LET OP! Openingstijden Kerkelijk Bureau te Drachten verlengd tot 1 november 2020
In verband met de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus is het Kerkelijk bureau op woensdag en donderdag van 10.00 – 14.00 alleen telefonisch geopend is. Deze maatregel is van kracht tot 1 november.
Wel is het mogelijk om op afspraak langs te komen voor dringende zaken. We kunnen de afspraak dan in de hal of in een grotere zaal afwikkelen waar we de 1,5 meter afstand kunnen aanhouden.

KERKDIENSTEN OP DE VIERPLEKKEN in Drachten
Momenteel zijn er kerkdiensten op de vierplekken van de PGDrachten gepland; Grote Kerk, Zuiderkerk, Menorah, Oase en de Schakel.
Aanmelden voor de dienst of oppas blijft noodzakelijk en u kunt dit doen tot uiterlijk 19.00 uur op de zaterdagavond voorafgaande aan de dienst op de zondag via de volgende link: AANMELDEN VOOR DE KERKDIENST.
Hebt u geen computer en wilt u graag naar de dienst komen, dan kunt u voor de eerst genoemde kerken contact opnemen met dhr. of mw. Bouma, T: (0512) 520621. Wilt u naar de Schakel neemt u dan contact op met mw. L. van der Wal tel: 0512-521230. Zij regelen dan voor u een inschrijving. Kijkt u voor informatie over de diensten op de PAGINA KERKDIENSTEN

Zingen in de Kerk
De commissie exit lockdown heeft een advies uitgebracht omtrent het zingen in de kerken. Aan de hand van de gegevens die verstrekt zijn door de kerkmeesters van de kerken is er een risicoanalyse gemaakt. Uit deze analyse blijkt dat er in alle kerken van de PGD, m.u.v. de Schakel weer een beperkt aantal minuten kan worden gezongen. Omdat we op een veilige, rustige manier willen beginnen is er toestemming gegeven door het moderamen van de AK voor zingen in de dienst, waarbij gekozen is om een lied te laten zingen na de preek en het slotlied. We zijn blij dat er op deze manier weer een dienst kunnen beleven zoals we gewend waren. Vooralsnog wel met een beperkt aantal liederen. Uiteraard blijven we de regels van het RIVM en PKN opvolgen. We hopen u binnenkort weer in de dienst te ontmoeten.
Namens de commissie Exit Lockdown
Karla Marinus

Collecten op zondag
Aan het eind van de zondagse uitzending van de kerkdienst zal het doel van de collecte worden vermeld en dat u het kunt overmaken via een app en via de webshop.
Wij rekenen op u medewerking 
Henk Tiegelaar,
secretaris CvK

Extra menskracht gezocht voor de diensten
Om alles op een veilige, goede en vloeiende manier te laten verlopen hebben we per keer 17 mensen als regisseur nodig. Er zijn nu 40 personen in de pool en we streven naar minimaal 70 mensen en dat moet toch kunnen in een gemeente van ruim 6000 leden.
In het kader van één PGDrachten hebben we gemeend geen onderscheid te moeten maken en iedereen in te zetten voor alle gebouwen.
Aarzelt u niet en geef u op. Dit kan bij mw. M. van Heeringen.
Namens de werkgroep Exit Lockdown
Karla Marinus

Activiteiten V & V en 200 jaar Hillebrandorgel

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Collectebonnen

Doelen en Acties

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com