P E R S B E R I C H T van de Protestantse Gemeente Drachten
De protestantse gemeente Drachten heeft in verband met het coronavirus besloten het advies van de landelijke PKN te volgen. Dat betekent dat er tot nader order geen kerkdiensten of andere activiteiten zullen worden gehouden in de Oase, de Zuiderkerk, de Menorah, de Grote Kerk en de Schakel. Uitgezonderd zijn begrafenisdiensten. Die kunnen met inachtneming van landelijk aanbevolen regels en beperkingen doorgang vinden. Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met dhr. T. Zweers (0512-542677), voorzitter van de Algemene Kerkenraad van de protestantse gemeente Drachten. 

Alternatieve Kerkdienst
Gedurende de periode dat er geen kerkdiensten zijn zal er elke zondag via de kerkomroep en een youtube-kanaal een uitzending zijn, verzorgd door twee van onze predikanten. De invulling zal bestaan uit gebed, Bijbellezing en een meditatief moment afgewisseld met een psalm of lied. 

Alternatieve Kerkdienst kijken
Op zaterdag wordt een alternatieve kerkdienst opgenomen in de Oase en deze is vanaf zaterdagavond terug te kijken en te beluisteren. Er wordt aan gewerkt om ook kerkdiensten op te nemen vanuit de andere kerken van PGDrachten.
Via de link KERKDIENST MET BEELD komt u op het YouTube-kanaal van de 'Protestantse Gemeente Drachten' waar de opgenomen diensten zijn  terug te zien en te beluisteren. 

Alternatieve Kerkdienst luisteren
Net als via Youtube is het op elk moment van de dag mogelijk een kerkdienst te beluisteren of terug te zien via https://www.kerkomroep.nl
Via de Menorah of Zuiderkerk is een liturgie te downloaden.

Datum Liturgie Overdenking
17 mei ds. A.H. Boschma ds. P. Smilde
24 mei mw. R. Koetje ds. J. van den Herik
31 mei ds. H. de Jong ds. P. Smilde
7 juni ds. A.H. Boschma ds. G. den Dikken

 

Collecte via webshop

  1. Ga naar de site https://pgdrachten.nl en vervolgens
  2. klikt u op de button Collecte – Doelen en acties. U ziet midden op de pagina het ´Doelen overzicht´. U ziet daaronder dan de 3 vermelde collectes van de betreffende zondag. U kunt één doel van één bepaalde collecte kiezen en daar wat voor gaan geven.
  3. De handigste manier is nu om te klikken op de betreffende zondag. Midden op het scherm verschijnen nu de (Gebundelde) doelen van de gekozen zondag.
  4. Vervolgens klikt u op de grijze knop Gift/donatie er boven. Nu verschijnt er een tussenscherm waar u desgewenst uw e-mailadres kunt invullen en ontvangt u een e-mail van uw giften (dit is niet verplicht).
  5. Daarna scrolt u naar beneden en kunt een bedrag per doel aangeven. Om fouten te voorkomen is bij elk doel standaard 0,00 EURO ingevuld, maar we hopen natuurlijk dat u uw eigen keuze in gaat vullen.
  6. Helemaal onderaan kiest u voor volgende
  7. U bevestigt uw gift door in het lege vakje te klikken.
  8. Daarna kiest u opslaan en versturen.
  9. Vervolgens kiest u uw eigen bank
  10. Tot slot kunt u de betaling via iDEAL afronden.

