Van de redactie
-Attentie- in verband met de vakantieperiode gelden de komende drie uitgaven voor drie weken.
Als Geandewei-redactie zijn wij erg blij met het mooie format waarin ons kerkblad verschijnt.
Wij zetten ons in om de aangeleverde informatie van de verschillende wijken en haar leden in het afgesproken format aan te leveren bij de drukker. Elk redactielid neemt bij deze verwerking een deel voor zijn rekening. Allereerst kijken wij of de aangeleverde stukken passen binnen het inhoudelijke kader. Wij vragen ons bij elk bericht af of er informatie in staat over de kerken van de PG Drachten en/of Smallingerland. De relatie van de activiteit met de kerken van de PG Drachten en Smallingerland is doorslaggevend in de plaatsing. Deze selectie is erg belangrijk om ons inhoudelijk doel te waarborgen en ons ook zoveel mogelijk te houden aan het aantal af te nemen bladzijden bij de drukker. Wanneer een redactielid twijfelt over de te plaatsen inhoud of de plek waar een bericht geplaats zou kunnen worden, bespreken wij dit op onze vergadering.
Wij vinden het erg belangrijk dat de scriba’s van de plaatselijke kerken de inhoud van de berichten ook zelf controleren. Uiteindelijk houdt de redactie zichzelf niet als eindverantwoordelijk voor de inhoud van de Geandewei. Dit is een belangrijke verantwoordelijkheid voor de kerkenraden zelf. De redactie leest wel mee en is daarin een belangrijke partner om mee samen te werken. Wij denken graag mee in en over de verschillende berichtgevingen!

Namens de redactie editie Drachten
de Redactiesecretaris

Aanlevering kopij
De volgende Geandewei verschijnt donderdag 19 juli 2018
Wij vragen uw attentie voor het aanbreken van de zomerperiode. Geandewei nr. 13 t/m16 gelden voor drie weken.
Inleveren kopij voor 16 juli, 09.00 uur op de juiste e-mail adressen.
Berichten moeten als bijlage (in Word) per mail aangeleverd worden. Lettertype Arial 10 punten.
Foto’s moeten niet in het Word document worden opgenomen. Wel met tekst aangeven: Hier foto (naam foto) plaatsen. Een foto moet samen met de kopij als jpg-bijlage per mail opgestuurd worden.

De e-mailadressen voor Geandewei zijn:
De kopij die niet thuis hoort in een van bovenstaande e-mailadressen, moet gestuurd worden naar:

Redactievergadering
Maandag 16 juli om 13.00 uur in de Zuiderkerk.
Heeft u geen mogelijkheid om de kopij per mail aan te leveren, dan bij voorkeur de kopij inleveren bij uw wijkscriba, die de kopij verstuurt naar het juiste adres.
Berichten die niet onder één van de wijken vallen, en die geschreven of getypt aangeleverd worden, moeten op de vrijdag vóór de redactievergadering aangeleverd worden bij de heer R. van der Wal, De Kamperfoelie 4, 9203 LT Drachten, T: (0512) 52 59 98.

De redactie behoudt zich het recht voor ingeleverde kopij in te korten of niet te plaatsen.
Indien u een bericht wenst te herhalen dient u deze opnieuw in te sturen voor de eerst volgende redactievergadering.
In Geandewei worden geen gedichten geplaatst.
De redactie editie Drachten

Redactiesamenstelling
Mevr. A. Stegeman- van Dijk, T: (06) 300 33 237,
Dhr. C. de Haan, T: (0512) 51 08 68;
Dhr. K. van der Linde, T: (0512) 52 41 98;
Dhr. H.J. Ramerman, T: (0512) 51 78 17;
Dhr. J.F. van der Veen, T: (0512) 51 58 97;
Dhr. R. van der Wal, T: (0512) 52 59 98.

Verschijningsdatums Geandewei 2018 Editie Drachten
Nr. Red. vergadering Verschijningsdatum Bijzonderheden
14 16 juli 19 juli drie weken
15 6 augustus 9 augustus drie weken