zonder voorzieningen een beetje helpen. Zo ondervinden zij meeleven vanuit de kerk.
Daarom geef ik gewoontegetrouw ons rekeningnummer door: NL61 INGB 0007 4639 45 ten name van Interkerkelijke Werkgroep AZC Drachten.
Harm Klein Ikkink

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com