Laat het VUURWERK niet doven
Binnen Drachten bestaat Vuurwerk. Waarschijnlijk hebben veel van jullie hier nog niet eerder van gehoord. Vuurwerk is interkerkelijk kinderwerk. Tweemaal in de maand organiseren ze op zaterdagochtend een kinderclub. Deze club komt samen in de Brede School de Wiken. De club is bedoeld voor alle kinderen in de basisschool leeftijd. Op de zaterdagmorgen wordt er een (bijbel)verhaal verteld en gaan de kinderen onder begeleiding knutselen. De groep kinderen die er komen is divers. Kinderen van het AZC worden uitgenodigd en opgehaald vanaf het AZC, kinderen uit de wijk en kinderen vanuit de GKV, CGK, Menorah en Bethel.

De organisatie draait op vrijwilligers. En ja, ook bij Vuurwerk is er helaas een tekort aan vrijwilligers. De vrijwilligers die nu mee doen komen vanuit de eerder genoemde kerken. Toen ik de kinderen van Vuurwerk uitnodigde voor het kinderkerstfeest werd mij gevraagd of ik binnen onze kerk wilde vragen of er misschien mensen zijn die mee willen werken aan Vuurwerk. Het is niet belangrijk welke leeftijd je hebt, of je een jonge ouder bent, of 50 plusser bent, iedereen die kinderen een warm hart toedraagt en graag iets voor kinderen wil en kan betekenen is welkom.

Hieronder een stukje uit de mail die ik kreeg:
De zaterdagochtenden worden nog steeds goed bezocht door de kinderen. En dan spreken we toch zeker ook van kinderen die in het AZC verblijven. Regelmatig zijn er wisselingen in vrijwilligers, maar er zijn ook vrijwilligers die al jaren meedraaien. Toch merken we, dat er op bepaalde vlakken steeds weer vrijwilligers gezocht worden. Ook nu zijn er een aantal ‘open plekken’.
Muzikanten, voor het begeleiden van de liedjes
Rijders voor het vervoer van kinderen van en naar het AZC
Iemand die op zaterdagochtend in het AZC de kinderen verzamelen wil.
Aanvulling voor het kernteam, dat de organisatie van de ochtenden regelt.
Een ‘ICT-specialist’ voor het beheer van de website.
Dan zoeken we ook nog het volgende:
Een opslagruimte voor wat materialen. Liefst een ruimte op de begane grond, niet te ver van de brede school ‘de Wiken’.

Natuurlijk zijn we altijd blij met een financiële bijdrage, zeker nu we van het M.O.S. te horen hebben gekregen, dat er geen subsidie meer gegeven wordt voor dit mooie werk. We zijn dan ook blij, dat we na onze oproep op de gemeenteavond verschillende giften mochten ontvangen, maar omdat de jaarlijkse bijdrage aan subsidie, die toch tussen de € 1.200 en € 1.400 was, nu weggevallen is, willen we ook dit deel van het werk weer onder de aandacht brengen. IBAN van Stichting Vuurwerk is: NL 36 INGB 0004 8831 28.

Voor informatie en / of aanmelding kan je terecht bij:
Gea Ljuca, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Margreet de Kwaadsteniet, T: (06) 442 407 51, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com