INTERKERKELIJKE COMMISSIE VOOR DE GEESTELIJKE VERZORGING VAN DOVEN IN FRIESLAND
Leeuwarden, oktober 2011450px-Alfabetochileno
De Interkerkelijke Commissie (IC) voor dovenpastoraat in Friesland is een commissie die is opgericht door de Protestantse Kerk en de Christelijk Gereformeerde kerken. Daarnaast doen ook gemeenten van andere kerkverbanden die dove leden hebben mee. Dit jaar bestaat het IC-dovenpastoraat 40 jaar!

Het doel van de IC is om zoveel mogelijk auditief gehandicapte broeders en zusters te bereiken en hen te helpen om zo goed mogelijk mee te kunnen doen in de kerkdiensten. Dat kan zijn in hun eigen gemeente of in de speciale diensten die wij organiseren. Wanneer u doof of ernstig slechthorende bent, dan attenteren wij u graag hiervoor. Ons vermoeden is dat er meer kerkleden doof zijn dan wij kennen. Wij kunnen adviseren op het gebied van hulpmiddelen (hoorapparaten, ringleiding, beamergebruik etc.), zodat zij de kerkdiensten goed kunnen volgen. Daarnaast weten wij hoe we met hen kunnen communiceren. Ook zouden we van u graag de adressen ontvangen van dove of ernstig slechthorende leden van uw kerk.

Een bijzondere doelgroep zijn dove kinderen. Tegenwoordig krijgen zij al op jonge leeftijd een cochleair implantaat (CI), zodat zij redelijk tot goed kunnen horen. Ouders krijgen hierover medisch advies, maar soms leven er bij hen ook vragen op christelijk-ethisch gebied. Hierin kunnen wij pastorale ondersteuning bieden.

In rubriek, documenten kunt u een folder downloaden. Wij hopen dat we op deze manier het dovenpastoraat in Friesland kunnen versterken.

Namens de IC-dovenpastoraat Friesland,
A. Kuperus, secretaris e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Als kerk kunnen we een beroep doen op het interkerkelijk dovenpastoraat van Friesland.

U kunt ons bereiken via de secretaris: Dhr. A.J. Kuperus, Looierspad 34, 9201 ED Drachten, 0512-530230 of via de predikant voor doven: ds.A.Dingemanse, Ravelstraat 19, 8031 DC Zwolle. Tel. 030-4526426 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht op www.dovenpastoraat.nl

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com