Welkom op de Website van de Protestantse Gemeente te Drachten. 
Op deze website wordt de algemene informatie van de Protestantse Gemeente te Drachten getoond. Voor  de 4 wijkkerken, de Grote Kerk en De Schakel, zijn aparte websites waarop u hun informatie kunt lezen. Boven aan deze website zijn linken aangebracht naar de betreffende sites.

Archief Protestantse Gemeente te Drachten
Voor velen van u zal het wellicht niet bekend zijn dat al vele jaren vrijwilligers actief zijn het archief van onze kerk (hervormd en gereformeerd) bij te houden. Uit het verleden gaat het natuurlijk om veel papieren gegevens. Deze worden, tot dusver, bewaard in het archief, dat zich in de Menorah bevindt. Vanaf 2001 wordt veel materiaal digitaal opgeslagen. Het betreft dan verslagen, besluiten, actielijsten en agenda’s van kerkenraden, commissies, taakgroepen en andere. Ook beleidsplannen, werkplannen en profielschetsen worden bewaard. Zoals u ziet een scala aan stukken.
Om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen hebben de archivarissen enkele wensen. In de eerste plaats vragen zij dat alle, van belang zijnde stukken, bij hen terecht komen. Bij voorkeur in digitale vorm. Deze tekst wordt ook verspreid onder de scribae van de wijken met een toelichting waaraan de bestanden moeten voldoen.
O ja, het mailadres van het archief is E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (hoe kan het ook anders?).
Tot slot nog een verzoek van de archivarissen: mocht u op zolder of in een andere verloren hoek nog stukken hebben of vinden die betrekking hebben op het verleden van de gereformeerde of hervormde kerk in Drachten, dan kunt u hen daar heel blij mee maken. U kunt het inleveren op het kerkelijk bureau.
Namens archivarissen en College van Kerkrentmeesters hartelijk dank voor uw medewerking.

Wereldwinkel Drachten
In Wereldwinkel Drachten zijn in oktober de glazen in de aanbieding. Deze glazen komen uit een glasfabriek in Vietnam en zijn gemaakt van gebruikte limonadeflesjes. De medewerkers in de fabriek werken zo aan een onafhankelijke toekomst voor zichzelf en voor hun gezin. Op de glazen krijgt u in oktober 20% korting.
Oktober…wijnmaand. Wij verkopen deze maand onze (h)eerlijke wijnen met 10 % korting. Jaarlijks hebben we een personeelsuitje en dat valt dit jaar op 28 oktober. Die dag is de Wereldwinkel gesloten.
Van 28 oktober tot 2 november is de Fair Trade Week waarin de eerlijke producten extra zichtbaar zullen zijn.
Heel graag tot ziens in de Wereldwinkel! Wereldwinkel Drachten, Oudeweg 4 T. (0512) – 84 88 52

Kerkdienstrooster 2019
De laatste tijd worden veel wijzigingen doorgevoerd en is het te downloaden document geheel niet actueel. Omdat veel vrijwilligers van PGDrachten wel belang hebben bij een actueel overzicht kan alleen verwezen worden naar een kerkdienstrooster op de pagina Kerkdiensten, het meest actuele overzicht voor 2 of 3 weken. 
Centraal aanspreekpunt van de Kerkdienstroostercommissie is: Dhr. J. Schoonhoven, E: pDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wijzigingen in het preekrooster dient u aan hem door te geven.

Activiteiten Vorming & Verdieping

Collectebonnen

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com