Voortvarend Verder naar Eén PGDrachten
Deze rubriek is in het leven geroepen om aan te geven welke stappen de wijkgemeentes van de Oase, Zuiderkerk, de Arke en de Menorah samen maken in het proces van ‘Eén PGDrachten’.
De vier wijkgemeentes van Drachten zijn onderweg naar één Protestantse Gemeente van Drachten. Dat betekent één organisatie met één Centrale Kerkenraad met werkgroepen maar zonder afzonderlijke wijkgemeentes. De datum dat de organisatie wordt geeffectueerd, is gesteld op uiterlijk medio 2020.
In de aanloop naar die datum gaan de wijkgemeentes van de Zuiderkerk, de Arke en de Menorah nauwer samenwerken. De wijkgemeente van de Oase zit nog in een ander proces en sluit zich zo snel als mogelijk aan bij het proces van ‘Eén PGDrachten’.

ZAM-diensten in september en oktober

Datum    Tijd Kerk            Predikant
29 sept.   ZAM De Arke        Jurjens
29 sept    ZAM Menorah       Smilde
6 okt       ZAM Zuiderkerk     Smilde
6 okt       ZAM De Arke         Boschma
13 okt     ZAM Zuiderkerk     Boschma
13 okt     ZAM Menorah        vd Herik
20 okt     ZAM Zuiderkerk     Smilde
20 okt     ZAM De Arke
27 okt     ZAM De Arke         vd Herik
27 okt     ZAM Menorah        Boschma

Startzondag-nieuws Zuiderkerk - Arke - Menorah
Een goed verhaal. Het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland 2019. Het verhaal van Gods bemoeienis met ons mensen. Het verhaal van mijn leven. Het verhaal dat we met elkaar mogen delen.
Met een feestelijke blije kerkdienst zijn we de startzondag in de Menorah begonnen. Een volle bak en zingen maar. Verbonden zijn, elkaar vasthouden, elkaar ruimte gunnen. Ds. Smilde noemde het in zijn preek en dat gevoel was de hele dag aanwezig.
Na de dienst werd de kerkzaal van de Menorah omgebouwd. Dat moest ook wel want heel veel mensen bleven koffiedrinken; met heel veel lekkers, gebakken door de gemeenteleden.
Het koffiedrinken ging over in het meedoen aan verschillende activiteiten. Binnen, maar ook buiten, want het weer werkte geweldig mee.
En dan gezamenlijk eten. Wat was er veel en wat een diversiteit. Heel veel gemeenteleden hadden blijkbaar thuis al heel veel voorpret gehad, want het zag er allemaal zo feestelijk en smakelijk uit. En lekker, nou! Wat werd er gelachen toen de goochelaar bij de tafeltjes langs ging.
Een zanggroepje had ’s ochtends enkele liedjes ingestudeerd. Met hen hebben we al zingende de startzondag afgesloten. Wat een fijne dag. Temeer daar ook nog aan de mensen is gedacht die hulp nodig hebben van de voedselbank om een beetje rond te kunnen komen

We zijn grote dank verschuldigd aan de vrijwilligers uit de drie kerken. Mee door hun perfecte organisatie is het een succes geworden.
Foto’s van de Startzondag vindt u op de website van de Menorah, W: www.pgdrachtenmenorah.nl
Jan van der Leij
Voorzitter wijkgemeente Oost

 

 

 

 

 

Laatste nieuws

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com