De Open Doors-dag 2020 komt eraan!

Natuurlijk zal het dit jaar anders zijn dan anders, maar daarom zien we er niet minder naar uit.

Livestream
Op 7 november zenden we van 14.30 tot 17.00 uur en 20.00 en 22.30 uur een tweeënhalf uur durende livestream uit.

Tijdens deze livestream bieden we een volwaardig programma aan met sprekersvideo’smuziek en natuurlijk gebed.

En uiteraard vieren we ook dat Open Doors dit jaar 65 jaar bestaat. Om deze livestream te bekijken hoef je je niet aan te melden!

De stream is te volgen via ons YouTube-kanaal

Tevens willen we op vijf plaatsen een regio-bijeenkomst organiseren, waar je met anderen op een groot scherm naar deze livestream kunt kijken.

Een Open Doors-medewerker zal je daar verwelkomen en naast een kopje koffie en wat lekkers zal er ook materiaal van Open Doors te verkrijgen zijn.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je op deze wijze toch nog het ‘samen-gevoel’ van de Open Doors-dag ervaart.

Wij verwachten de locaties over een paar weken bekend te maken.

In verband met de coronamaatregelen is aanmelden voor één van deze locaties verplicht.

Hoe en waar dat kan zal bij de betreffende locatie vermeld worden.

Het is dus niet mogelijk om je nu al via telefoon of email aan te melden!

Hou de komende weken deze pagina in de gaten voor actuele informatie!

OpenDoors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt.

Open Doors brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn.

Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.
Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen.

Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de vervolgde kerk.
Open Doors doet dit omdat ze gelooft dat wanneer één lid lijdt, alle leden meelijden (1 Korintiërs 12:26) en omdat ze gelooft in de zendingsopdracht
Bij alles wat Open Doors doet staat de wens van de vervolgde kerk centraal. We laten ons leiden door wat vervolgde christenen zelf aangeven nodig te hebben.

Open Doors werkt wereldwijd op basis van een meerjarenvisie, door elk kantoor passend in praktijk gebracht.

Meer informatie over de Open Doors op www.opendoors.nl
Ambassadeurs voor Open Doors in Drachten,
Fetsje de Groot, Jelle Hiemstra, Henk Kompagnie en Akke Oppewal

De Open Doors-dag 2020 vindt plaats op zaterdag 7 november in de IJsselhallen in Zwolle.

Ermelo – Na zes achtereenvolgende edities in de Jaarbeurs in Utrecht keert de Open Doors-dag volgend jaar terug naar de IJsselhallen in Zwolle. Het evenement vindt daar in 2020 plaats op zaterdag 7 november.

Open Doors hield haar jaarlijkse ontmoetingsdag tot nu toe zeven keer in de Jaarbeurs. De eerste keer was in 1985, toen de organisatie het dertigjarig bestaan vierde. Sinds 2014 waren er nog eens zes edities in Utrecht.

De terugkeer naar de IJsselhallen betekent dat dit gehele complex zaterdag 7 november 2020 in het teken van de Open Doors-dag staat. De organisatie kijkt ook naar mogelijkheden om de opzet van het evenement te vernieuwen, bijvoorbeeld door de dag uit te breiden met een concert in de avond.

Maarten Dees, directeur van Open Doors Nederland: ‘Ik kom al zo’n twintig jaar onafgebroken op de Open Doors-dag. Het was dit jaar opnieuw een geweldige dag, een grote bemoediging voor de ruim 8.000 bezoekers, onze medewerkers en vrijwilligers én vooral ook voor de sprekers. Dat we samen met alle kinderen "God is goed" zongen, heeft jong en oud ontroert. Het optreden van zangeres Carla Chamoun uit Libanon, met beelden van de Syrische stad Aleppo op de achtergrond, was hartverscheurend. En wat heerlijk dat onze oprichter Anne van der Bijl erbij kon zijn!

De Open Doors-dag is in de loop der jaren een heel groot en kostbaar event geworden. Dat is prachtig. Maar het betekent ook dat we voor zes actieve uren op die ene zaterdag steeds meer werk moeten verzetten. Tegelijkertijd wilden we geen toegangsprijs hanteren om de drempel voor bezoekers zo laag mogelijk te houden. Daarom denken we al een tijdje na over een vernieuwde opzet, waarbij we de ons beschikbaar gestelde middelen zorgvuldig willen benutten om meer uit de dag te halen, bijvoorbeeld met een extra concert. Het feit dat de Jaarbeurs op de door ons gewenste datum in 2020 niet vrij was, heeft deze gedachtegang versneld.

Ik zie enorm uit naar de Open Doors-dag in Zwolle en naar verdere ontwikkeling van dit event. We verlangen ernaar dat de vervolgde kerk steeds meer en steeds hechter verbonden raakt met christenen in Nederland en Vlaanderen.’

Geschiedenis Open Doors-dag
De Open Doors-dag heeft een rijke geschiedenis. In de jaren tachtig organiseerde Open Doors nog twee landelijke ontmoetingsdagen per jaar. In het voorjaar was er de Gebedsvriendendag voor mensen die het werk van de organisatie biddend ondersteunen. Zij ontvingen de zogenaamde ‘gebedscassette’ met reisverslagen, interviews met koeriers en vervolgde christenen en het laatste nieuws. In het najaar vond de Informatiedag plaats, die later de naam Open Doors-dag kreeg. Beide dagen werden in de Immanuelkerk in Ermelo gehouden. Deze kerk werd in de volksmond dan ook wel de ‘Open Doors-kerk’ genoemd.

Na een aantal jaren werd de Immanuelkerk te klein voor de groeiende achterban van Open Doors. Meerdere keren werd de landelijke dag gehouden in de Veluwehal in Barneveld, in de WRZV-hallen in Zwolle en daarna in de IJsselhallen in Zwolle. Na het vijftigjarig bestaan in 2005 wordt het 65-jarig bestaan van Open Doors in 2020 ook weer in de IJsselhallen gevierd.