Kort daarna wordt het bedrag van uw rekening afgeschreven onder vermelding van Protestantse Gemeente te Drachten via ING Bank. Let op dat u dit IBAN nergens anders voor gaat gebruiken

Versoepeling van de Lockdown
Vanuit de AK is de vraag gekomen hoe we, nu de lockdown wordt versoepeld en er weer meer mogelijk is, de kerkdiensten weer kunnen opstarten.
Vanuit dit oogpunt is een werkgroep geformeerd, bestaande uit mw. K. Marinus (AK), mw. M. van Heeringen (koster), dhr. M. Rijken (CDD), dhr. C. de Haan (CVK) en ds. A.H. Boschma (predikant). Daarnaast inbreng en overleg met de kosters op het moment dat we besluiten een betreffende kerk weer te openen.
We zijn van plan om medio juni te starten met een pilot in de Oase. Hier zijn alle disciplines aanwezig zoals KND, oppas. We beginnen met 30 personen. Hoe we alles gaan inrichten is nog niet bekend, we wachten ook nog even op de richtlijnen van de landelijke PKN die hier volgende week mee komen. Wel zullen we met reserveringen gaan werken.
Houdt u de website in de gaten en we houden u via nieuwsbrieven en Geandewei op de hoogte.
 

Namens de werkgroep “exit lockdown”
Karla Marinus.

Nieuwsbrieven van de wijken/Deelgebieden. 
Inmiddels versturen alle deelgebieden van onze gemeente per mail wijkgeoriënteerde nieuwsbrieven en u kunt zich aanmelden met vermelding van naam en adres:
Noord: wanneer daar aanleiding toe is stellen zij een nieuwsbericht samen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Oost: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen (MenorAviertje). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Zuid: Iedere week stellen zij een Zondagsbrief samen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
West: Iedere 14 dagen wordt een nieuwsbericht samen gesteld (ArkeNieuws) en, indien noodzakelijk: een nieuwsflitssss of een bericht van overlijden. Aanmelding via de link: http://eepurl.com/gYDfRz

Opening Kerkelijk Bureau
Het Kerkelijk Bureau is i.v.m. het Corona-virus gesloten. Per mail en telefonisch zijn ze bereikbaar en indien nodig kan een afspraak gemaakt worden voor contact.

Het Nederlands Kamerkoor start een bijzonder digitaal project: 150 psalmen
Vanaf 1 mei kunt u elke dag een Psalm streamen via de link 150 dagen; 150 psalmen.  
Alle 150 psalmen uitgevoerd door s'werelds beste koren waaronder het Nederlands Kamerkoor.

Over 150 Psalms
150 Psalms werd in 2017 geïnitieerd door het Nederlands Kamerkoor en artistiek en algemeen directeur Tido Visser. Tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht voerden het Nederlands Kamerkoor, de Tallis Scholars, Det Norske Solistkor en the Choir of Trinity Wall Street een ‘monumentale ode aan 1000 jaar koomuziek’ uit: in 12 concerten, verspreid over 2 dagen, zongen zij 150 psalmen van 150 verschillende componisten. De psalmen, ingedeeld in 12 verschillende thema’s door theoloog Gerard Swüste, waren een mix van 150 oude én nieuwe zettingen op muziek door 150 componisten. Deze marathon-concertreeks vond voor het eerst plaats in 2017 tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht, en werd vervolgd met concertreeksen in New York (2017), Brussel (2018), en Adelaide (2020).

Uitvaarten
De branchevereniging voor uitvaartondernemingen laat weten dat er niet meer dan 30 mensen aanwezig mogen zijn bij uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er geen koffie of thee geschonken en is er geen nazit.
Verder vraagt de branche de aanwezigen om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Ook wordt afgeraden om handen te schudden. In plaats daarvan kunnen aanwezigen bijvoorbeeld hun hand op het hart leggen en hun condoleance uitspreken.
Mocht u een uitvaart moeten leiden van iemand die is overleden aan het coronavirus, dan zult u allereerst contact moeten leggen met de GGD van uw regio om te overleggen hoe hier mee om te gaan.
Eventueel kunt u later - als de coronacrisis voorbij is - een herdenkingsdienst organiseren voor iedereen die bij de uitvaart had willen zijn.

Activiteiten V & V en 200 jaar Hillebrandorgel

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Collectebonnen

Doelen en Acties

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com