Troost in woord en ontmoeting
‘Elk mens is uniek, elk afscheid ook. Hopelijk ontmoet je in dit boek lotgenoten die je bondgenoten kunnen worden’. Evert van der Veen is predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en heeft sinds het vroegtijdig overlijden van zijn vader steeds meer oog gekregen voor de schaduwkanten van ons leven. Hij schreef erover in Mensen van voorbij. Ook is hij beschikbaar voor kerkdiensten en lezingen over verlies en afscheid. Daarnaast leidt hij uitvaartdiensten.

Waarde van Mensen van voorbij
Vanuit zijn persoonlijke en pastorale ervaring schrijft de auteur over rouw en troost, zo is uit reacties op de eerste druk gebleken. Vanwege aanhoudende vraag is Mensen van voorbij opnieuw uitgebracht in nieuwe vormgeving. Foto’s met symboliek sluiten goed aan bij de tekst die ruimte biedt aan de lezer en zijn/haar persoonlijke beleving. Het boek is zeer geschikt als geschenk aan nabestaanden. Kerkelijke gemeenten geven dit boek aan gemeenteleden na een overlijden of op de zondag dat de overledenen worden herdacht. Uitvaartverzorgers gebruiken het als attentie.

Kerkdiensten, lezingen, poëzie, spreker bij afscheid
Evert van der Veen gaat voor in kerkdiensten met thema´s als dood, rouw en troost. Tevens verzorgt hij lezingen voor kerkelijke en algemene groepen of bijeenkomsten/presentaties bij bijvoorbeeld een uitvaartverzorger of boekhandel. Een cyclus van drie avonden is mogelijk. De inhoud wordt in overleg op de doelgroep afgestemd. Van der Veen is tevens beschikbaar voor afscheidsdiensten en heeft een bijzondere gevoeligheid om dit op een persoonlijke wijze naar de wensen van overledenen en nabestaanden vorm te geven. De auteur heeft ook religieuze en algemene literaire poëzie rond dit thema verzameld. In combinatie met bijvoorbeeld vleugel of harp ontstaat dan een meditatief programma of bezinnende kerkdienst.

Contact
Meer informatie is te vinden op mensenvanvoorbij.nl. U kunt ook contact opnemen met (ds.) Evert van der Veen om mogelijkheden te bespreken, voor een interview of een andere bijdrage: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0341 – 257470.

Aandacht in de media
Op NPO-radio wijdde het programma De Boekenkast drie afleveringen aan dit boek en het NPO-radioprogramma Onderweg had een gesprek met de auteur. Eerder verscheen een interview met de schrijver in De Stentor en waren er recensies in diverse media.

In de bijlage vindt u een foto van de auteur. Bekijk hier alvast een aantal pagina’s uit dit boek.

Mensen van voorbij
Leven met een verlies

Gebonden full colour 80 pag. 17 x 17 cm 9789033817564 € 12,50

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com